آجاک - acak آینده پژوهی
مروری بر آخرین گزارش JCR؛

نشریات ایرانی دارای ضریب تاثیر عرضه شدند

نشریات ایرانی دارای ضریب تاثیر عرضه شدند

به گزارش آجاک بر مبنای آخرین گزارش استنادی نشریات (JCR)؛ 41 نشریه ایرانی در پایگاه WOS ضریب تأثیر گرفته اند. ایران از نظر تعداد نشریه های دارای ضریب تأثیر در WOS بعد از ترکیه جایگاه دوم را در بین کشورهای منطقه دارد؛ ولی از نظر میانگین ضریب تأثیر نشریه ها، ایران در جایگاه پنجم منطقه بعد از مصر، عربستان سعودی، آذربایجان و امارات متحده عربی قرار گرفته است.



به گزارش آجاک به نقل از ایسنا، مؤسسه کلاریویت آنالیتیکس در ایام اخیر گزارش استنادی نشریات (JCR) در سال ۲۰۲۲ میلادی را منتشر نموده است. گزارش استنادی نشریات بصورت سالیانه منتشر می شود و به جامعه تحقیقاتی این امکان را می دهد تا مجلات دانشگاهی دارای کیفیت بالا را شناسایی کنند. همین طور ناشران دانشگاهی در سراسر جهان نیز از این گزارش ها استفاده می نمایند تا تاثیر علمی مجلاتشان را نسبت به رشته خود متوجه شوند و از این طریق مجله خودرا به جامعه تحقیقاتی معرفی کنند.

وب آو ساینس در گزارش ۲۰۲۲ که برمبنای داده های سال ۲۰۲۱ میلادی تهیه شده است، اعلام نموده که ۲۱ هزار و ۴۳۰ نشریه در ۲۵۴ دسته تحقیقاتی و از ۱۵۴ کشور را نمایه کرده است. از این تعداد، ۱۲۸۰۰ نشریه علمی، ۶۶۰۰ نشریه در علوم اجتماعی و ۳۰۰۰ نشریه در هنر و علوم انسانی قرار گرفته اند.

بر اساس آخرین گزارش استنادی نشریه ها، از بین بیش از ۲۱ هزار نشریه نمایه شده، ۴۱ نشریه ایرانی ضریب تاثیر (Impact Factor) گرفته اند و در گزارش سال قبل، ۴۰ نشریه از ایران حضور داشتند.

ایمپکت فکتور یا ضریب تاثیر؛ یک شاخص کمّی است که میزان ارجاع (رفرنس دهی) به مقالات یک نشریه را نشان میدهد. این شاخص نشان میدهد که به یک مقاله منتشرشده، چند بار رفرنس داده شده است و برآورد نسبت میزان عددی استنادها به تعداد مقالات چاپ شده در یک سال در یک نشریه به ویژه را در نظر می گیرد. از این شاخص برای مقایسه باکیفیت ترین نشریات در یک موضوع، استفاده می شود.
منبع: سامانه نما

1401/04/15
14:29:25
0.0 /5
465
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(0)
(0)

تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
آجاک : آینده پژوهی