نتایج یك پژوهش نشان داد
تأثیر بازی گل كوچیك بر سلامت مردان
به گزارش آجاک نتایج یک پژوهش نشان داده است فوتبال بازی کردن در زمین های کوچک بر عامل های سلامتی مردان ۳۵ تا ۴۱ ساله موثر است.
به گزارش آجاک به نقل از ایسنا، بزرگترین و اصلی ترین مشکل کشورهای توسعه یافته و توسعه نیافته در بخش سلامت عمومی، نداشتن فعالیت بدنی است که بعنوان یک بیماری جهانی به رسمیت شناخته شده است.
محققان در پژوهشی تاثیر شش هفته بازی فوتبال در زمین های کوچک در بعضی شاخصهای وابسته به سلامت و طول تلومر مردان ۳۵ تا ۴۱ ساله را بررسی نموده اند.
در این پژوهش که توسط پژوهشگران دانشگاه تهران انجام شده، آمده است: «فوتبال با تاریخچه ای طولانی محبوب ترین رشته ورزشی در سراسر جهان است. به صورت معمول بازی فوتبال در زمین های کوچک نسخه کوچک تری از بازی های رسمی تعریف می شود. این شیوه بازی در ده سال قبل بسیار محبوب شده است.»
بر مبنای آن چه در این مقاله بیان شده است تلومرها ساختارهای پیچیده ی ریبونوکلئیکی هستند که در انتهای کروموزم های خطی یوکاریوتی قرار گرفته اند. تلومرها اطلاعات ژنتیکی را حفظ نموده و از نوترکیبی، از هم پاشیدگی هسته و الحاق انتهای کروموزومی جلوگیری می کنند. طول تلومر ارثی است و با افزایش سن از طول آن کم می شود. کوتاه شدن تلومر امکان دارد بر اثر عواملی که باعث استرس اکسایشی و التهاب می شود تشدید شود.
محققان می گویند: هم اکنون، شاید مهم ترین نشانگر زیستی پذیرفته شده که نشانه پیری در انسان است طول تلومرهای لکوسیتی باشد. از آن جا که طول تلومرهای لکوسیتی شاخص شناخته شده ای از مرگ ومیر در انسان است، اخیرا افراد زیادی را به بررسی آثار تمرین های ورزشی بر طول تلومر علاقمند کرده است.
پژوهش حاضر، پژوهشی نیمه تجربی است که جامعه آماری آنرا مردان ۳۵ تا ۴۱ ساله تشکیل داده اند در این پژوهش از نمونه در دسترس شامل ۱۸ بازیکن سابق تیم فوتبال شهرداری شهرستان قلعه گنج استان کرمان، پس از یک دوره بی تمرینی، بعد از تکمیل فرم رضایتنامه، سوابق پزشکی و با آگاهی کامل از روش اجرای کار جهت انجام پژوهش استفاده شد.۲۴ ساعت قبل از اولین و ۲۴ ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی طول تلومر اندازه گیری شد.
نویسندگان این مقاله می گویند: پروتکل تمرینی سامل دو بخش بود. بخش اول ۲۰ دقیقه گرم کردن که مطابق با برنامه پیشنهادی فدراسیون جهانی فوتبال قبل از هر جلسه فعالیت انجام شد. بخش دوم شامل بازی فوتبال در زمین های کوچک بود که ابعاد زمین بازی مطابق با ابعاد استاندارد جهانی زمین فوتسال در نظر گرفته شد. تعداد نفرات هر تیم پنج بازیکن با احتساب دروازه بان بود. گروه آزمون به مدت شش هفته و در هر هفته، دو جلسه پروتکل تمرینی را اجرا کردند.
بر مبنای آن چه در این مقاله آمده است، از ۱۸ فرد شرکت کننده در پژوهش، ۱۰ نفر گروه تمرینی این پژوهش توانستند در چارچوب دو تیم پنج نفره همه مراحل پژوهش را مطابق با پروتکل تمرینی به اتمام برسانند و هشت نفر آزمودنی های گروه کنترل بدون شرکت در پروتکل فقط در سنجش های پیش آزمون و پس آزمون شرکت کردند.
با بررسی شواهد و قرائن موجود می توان گفت هنگام فعالیت ورزشی، نوع فعالیت تاثیرات متفاوتی را بر بدن اعمال خواهد نمود و امکان دارد هر کدام از این شیوه های تمرینی با عنایت به شدت و حجمشان مسیرهای پیام رسانی اثرگذار بر طول تلومر را دستخوش تغییر کنند و نتایج متفاوتی را رقم بزنند.
پژوهشگران بیان می کنند: مقدار چربی بدن بدون تاثیرگذاری در وزن آزمودنی ها گرفتار تغییر شد که در توجیه این مورد می توان گفت امکان دارد کاهش درصد چربی با افزایش حجم عضلانی همراه بوده که تغییری در وزن آزمودنی ها ایجاد نکرده است. ازاین رو می توان گفت از آن جا که طویل شدن طول تلومر امکان دارد یک دهه به طول بیانجامد به نظر می آید با بررسی و با در نظر گرفتن موارد دقیق یاد شده، پژوهش های آتی در یکی از مسیرهای مشخص یاد شده و در بازه زمانی طولانی تری انجام گیرد تا نتایج بهتری را رقم بزند. به صورت کلی و با احتیاط می توان گفت شش هفته بازی فوتبال در زمین های کوچک می تواند سبب ارتقای عامل های وابسته به سلامت مردان ۳۵ تا ۴۱ ساله شود.
این پژوهش توسط اکبر چمنی، عباسعلی گائینی، رضا نوری، محمدرضا کردی و سیروس چوبینه انجام شده است و در نخستین شماره یازدهمین دوره مجله ی پژوهش های فیزیولوژی و مدیریت ورزشی انتشار یافته است.
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(0)
(0)
تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره