آجاک - acak آینده پژوهی
در گزارش آجاك مطرح شد؛

دانش بنیان ها دستگاه های نانواکسیژن برای مزارع آبزی پروری ساختند

دانش بنیان ها دستگاه های نانواکسیژن برای مزارع آبزی پروری ساختند

آجاک: فناوران یک شرکت دانش بنیان موفق به ساخت دستگاه های نانواکسیژن جهت استفاده در مزارع آبزی پروری شدند که این سیستم نوین تولید آبزیان را تا 3 برابر می افزاید.



عارف دادگستر مدیر عامل شرکت دانش بنیان نانو حباب انرژی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره ی فعالیت این شرکت توضیح داد و اظهار داشت: قسمتی از فعالیت شرکت در عرصه آبزی پروری است که دراین زمینه سامانه های نانو اوزنی را ساخته ایم که گندزدایی و حذف میکروب ها را از سطح آب انجام می دهد و در بخش دوم دستگاه های نانواکسیژنی ساخته ایم که وظیفه اکسیژن رسانی پیشرفته را بمنظور افزایش میزان تولید ماهیان برعهده دارند.
این فعال فناور ضمن اشاره به این که اکسیژن یکی از با اهمیت ترین شاخصهای آبزی پروری است و متابولیسم ماهیان به شدت تحت تأثیر غلظت اکسیژن است، اشاره کرد: کاهش میزان اکسیژن محلول موجب کاهش تنفس و فعالیت تغذیه شده که سرعت رشد آبزیان را کند می کند و می تواند سبب بیماری و عفونت های قارچی شود.
وی ضمن بیان این مطلب که با اکسیژن کافی در آب می توان تراکم بیشتری از آبزی در واحد سطح نگهداری کرد که منجر به افزایش عملکرد تولید خواهد شد، اشاره کرد: اکسیژن کافی می تواند از سمی شدن آب بوسیله مواد دفعی آبزیان یا حتی موادی که از بیرون وارد آب می شوند، کاهش دهد.
وی افزود: فناوری نانو حباب به عنوان نسل جدید سیستم اکسیژن رسانی نقش ویژه ای در کاهش تلفات و افزایش میزان تولید دارند. در ژنراتورهای نانو حباب که توسط این شرکت تولید شده راندمان اکسیژن به داخل آب بسیار بالا بوده بطوریکه بهره برداری از حداکثر ظرفیت را بوسیله حباب های نانو به عنوان منابع اکسیژن غوطه ور در داخل آب فراهم می آورد.
دادگستر اشاره کرد: اکسیژن رسانی با بهره گیری از فناوری نانوحباب نسبت به روش های مرسوم اکسیژن رسانی عملکرد بهتری دارند و می توانند اکسیژن را به تمام استخرهای پرورشی برسانند. همین طور موجب می شود استرس ماهی ها پایین بیاید و در نتیجه بیماری ماهی ها کمتر می شود و راندمان تولید بیشتر می شود.
وی از دیگر مزیت های نانو حباب در مزارع آبزی پروری را افزایش راندمان اختلاط اکسیژن، بهتر شدن کیفیت آب، کاهش تلفات و بیماری، پرورش ماهیان سردابی گرمایی و میگو، افزایش راندمان مصرف اکسیژن توسط آبزی و افزایش تراکم تولید عنوان نمود و اظهار داشت: بطور مثال از این فنآوری در یک مزرعه قزل آلا در شهر ارومیه استفاده کردیم که تراکم تولید را تا ۳۰۰ درصد افزایش داد. این مزرعه پرورش ماهی، یک مزرعه ۱۳۰ تنی است و در این پروژه ستاد نانو ناظر پروژه بود و ما مجری طرح بودیم و هم اکنون این آزمایش تأیید شده است.
این فعال فناور با اعلان اینکه ما تنها شرکتی هستیم که تاییدیه سیستم نوین اکسیژن رسانی پیشرفته در آبزی پروری را دریافت کرده ایم، اضافه کرد: هم اکنون در مرحله تجاری سازی قرار داریم.
وی با اشاره به تنش آبی در بعضی استانهای کشور اظهار داشت: هم اکنون با بحران کم آبی در کشور مواجه هستیم و این مساله سبب شده برخی مزارع پرورش ماهی از مدار کار بیرون بروند در صورتیکه ما معتقدیم که می توان با استفاده از این فنآوری مزارع پرورش ماهی را سرپا نگه داشت.


منبع:

1402/08/01
08:44:25
0.0 /5
260
تگها: دستگاه , سیستم , شركت , فناوری
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(0)
(0)

تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۱
آجاک : آینده پژوهی