معاون پژوهشی وزیر علوم:
۵ درصد بودجه دانشگاه ها به پژوهانه اختصاص می یابد
به گزارش آجاک، معاون پژوهشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اظهار داشت: بر مبنای شیوه نامه اجرایی جدید اعطای پژوهانه (گرنت) پنج درصد از کل بودجه دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی باید به این بخش اختصاص پیدا کند.
به گزارش آجاک به نقل از ایسنا، پیمان صالحی در اجلاس معاونان پژوهش و فناوری دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری سراسر کشور که در دانشگاه علامه طباطبائی برگزار شد، عنوان کرد: دانشگاه ها آئین نامه های مختص خویش را برای اعطای پژوهانه دارند، این شیوه نامه به آئین نامه های آنها اضافه می شود و به معنای جایگزینی با آئین نامه ها نیست.
وی تصریح کرد: این شیوه نامه طی هفته گذشته به همه معاونان پژوهشی ارجاع شده و پس از بررسی نهایی در این جلسه به هیات امنا و هیات ممیزی وزارت علوم برای تصویب نهایی عرضه می شود.
معاون وزیر علوم در تشریح این شیوه نامه اضافه کرد: بر طبق این شیوه نامه، طرح هایی که در سامانه نان ثبت شده و ارتباط با صنعت دارد، از ضریب بیشتری پژوهانه برخوردار خواهند شد.
صالحی عنوان کرد: بر طبق این شیوه نامه پنج درصد از کل بودجه تملک و دارایی و بودجه عمومی دانشگاه ها باید به پژوهانه تخصیص یابد.
وی افزود: همینطور پژوهشگران ممتاز نیم درصد و یک درصد بر مبنای داده های موسسه استنادی پایش علوم و فناوری جهان اسلام و اساتید ممتاز تا انتهای عمر از ضریب های مشخصی از پژوهانه برخوردار خواهند شد.
استاد دانشگاه شهید بهشتی افزود: سردبیران کمکی نشریات برتر جهانی هم با ضریب تأثیر بالا هم از پژوهانه با ضریب بیشتر می توانند، استفاده نمایند.
وی خاطرنشان کرد: پژوهانه در دانشگاه ها ها سقف ندارد، بودجه لازم هم تأمین خواهد شد و روسای دانشگاه ها و معاونان نباید نگرانی از بابت بودجه داشته باشند.
شیوه نامه استفاده از فرصت مطالعاتی کوتاه مدت
مشاور وزیر علوم در امور هیات های امنا و ممیزه هم در این جلسه ضمن یادآوری پنج اولویت وزیر علوم در دولت سیزدهم و دیپلماسی علمی بعنوان یکی از این اولویت ها شیوه نامه گسترش تعاملات علمی را شرح داد.
مهدی بیات اظهار داشت: هدف از تدوین این شیوه نامه فرصت آفرینی برای اعضای هیات علمی است تا با فرصت های مطالعاتی کوتاه مدت داخل و خارج کشور در تعطیلات دانشگاه ها تجربیات خویش را بالا برند.
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، وی افزود: اعضای هیات علمی برای این کار باید طرح داشته و وظایف آموزشی خویش را انجام داده باشند.
مشاور وزیر علوم نحوه ی استفاده از این فرصت ها را بر مبنای بندهای مختلف این شیوه نامه شرح داد و خاطرنشان کرد: مزایایی جهت استفاده از فرصت های مطالعاتی هم در نظر گرفته شده که در بند ۴ این شیوه نامه به خوبی در نظز گرفته شده است. نباید نگران بودجه تأمین این فرصت ها بود، بودجه لازم در نظر گرقته شده است و مشکلی برای بودجه کل دانشگاه ایجاد نمی کند.
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(0)
(0)
تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره