آجاک - acak آینده پژوهی
سرپرست مركز توسعه انتشارات علمی وزارت بهداشت خبر داد

دسترسی مجدد به پایگاه های اطلاعاتی در دستورکار ویژه قرار دارد

دسترسی مجدد به پایگاه های اطلاعاتی در دستورکار ویژه قرار دارد

به گزارش آجاک، سرپرست مرکز توسعه و هماهنگی اطلاعات و انتشارات علمی وزارت بهداشت با تکیه بر این که دسترسی مجدد به پایگاه های اطلاعاتی و پرداخت بدهی معوقه در دستور کار ویژه مرکز قرار دارد، اضافه کرد: برنامه ریزی جهت اجرای طرح تولید کتاب های مرجع علوم پزشکی، ابلاغ آئین نامه نشر کتاب، تدوین و ابلاغ سند تحول کتابخانه ها، پیگیری مکاتبات با معاونت آموزشی و توسعه جهت گسترش رشته کتابداری و اطلاع رسانی هم در برنامه های آینده مرکز قرار دارد.



به گزارش آجاک به نقل از ایسنا، دکتر فاطمه شیخ شعاعی در همایش ملی مدیران اطلاع رسانی پزشکی و رؤسای کتابخانه های مرکزی دانشگاه های علوم پزشکی که با حضور یونس پناهی، معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور برگزار شد، از تشکیل کمیته های مشورتی در حوزه های علم سنجی، ترجمان دانش، اطلاع رسانی و انتشارات اطلاع داد و اظهار داشت: در کمیته مشورتی علم سنجی راهکارهای ارتقای کمی و کیفی تولیدات علمی مورد توجه قرار گرفته است، کمیته ترجمان دانش، تدوین پروپوزال سامانه جدید ترجمان دانش را در محور کارهای خود قرار داده است.

وی افزود: کمیته اطلاع رسانی هم بر هوشمندسازی و دیجیتال سازی کتابخانه ها و کمیته انتشارات هم بر بررسی و نهایی سازی بخشنامه نشر جهت ابلاغ به دانشگاه های علوم پزشکی با هدف یکپارچه سازی این حوزه پرداخته است.

دکتر شیخ شعاعی برنامه های راهبردی آتی مرکز را برشمرد و اظهار داشت: تدوین برنامه راهبردی در سه بازه کوتاه، میان و بلند مدت، عرضه مدل سرآمدی علمی ایران در پایگاه های بین المللی در منطقه و جهان اسلام، ارتقای کمی و کیفی وضعیت حضور دانشگاه های علوم پزشکی در نظام های رتبه بندی، افزایش همکاریهای بین المللی در تولید بروندادهای علمی با طراحی زیرساخت های لازم و تدوین مدل مفهومی و طراحی سامانه جدید ترجمان دانش همچون برنامه های راهبردی آتی مرکز بشمار می رود.

وی با تأکید بر این که دسترسی مجدد به پایگاه های اطلاعاتی و پرداخت بدهی معوقه در دستور کار ویژه مرکز قرار دارد، اضافه کرد: برنامه ریزی جهت اجرای طرح تولید کتاب های مرجع علوم پزشکی، ابلاغ بخشنامه نشر کتاب، تدوین و ابلاغ سند تحول کتابخانه ها، پیگیری مکاتبات با معاونت آموزشی و توسعه جهت گسترش رشته کتابداری و اطلاع رسانی هم در برنامه های آینده مرکز قرار دارد.

ارزش اقتصادی حضور در نظام های رتبه بندی

دکتر علی گزنی، عضو هیأت علمی مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC) هم در ادامه همایش به مقوله ارزش اقتصادی حضور در رتبه های معتبر بین المللی به سخنرانی پرداخت و اظهار داشت: در سال قبل درآمد دانشگاه های علوم پزشکی از محل دانشجویان بین المللی از مرز ۴ میلیارد دلار گذشته است و این در حالی است که ارزش اقتصادی دانشجویان بین الملل بیشتر از اینست.

وی اشاره کرد: باید نظام رتبه بندی مرجع را بشناسیم و برای آن هدف گذاری کرده و طبق برنامه برای حضور در هر یک برنامه ریزی صورت گیرد تا دانشگاه ها حضور مؤثر در رتبه بندی های بین المللی داشته باشند.

دکتر گزنی با اعلان اینکه یکی از نخستین دستاوردها جنبه اقتصادی می باشد، اضافه کرد: ارزش مستقیم و غیرمستقیم تجارت جلب دانشجویان بین الملل ۳۰۰ میلیارد دلار است. ولی باید توجه داشت حضور در تمام رتبه بندی ها مفید نیست؛ باید دید نظام آموزش عالی کشور به کدام سمت درحال حرکت است.

وی اظهار داشت: سه رتبه بندی اصلی و بزرگ در دنیا برای دانشگاه ها وجود دارد. تایمز، QS و شانگهای. هم اکنون ۲۳ دانشگاه علوم پزشکی در رتبه بندی تایمز حضور دارند. ۴ دانشگاه علوم پزشکی در QS و ۱۲ دانشگاه علوم پزشکی در نظام رتبه بندی شانگهای هستند. میزان درخواست برای رتبه بندی در نظام تایمز به سبب اهمیت و جایگاه ویژه آن رو به افزایش است. باید به دانشگاه های علوم پزشکی یاری برسانیم تا در این نظام ها حضور موفق داشته باشند.

بنابر اعلام روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری وزرات بهداشت؛ دکتر گزنی با طرح این پرسش که حال باید دید نظام های رتبه بندی چه مسائلی را می سنجند و به چه مسائلی بی تفاوت هستند؟؛ افزود: طبق بررسی های انجام شده اغلب کارکرد پژوهشی دانشگاه سنجیده می شود با آنکه مدعی هستند به فناوری هم توجه می کنند، ولی میزان آن محدود است. از طرف دیگر این نظام ها در سنجش مسائل علمی خوب، بخش اقتصادی متوسط و در قسمت اثرگذاری اقتصاد علم ضعیف هستند و با علم به این نکات باید دانشگاه های کشور را وارد نظام های رتبه بندی نماییم.





منبع:

1402/03/02
14:01:13
0.0 /5
373
تگها: آینده , پزشكی , پژوهش , تحقیقات
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(0)
(0)

تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۵
آجاک : آینده پژوهی