آجاک - acak آینده پژوهی
دبیر علمی دومین كنفرانس ملی ارزیابی علم:

سیاستگذاران در عمل از اثر بخش بودن سیاست ها و برنامه ها اطمینان حاصل کنند

سیاستگذاران در عمل از اثر بخش بودن سیاست ها و برنامه ها اطمینان حاصل کنند

آجاک: به گزارش آجاک، دبیر علمی دومین کنفرانس ملی ارزیابی علم با تکیه بر مفهوم اثربخشی در خط مشی گذاری، اظهار داشت: اثربخشی امری است که همانند کیفیت در سمت کاربر فناوری و نوآوری تفسیر می شود. بنابراین، صرف اذعان به اثربخشی کافی نیست و دست اندرکاران سیاست گذاری باید در عمل از اثربخش بودن سیاست ها و برنامه ها اطمینان حاصل کنند.



به گزارش آجاک به نقل از ایسنا، دومین کنفرانس ارزیابی علم: خطمشی علم، فناوری و نوآوری اثربخش ۱۳ و ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۲ با مشارکت گروههای علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه های تربیت مدرس و شهید باهنر کرمان با حضور سخنرانانی از دانشگاه ها، مدیران اجرایی و صنایع و با مشارکت دانشجویان، دست اندرکاران و علاقه مندان برگزار شد.

دکتر محمد حسن زاده در گفتگو با ایسنا، درباره مباحث مطرح شده در افتتاحیه «دومین کنفرانس ملی ارزیابی علم: خط مشی علم، فناوری و نوآوری»، اظهار داشت: خط مشی گذاری نقطه آغاز و هدایتگر فعالیتهای علم، فناوری و نوآوری است. خط مشی گذاری یکی از مهم ترین وظایف دولت هاست که با هدف ارتقای کیفیت زندگی شهروندان صورت می گیرد.

وی با بیان اینکه آهنگ تغییرات در عصر کنونی شتاب بیشتری گرفته است؛ تصریح کرد: در این شرایط پیچیدگی هم بسیار بیشتر شده است. علم، فناوری و نوآوری بعنوان بستری برای شناخت محیط پیرامونی سالیان سال، بعنوان ابزاری برای تسلط بشر بر طبیعت عمل کرده و ضمن ارتقای توان بشر برای بهره برداری از مواهب طبیعی، صدمه های بسیار زیادی را هم به آن تحمیل کرده است.

دبیر علمی دومین کنفرانس ملی ارزیابی علم اظهار نمود: امروزه، انتظار از نظام علم و فناوری، با سالیان قدیم تفاوت بسیاری دارد. در نگاه نوین، علم و فناوری ابزاری برای حفظ پایداری محیط زیست، توسعه اخلاق، ایمن سازی فضاهای کاری و زیستی بشر در نظر گرفته می شود. جایگاه خط مشی در ایجاد تعادل بین بهره برداری لجام گسیخته از طبیعت و توقف بشر در زندان محدودیت های ابزاری است. بنابراین خط مشی گذاری یک امر خطیر است که در صورت عدم توجه به ظرایف و دقایق این کار باعث صدمه های جبران ناپذیر به منافع نسل های آتی خواهد شد.

استاد دانشگاه تربیت مدرس با تکیه بر ارتقای سواد خط مشی گذاری، نقش مجامع علمی در تبیین جایگاه و پیشنهاد راهکارهای مناسب به خط مشی گذاران را برجسته دانست و بیان نمود: بدون دستیابی به داده ها و اطلاعات جامع، صحیح و یکپارچه مورد نیاز، امکان خط مشی گذاری مناسب امکان پذیر نیست. بنابراین لازم است که مدیریت دانش خط مشی بعنوان ابزاری برای بهره برداری از روش های موجود و پیشگیری از شکست های مکرر در دستور کار نهادهای سیاست گذار قرار گیرد.

وی افزود: نبود پایگاهی برای گردآوری، سازماندهی و اشاعه اطلاعات اسناد راهبردی سبب عدم یکپارچگی بین سندهای مختلف را فراهم نموده است. این درحالی است که تدوین هر سند استراتژیک یا خط مشی در قسمت عمومی، حجم عظیمی از تجربه ها و درس آموخته ها را بر جای می گذارد که دستیابی به آنها می تواند باعث تسهیل و ارتقای اثربخشی خط مشی ها شود.

رئیس ایرانداک به تاکید بر واژه اثربخشی در عنوان کنفرانس اشاره نمود و اظهار داشت: اثربخشی کلیدواژه طلایی برای کسب اطمینان از درستی خط مشی ها در زمینه علم، فناوری و نوآوری است. دلیل این اهمیت اینست که اثربخشی بر دو رکن دستیابی به اهداف در کنار حفظ رضایت ذی نفعان است و حذف هیچ کدام از این ارکان به قرینه دیگری امکان پذیر نیست.

وی ضمن اشاره به تجربه های تاریخی در ایران و جهان، بر توجه به مفهوم اثربخشی در خط مشی گذاری تصریح کرد و افزود: اثربخشی امری است که همانند کیفیت در سمت کاربر فناوری و نوآوری تفسیر می شود. بنابراین، صرف اذعان به اثربخشی کافی نیست و دست اندرکاران سیاست گذاری باید در عمل از اثر بخش بودن سیاست ها و برنامه ها اطمینان حاصل کنند.




1402/02/18
14:57:48
0.0 /5
465
تگها: تجربه , سازمان , فناوری , كاربر
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(0)
(0)

تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۲
لینک دوستان آجاك
آجاک : آینده پژوهی