آجاک - acak آینده پژوهی
معاون پژوهشی وزیر علوم تشریح كرد؛

شیوه جدید انتخاب سرآمدان پژوهشی دانشگاه ها و پژوهشگاه ها

شیوه جدید انتخاب سرآمدان پژوهشی دانشگاه ها و پژوهشگاه ها

آجاک: به گزارش آجاک، معاون پژوهشی وزیر علوم در مورد شیوه جدید انتخاب سرآمدان پژوهشی و فاکتورهای انتخاب آنها، اظهار داشت: از ده ها آیتمی که در بخشنامه ارتقاء وجود دارد، 13-14شاخص به عنوان شاخص سرآمدی پژوهشی پیشنهاد شده است. در جلسه هم اندیشی که در این خصوص برگزار شد، این فاکتورهای پیشنهادی پذیرفته شدند.



دکتر پیمان صالحی در گفت و گو با ایسنا، در خصوص شیوه جدید انتخاب سرآمدان پژوهشی، اظهار داشت: انتخاب سرآمدان پژوهشی موضوعی است که اخیراً مطرح گردیده است و پیشنهاد وزیر علوم این بود که یک سری افرادی را که در یک سال در راستای اولویت های اصلی مد نظر ما در وزارت فعالیت می نمایند، به عنوان سرآمدان پژوهشی معرفی نماییم.

وی با اشاره به اینکه شاخص هایی که طبق آنها سرآمدان پژوهشی را معرفی می نماییم، اولویت های اصلی وزارت علوم هستند، اظهار داشت: هم اکنون بحث مسائلی که در صنعت و جامعه است و ما به آن نظام مسائل می گوییم، برای ما خیلی مهم می باشد. بدین سبب "طرح های ارتباط با صنعت و دانشگاه" برای ما اهمیت زیادی دارد و افرادی که دراین زمینه فعال می باشند، یک امتیاز خوب در سرآمدان پژوهشی می آورند.

معاون پژوهشی وزیر علوم در مورد دیگر فاکتورهای انتخاب سرآمدان پژوهشی به اهمیت "کیفیت مقالات" اشاره نمود و اظهار داشت: ما از نظر کمیت مقالات رشد خوبی داشتیم. از نظر کیفی نیز نمی گویم مقالات ما خوب نیست؛ ولی باید خیلی بهتر شویم. برای حرکت در این راه عنوان کردیم کسانی که مقالات عالی یا Q1 منتشر می کنند، امتیاز ویژه دارند.

وی اضافه کرد: "ارتباطات بین المللی" نیز برای ما اهمیت زیادی دارد و برای "طرح ها و مقالات مشترک بین المللی" امتیاز در نظر گرفته شده است. همین طور "نمایه سازی" برای ما خیلی مهمست و سردبیران و مدیران مسئولی که در نمایه سازی مجلات موفق عمل کردند، در سرآمدی پژوهش مورد توجه قرار می گیرند.

صالحی در مورد شاخص سرآمدی پژوهشی در زمینه علوم انسانی، اظهار داشت: در زمینه علوم انسانی بطورمثال "تصنیف و تالیف کتاب" و همین طور "برگزاری کرسی های نظریه پردازی" برای ما اهمیت زیادی دارد.

وی با اشاره به اینکه برخی از این شاخص ها اجرائی هستند، اضافه کرد: بطورمثال "کسب کرسی در نهادهای بین المللی" خیلی برای ما مهم می باشد. ما در نهادهای بین المللی در کرسی های مدیریتی، افراد کمی داریم. بنا بر این اگر کسی بطورمثال در هیئت مدیره انجمن بین المللی ریاضی، کرسی گرفت، ما حمایت می نماییم.

معاون پژوهشی وزیر علوم با اشاره به اینکه ۱۳-۱۴ شاخص برای سرآمدی پژوهش پیشنهاد داده شده است، توضیح داد: از ده ها آیتمی که در بخشنامه ارتقاء است، ۱۳-۱۴ شاخص به عنوان شاخص سرآمدی پژوهشی پیشنهاد شده است. در جلسه هم اندیشی که در این خصوص برگزار شد، این فاکتورهای پیشنهادی پذیرفته شد؛ ولی توجه داشته باشیم که هنوز چیزی مصوب نشده است.

صالحی در مورد شیوه انتخاب سرآمدان پژوهشی، توضیح داد: مقرر است بصورت سالانه به ازای هر ۳۰ نفر عضو دانشکده یا پژوهشکده، یک نفر به عنوان سرآمد پژوهشی معرفی شود. اگر اعضای یک دانشکده یا پژوهشکده کم تر از ۳۰ نفر باشند، پیشنهاد شده که دو دانشکده یا گروه تجمیع شوند و از بین آنها انتخاب گردد.

وی اشاره کرد: اعضای هر دانشکده و پژوهشکده با خودشان مقایسه می شوند، چون شرایط رشته های مختلف، متفاوت هستند. همین طور ارزیابی این افراد بر عهده دانشگاه ها و برمبنای بخشنامه است.

معاون پژوهشی وزیر علوم اشاره کرد: ما چارچوب ها را در انتخاب این سرآمدان مطرح کردیم و هر دانشگاه و پژوهشگاهی، خودش باید بخشنامه خودش را تصویب کند. در سرآمدی پژوهش، پیچیدگی برای محاسبه امتیاز وجود ندارد. تمام ملاک امتیازدهی برمبنای بخشنامه ارتقاء و کاملاً مشخص است.




منبع:

1401/10/20
16:16:43
0.0 /5
406
تگها: ارتباطات , پژوهش , كیفیت
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(0)
(0)

تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۵
آجاک : آینده پژوهی