آجاک - acak آینده پژوهی

مجلات علمی که نمایه نمی شوند، روزنامه ای بیش نیستند!

مجلات علمی که نمایه نمی شوند، روزنامه ای بیش نیستند!

آجاک: به گزارش آجاک، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با تکیه بر ضرورت ارتقاء مجلات علمی در دانشگاه های علوم پزشکی، خاطرنشان کرد: تولید علم و فناوری وابسته به انتشار مجلات علمی است و تا وقتی که این مجلات در پایگاه های معتبر علمی منتشر نشوند و دانشگاه ها و دانشمندان در سطح جهان، به آن دسترسی نداشته باشند، روزنامه ای بیش نیستند.


به گزارش آجاک به نقل از ایسنا، دکتریونس پناهی در نشست معاونین تحقیقات و فناوری دانشگاه های علوم پزشکی قطب ۶ کشور که در زنجان برگزار شد، با اشاره به اینکه نشست های کلان منطقه ای این معاونت از سال قبل شروع شده است، اظهار نمود: در این جلسه ها علاوه بر مأموریت ها و پروژه های انفرادی دانشگاه ها، یک پروژه مشترک برای هر کلان منطقه تعریف می شود.
وی تولید علم را اصلی ترین سیاست وزارت بهداشت در حوزه تحقیقات عنوان نمود و اضافه کرد: شعار سال که "تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین" است، از محل تولید علم و فناوری محقق می شود و زنجیره علم و دانش از ایده تا محصول در امتداد هم قرار دارد.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اشاره به اینکه بر مبنای شاخص ارزیابی تولید علم (CAGR)، میانگین سرعت رشد علم در ایران حدود ۸ است، خاطرنشان کرد: دانشگاه های علوم پزشکی کشور باید هوشیار باشند و تلاش کنند که سرعت رشد علم در آنها کمتر از میانگین کشوری نشود چون که این مورد یکی از شاخصهای ما در پشتیبانی از دانشگاه ها است.
وی ضمن اشاره به اینکه درصد قابل توجهی از تحقیقات در کشور در مرحله تولید علم متوقف می شود، اظهار نمود: طبق ارزیابی های انجام شده، سرعت تولید فناوری در کشور ما به مراتب پایین تر از تولید علم است و باید با استفاده از ظرفیت های موجود در جهت حل این مشکل اقدام گردد.
پناهی با تکیه بر ضرورت ارتقاء مجلات علمی در دانشگاه های علوم پزشکی، خاطرنشان کرد: تولید علم و فناوری وابسته به انتشار مجلات علمی است و تا وقتی که این مجلات در پایگاه های معتبر علمی منتشر نشوند و دانشگاه ها و دانشمندان در سطح جهان، به آن دسترسی نداشته باشند، روزنامه ای بیش نیست.
وی هدف از نشست با معاونین تحقیقات و فناوری دانشگاه های قطب ۶ کشور را آشنایی با وضع موجود این دانشگاه ها در عرصه تولید علم و توسعه فناوری وعلم سنجی و همینطور مسائل در ارتباط با نشریات و اطلاع رسانی عنوان نمود و اضافه کرد: از دانشگاه ها انتظار می رود از گزارشات گذشته نگر پرهیز کنند و ضمن عبور از وضع موجود، برنامه های خویش را در حوزه علم و فناوری و اطلاع رسانی و علم سنجی بیان کنند.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، مروری بر مشکلات حوزه سلامت در کلان منطقه ۶ کشور و آشنایی با زیرساخت ها و تجهیزات دانشگاه های این قطب را از دیگر اهداف نشست امروز بیان کرد و اظهار داشت: باید مساله ی مشترک دانشگاه های کلان منطقه ۶ شناسایی شود و به صورت یک پروژه مشترک با هم افزایی و اشتراک گذاری توانمندی ها پیش رود.
وی پیشگیری را اولی تر از درمان دانست و اظهار نمود: پیشگیری مانند پژوهش به منزله سرمایه گذاری است و بسیار مطلوب خواهد بود اگر پژوهش های مشترکی با نگاه پیشگیرانه در کلان منطقه ۶ تعریف شود.
پناهی با تکیه بر هم افزایی دانشگاه های علوم پزشکی برای رفع مشکلات حوزه سلامت، اظهار داشت: شبکه سازی از مهم ترین دغدغه ها در حوزه تحقیقات است و باید از توانمندی های کلان منطقه ای برای حل مشکلات سلامت هر منطقه استفاده گردد.
بنابر اعلام روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، وی ضمن تاکید بر ضرورت شناسایی مشکلات و معضلات کلان منطقه ۶ در حوزه سلامت، خطاب به معاونین تحقیقات و فناوری این قطب اظهار نمود: درخواست ما از شما اینست که با منابع محدود، خواسته های نامحدود این منطقه را برطرف کنید.




منبع:

1401/07/05
14:39:51
0.0 /5
429
تگها: پزشكی , پژوهش , پشتیبان , تحقیقات
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(0)
(0)

تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۱
آجاک : آینده پژوهی