آجاک - acak آینده پژوهی
رییس جهاد دانشگاهی:

نهادها با پشتیبانی از فناوری های داخلی زمینه اشتغال و درآمدزایی را فراهم آورند

نهادها با پشتیبانی از فناوری های داخلی زمینه اشتغال و درآمدزایی را فراهم آورند

به گزارش آجاک رئیس جهاد دانشگاهی با انتقاد از رویکرد انفعالی برخی دستگاهها نسبت به فناوری های داخلی، اظهار داشت:  روی سخن رهبر معظم انقلاب در شعار امسال بیشتر مسئولان دستگاهها است؛ آنها می توانند با بهره گیری از فناوری های داخلی علاوه بر حمایت، زمینه ایجاد اشتغال و درآمدزایی را در کشور فراهم آورند.


حمیدرضا طیبی در گفت و گو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا درباره نامگذاری سال جدید توسط رهبر معظم انقلاب با عنوان "تولید؛ دانش بنیان، اشتغال آفرین" اظهار داشت: سال ها رهبر معظم انقلاب به درستی بحث اقتصاد و خصوصاً اقتصاد دانش بنیان را با شعارهای مختلف مطرح و بر آن تاکید کرده اند.
وی با اعلان اینکه معیشت مردم مستقیم به اقتصاد و وضعیت اقتصادی کشور ارتباط دارد، اظهار داشت: تاکید بر دانش بنیان بودن به خاطر این است که اقتصاد کشور متکی بر توسعه علمی و فناورانه داخل باشد تا همیشه بتواند کارآمدی و روزآمدی خودرا حفظ کند.
طیبی اضافه کرد: باتوجه به سرعت تغییرات علم و فناوری، امروزه در سطح دنیا رقابت شدیدی در اقتصاد وجود دارد و اقتصاد هم تابعی از فناوری است که برای موفقیت در رقابت باید با بهره گیری از علم و تکنولوژی های جدید همگان با تغییرات پیش برود؛ بدین سبب رهبری به درستی دانش بنیان بودن اقتصاد و اشتغال زا بودن را مطرح نمودند.
وی گفت: بعنوان مثال در زمینه های کشاورزی باید از تکنولوژی های نوین بهره برد همانطور که رهبری نیز در فرمایشات خود تاکید نمودند که در کشاورزی باتوجه به محدودیت زمین و آب باید حداکثر بهره بری را از زمین و آب داشته باشیم؛ موضوعی که در سایه توسعه علم و فناوری های مدرن قابل اجرا می باشد. تولید بذرهای هیبریدی، تولید در داخل گلخانه ها یا استفاده از تکنولوژی های نوین می تواند راندمان از آب و زمین را به حداکثر برساند.
رییس جهاد دانشگاهی افزود: رهبری در سخنان خود بر استفاده درست از توان ملی تاکید داشتند اما متاسفانه خیلی از حوزه ها از قابلیت های بسیار خوبی که دارند، به درستی بهره برداری نمی کنند؛ یکی از دلیلهای این مشکل این است که شاید مدیران ما، مدیران دانش بنیان نیستند یعنی اعتقادی به این که توان ملی می تواند این فناوری های پیشرفته را بوجود آورد، ندارند. در صورتیکه این فناوری ها سال ها است در کشور به وجود آمده و می شود و آن طور که باید و شاید مورد بهره برداری قرار نمی گیرد.

قطار ملی مترو برای ورود به بازار مصرف در انتظار عقد قرارداد
وی تصریح کرد: جهاد دانشگاهی طراحی و ساخت رام قطار ملی مترو و واگن های آنرا با محوریت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و کمک شرکت مترو انجام دادیم و توقع این بود بلافاصله عقد قرارداد آن صورت گیرد و بتوانیم واگن های مترو را خودمان در داخل تولید نماییم که موجب ایجاد اشتغال زیاد هم می شد.
طیبی در روز ۲۲ اسفند ماه سال قبل با حضور در شرکت واگن سازی تهران و بازدید از قطار ملی مترو و آزمون سرعت آن ابراز امیدواری کرد که عقد قرارداد ساخت ۱۱۳ قطاری که شهرداری تهران نیازمند آنست، زودتر بسته شود تا این تابو بطور کامل از بین برود و نشان دهیم می توان یک کار خوب ایرانی را بطور کامل و با فناوری روز و کیفیت بالا به سرانجام برسانیم.
رییس جهاد دانشگاهی درباره اشتغال زا بودن تولیدات علمی نیز اظهار داشت: باید به دنبال حوزه هایی که بتوانند اشتغال زایی زیادی را در کشور ایجاد کنند، برویم. بعنوان مثال صنعت حمل و نقل ریلی ما صنعتی است که ظرفیت های زیادی برای ایجاد شغل دارد.
وی توضیح داد: امروزه باتوجه به توسعه خطوط مترو در کلان شهرهای کشور، می توانیم تجهیزات مورد نیاز آنها را در داخل کشور تولید نماییم که موجب ایجاد اشتغال در سطوح مختلف مهندسی، طراحی و تکنسین و در کنار آن شغل های غیرمستقیم می شود.

مجلس می تواند با تصویب قوانین، موانع اقدام دولت برای تحقق شعار سال را برطرف کند
رییس جهاد دانشگاهی درباره تذکر رهبر معظم انقلاب در مورد این که سطحی و شعاری با شعار سال برخورد نشود، اظهار داشت: بهتر است به دنبال صحبت های رهبری یکسری پیشران اقتصادی کشور توسط دولت مشخص شود. حوزه اجرا در اختیار دولت می باشد و مجلس هم می تواند با تصویب قوانین و رفع موانع به دولت کمک نماید.
طیبی اظهار داشت: با توجه به این که بطور معمول دولت ها دو دوره چهار ساله سکان کشور را در اختیار دارند؛ بدین سبب پیشنهاد می شود که دولت یک افق ۱۰ سال را در دو برنامه ۵ ساله برنامه ریزی کند تا اهداف مورد نظر محقق شود. رهبر معظم انقلاب فقط راه را نشان می دهند و این دولت و مجلس است که برای تحقق آن برنامه ریزی کرده و وارد مرحله اجرا می شوند.
رییس جهاد دانشگاهی اشاره کرد: مسئولان باید شرایط اجرائی شدن خواسته رهبر معظم انقلاب را فراهم آورند چونکه روی سخن ایشان با این شعار بیشتر با مدیران است که از این فنآوری های پیشرفته حمایت کنند تا ایجاد اشتغال و درآمدزایی شود.
وی درباره نقش جهاد دانشگاهی در تحقق شعال سال اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب از شروع تاسیس جهاد دانشگاهی از حامیان جدی آن بودند؛ بدین سبب ما با افکار و ایده های و خواسته های ایشان آشنا هستیم و کوشیدیم از همان ابتدا در جهت تحقق اهداف ایشان حرکت نماییم.

کمک ۳۰ میلیون یورویی به جهاد دانشگاهی با حمایت رهبری
طیبی اضافه کرد: حدود ۲۵ سال است که نوع شعارهای رهبری بیان کننده اهداف آنها است و ما کوشیدیم که برنامه ریزی هایمان دقیقا در امتداد اهداف ایشان باشد؛ بدین سبب می توان اظهار داشت که جهاد دانشگاهی یکی از الگوهای موفق توسعه دانش بنیان است.
رییس جهاد دانشگاهی این را هم اظهار داشت که حجم فعالیت دانش بنیانی جهاد دانشگاهی که منجر به فناوری و تولید محصول آماده ورود به بازار شده، بسیار بالا است. وی گفت: سال ۹۷ خدمت رهبر معظم انقلاب شرفیاب شدیم و گزارشی از کارهای انجام شده و در دست انجام جهاد دانشگاهی را خدمت ایشان ارائه دادیم و درخواست کردیم که اگر بودجه به ما اختصاص داده شود، می توانیم سرعت تولید فناوری را بالا ببریم.
وی اضافه کرد: سال ۹۸ با حمایت رهبر، مجلس و دولت خواسته ما تحقق پیدا کرد و ۳۰ میلیون یورو از صندوق توسعه ملی در اختیار جهاد دانشگاهی گذاشته شد و طی دو سال حجم فناوری های جهاد دانشگاهی معادل تمام سالهای قبل فعالیت جهاد دانشگاهی شد. البته باید یادآور شوم که این به خاطر این بود که جهاد از پشتوانه خوبی برخوردار بوده است.
رییس جهاد دانشگاهی افزود: فناوری های تولیدی جهاد آماده ورود به بازار هستند که فکر نماییم اگر همه آنها منجر به قرارداد شوند، جهاد دانشگاهی نقش بسیار پررنگی در تحقق شعار سال خواهد داشت.


منبع:

1401/01/09
12:32:16
0.0 /5
473
تگها: تكنولوژی , دستگاه , شركت , طراحی
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(0)
(0)

تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۱
آجاک : آینده پژوهی