آجاک - acak آینده پژوهی

متاورس نسخه ای سه بعدی از اینترنت برمبنای واقعیت مجازی و افزوده

متاورس نسخه ای سه بعدی از اینترنت برمبنای واقعیت مجازی و افزوده

آجاک: متاورس، نام پرتکرار این روزهای دنیای فناوری، نسخه ای از اینترنت سه بعدی است که با کمک ابزارهای واقعیت مجازی و واقعیت افزوده کاربران را به زندگی، وقت گذرانی و حتی خرید و فروش در دنیای جدید و البته مجازی دعوت می کند.


به گزارش خبرنگار حوزه علم و آموزش ایرنا، متاورس یا فراجهان نام و مفهومی تازه برامده نیست؛ این مفهوم ابتدا در سال ۱۹۹۲ و در رمان سقوط برف نوشته نیل استیفنسون استفاده شد. این کلمه بار دیگر در رمان بازیکن شماره یک (۲۰۱۱) نوشته ارنست کلین و در توصیف دنیای کاملا دیجیتالی فراتر از دنیای آنالوگ استفاده شد. کلمه متاورس از جهت لغوی از ترکیب دو کلمه متا/meta به مفهوم فرا و یونیورس/ universe جهان گرفته شده است.
متاورس نسخه سه بعدی اینترنت است و برآورد می شود وقتی فناوری های در رابطه با آن کاملا توسعه یابد افراد بیشتری در این دنیای مجازی زمان می گذرانند. افراد امروزه زمان زیادی به اینترنت اختصاص می دهند بدین سبب چرا زمان زیادی را در متاورس نگذرانند؛ خصوصاً وقتی می توانند لحظاتی را تجربه کنند که در یک فضای اینترنت دوبعدی تجربه نکرده اند؟
این موضوع نشان میدهد پول زیادی در این دنیا نهفته است و ظرفیت تبدیل شدن به بخش چندتریلیون دلاری اقتصاد جهان را در دهه های آینده دارد.
کاربران متاورس از نمایه فردی (آواتار) برای بازنمایی و ارتباط با یکدیگر و ایجاد ارتباطات مجازی استفاده می نمایند. همین طور از ارز دیجیتال در متاورس برای خرید استفاده می شود. کاربران می توانند بدون داشتن مقصد مشخصی با بهره گیری از هدست های واقعیت مجازی و دسته های کنترل سفر کنند.
البته کلمه متاورس تا وقتی فیسبوک نام شرکت خودرا به متا در اکتبر ۲۰۲۱ (مهر، ۱۴۰۰) تغییر نداد، مفهومی متداول برای مردم عادی نبود. فیسبوک همزمان اعلام نمود طرح هایی برای سرمایه گذاری ۱۰ میلیارد دلاری طی یک سال آتی روی فناوری هایی دارد که به تحقق متاورس برمبنای ذهنیت مدیرانش تحقق می بخشد.
متاورس که گام بعدی تکاملی توسعه اینترنت تصور می شود، اشکال مختلفی را همچون بازی، ارتباطات برخط و جلسات کاری با مشارکت افرادی را در برمی گیرد که با نمایه یا رونوشتی دیجیتالی از خود در آن شرکت می کنند.
دنیای متاورس دنیای حضور فیزیکی تمام و کمال نیست اما برخی فناوری های الکترونیکی فعلی عناصری از متاورس را دربر می گیرد. بازی های ویدئویی حالا شبیه ترین تجربه از متاورس را به دست می دهند. توسعه دهندگان، بازی ها مرزهای بازی را بوسیله رویدادها و خلق اقتصادهای مجازی درنوردیده اند. رمزارزها با آنکه در دنیای متاورس ضروری نیستند، با این دنیا به خوبی هماهنگ اند. رمزارزها اقتصاد دیجیتال را با انواع مختلفی از ان اف تی ها یا رمزهای غیرقابل معاوضه خلق می کنند.
همچنین کیف پول های رمزی که انواعی از آن در دست است در این دنیا قابل استفاده اند. فناوری بلاک چین (زنجیره بستک) نیز می تواند سیستم حکمرانی قابل اعتماد و شفافی را در دنیای متاورس ارائه دهد.
اینترنت شامل شبکه ای از میلیاردها کامپیوتر، میلیونها سرور و ابزارهای الکترونیک دیگر است و کاربران اینترنت وقتی آنلاین (متصل به اینترنت) باشند می توانند با یکدیگر ارتباط بگیرند، پایگاه های اطلاع رسانی را ببینند و با آنها تعامل برقرار کنند، کالا بخرند یا خدمات دریافت نمایند اما متاورس برمبنای آن پایه نهاده شده است.
کاربران در دنیای متاورس دنیای مجازی را می پیمایند که جنبه هایی از دنیای فیزیکی در آن وجود دارد و برای پیمودن این دنیا از فناوری هایی؛ مانند واقعیت مجازی، واقعیت افزوده، هوش مصنوعی، شبکه های اجتماعی و ارز دیجیتال استفاده می نماید. بدین سبب و در یک کلام؛ افراد می توانند در اینترنت جست و جو کنند ولی در متاورس زندگی می کنند.
زمین و معنای آن در دنیای متاورس
متاورس همین طور به مفهوم اقتصاد دیجیتال است، جایی که کاربران می توانند کالا تولید کنند، بخرند یا بفروشند؛ البته بصورت مجازی. به همین شکل خرید و فروش زمین نیز در متاورس متداول و قیمت زمین طی یک سال قبل در متاورس به شدت بالا رفته است. بسیاری شرکتها می خواهند فضایی را برای خود حفظ کنند که تصور می رود در دنیای متاورس محبوب باشد، به همان شکل که فضای تبلیغاتی را در پایگاه های اطلاع رسانی محبوب می خرند.
نشان های تجاری مانند آدیداس و گروه موسیقی وارنر در این فضا سرمایه گزاری نموده اند. اما برخی کارشناسان می گویند محل در دنیای متاورس زیاد مهم نیست برای اینکه هدست ها به ما اجازه می دهند در همه جا حضور داشته باشیم.
البته در دنیای مجازی متاورس بسترها یا سکوهای (plarform) مختلفی تعریف شده است. این بسترها را می توان به مثابه کشورهای مختلف روی زمین دانست، تکه های بزرگ زمین روی سیاره. حجم این بسترها مشخص است؛ یعنی وقتی یک نفر تکه ای زمین را می خرد هیچ فرد دیگری نمی تواند از آن فضا استفاده نماید مگر این که آنرا باردیگر بخرد یا اجاره کند.
اگر تعداد متقاضیان زیاد باشد قیمت زمین افزایش می یابد. چهار سکوی اصلی حالا در متاورس با مجموع ۲۶۸ هزار و ۶۴۵ قطعه زمین وجود دارد. این قطعات شامل سندباکس، دیسنترال لندن، فضای سومیوم و کریپتووکسل است.
خرید زمین در این فضا با رمزارزها یا توکن ها انجام پذیر است که البته دولت های مختلف هنوز در مورد آنها سیاست مشخصی اتخاذ نکرده و برخی حتی خرید و فروش و مالکیت آنها را ممنوع کرده اند.
منابع؛
۱. quytech.com
۲. iotforall.com
۳. analyticsinsight.net


منبع:

1401/01/08
16:57:25
0.0 /5
508
تگها: آنلاین , آینده , ارتباطات , الكترونیك
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(0)
(0)

تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۱
آجاک : آینده پژوهی