آجاک - acak آینده پژوهی

نخستین ماموریت خصوصی به سیاره زهره

نخستین ماموریت خصوصی به سیاره زهره

اولین ماموریت خصوصی فضایی به یک سیاره دیگر احیانا اوایل سال آینده میلادی انجام می شود؛ در این ماموریت یک کاوشگر فضایی رباتیک به سیاره زهره می رود تا ابرهای آنرا برای یافتن مواد شیمیایی ضروری برای حیات تحت بررسی قرار دهد.


به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از پایگاه اینترنتی ان. بی. سی نیوز، این کاوشگر رباتیک کوچک که نخستین کاوشگر از یک سری برنامه ریزی شده سه تایی به نام ماموریت های Venus Life Finder به اختصار VLF است، یکی از بلندپروازانه ترین ماموریت های فضایی برنامه ریزی شده است که نه فقط در خارج از موسسات فضایی دولتی، بلکه در خارج از تعداد انگشت شماری از شرکت های فضایی بزرگ که با اهمیت ترین آنها «اسپیس ایکس» و «بلو اوریجین» هستند که تا حالا بر صنعت فضای خصوصی تسلط داشته اند، انجام می شود.
«سارا سیگر»، محقق علمی اصلی ماموریت های VLF و استاد علوم سیاره ای در موسسه فناوری ماساچوست، می گوید: فضا بطور کلی ارزان تر می شود و دسترسی به فضا بیش از هر زمان دیگری وجود دارد.
سیگر اظهار داشت: ساخت محموله علمی دو پوندی (حدود یک کیلوگرم) این کاوشگر با کمک مالی فارغ التحصیلان دانشگاه ام آی تی شروع شده است. این در حالیست که هزینه های ساخت، پرتاب و راه اندازی کل این کاوشگر رباتیک ۱۰۰ پوندی (حدود ۴۵ کیلوگرم) در طول ماموریت آن به سیاره زهره توسط شرکت «راکت لب» که یک شرکت هوافضا مستقر در لانگ بیچ واقع در کالیفرنیا است، پرداخت خواهد شد.
شرکت فضایی راکت لب مانند خیلی از صنایع فضایی رو به رشد محور کار خودرا روی پرتاب ماهواره ها به فضا متمرکز کرده است. این شرکت هم اکنون بیش از ۱۰۰ ماهواره را با بهره گیری از موشک های سبک وزن که از شبه جزیره « ماهیا» در نیوزیلند پرتاب شده اند در مدار قرار داده است و می خواهد به زودی موشک هایی را از مجموعه پرتاب جدید خود در جزیره «والوپس» در ویرجینیا پرتاب کند.
سخنگوی این شرکت از پاسخ به سوالات در مورد هزینه ها و بودجه ماموریت VLF خودداری کرد، اما «میسون پک»، استاد مهندسی فضانوردی در دانشگاه «کرنل» و کارشناس صنعت فضایی، هزینه این ماموریت را بیش از ۵۰ میلیون دلار تخمین زده است.
در حالی که هنوز مشخص نیست که شرکت راکت لب از انجام این ماموریت چه سودی می برد، اما مشخص است که در صورت اجرای موفقیت آمیز ماموریت ارسال کاوشگر به سیاره زهره، این شرکت در صف انعقاد قراردادهایی برای انجام سایر ماموریت های علمی فضایی قرار می گیرد.
اگرچه ماموریت VLF، نخستین کاوشگر خصوصی در سیاره دیگر خواهد بود، اما این ماموریت پس از نشانه های دیگر در خصوص حرکت صنایع خصوصی به سمت اکتشافات علمی فضایی صورت می گیرد.
سیاره زهره یا ناهید به ترتیب نزدیکی به خورشید، دومین سیاره زمین سان منظومه خورشیدی است که در مداری میان مدارهای زمین و عطارد قرار گرفته است. سیاره زهره از نظر مداری، نزدیک ترین فاصله را به زمین دارد. زهره بعد از ماه، درخشان ترین جرم آسمانی طبیعی است که به هنگام شب در آسمان زمین دیده می شود و قدر ظاهری آن منفی ۴/۶ می رسد.
سیاره زهره، بدون قمر است و در مدار تقریباً دایره واری به دور خورشید می گردد. این سیاره از بسیاری دیدگاه ها همچون اندازه، جرم، گرانش و ترکیبات ساختاری به زمین همانندی دارد و به خاطر همین شباهت ها آنرا سیاره «خواهر زمین» نیز خوانده اند. زهره از نظر جرم و حجم، هفتمین جسم بزرگ و پرجرم در منظومه شمسی است.

1400/11/17
22:32:52
0.0 /5
633
تگها: آینده , اینترنت , شركت , فناوری
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(0)
(0)

تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۲
آجاک : آینده پژوهی