آجاک - acak آینده پژوهی

تشخیص بافت سرطانی در ۱۵ ثانیه

تشخیص بافت سرطانی در ۱۵ ثانیه

آجاک: پژوهشگران دانشگاه تگزاس در آمریکا قلم هوشمندی موسوم به MasSpec ساختند که توانایی تشخیص بافت سرطانی از بافت سالم را در جریان عمل جراحی و با دقت بالایی فراهم می آورد و می تواند با سرعت 100 برابر روش های فعلی و تنها در 15 ثانیه، بافت سرطانی لوزالمعده را مشخص نماید.



به گزارش پایگاه خبری ساینس، در آزمایشات اولیه، این قلم هوشمند توانست با سرعت ۱۰۰ برابر روش های فعلی و تنها در ۱۵ ثانیه، بافت سرطانی لوزالمعده (پانکراس) را تشخیص دهد.
در این تحقیقات نمونه بافت ۱۵۷ داوطلب مبتلا به سرطان پانکراس با بهره گیری از قلم هوشمند MasSpec در آزمایشگاه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

در مرحله بعد این قلم هوشمند در جریان جراحی تومور ۱۸ بیمار مبتلا به سرطان پانکراس در اتاق عمل مورد استفاده قرار گرفت.
بعد از آزمایشات اولیه، این قلم هوشمند در ۱۵۰ عمل جراحی تومورهای مختلف همچون سرطان سینه و تیرویید به کار گرفته شد و نتایج آن مورد تجزیه و تحلیل پژوهشگران قرار گرفت.
نتایج نشان میدهد این روش دقت بسیار بالایی دارد و می تواند در کسری از ثانیه بافت سرطانی را بصورت کاملا غیر تهاجمی تشخیص دهد. پژوهشگران در تلاشند تا از این قلم هوشمند برای تشخیص سایر تومورها استفاده کنند.
لوزالمعده (پانکراس) غده پهن و درازی است که در بخش فوقانی شکم قرار دارد. این غده هم برون ریز و هم درون ریز است؛ یعنی ترشحات آن هم مستقیما وارد جریان خون می شوند و هم برای هضم پروتئین، چربی و کربوهیدرات، وارد روده می شوند. غذا بمحض ورود به روده کوچک، توسط آنزیم های ترشح شده از پانکراس و اسید معده، هضم می شوند.

آنزیم های پانکراس با وجود هضم چربی و کربوهیدرات، هیچ صدمه ای به پرز و دیواره روده وارد نمی کنند. بخش اعظم هضم چربی، پروتئین و نشاسته، به عهده آنزیم های ترشح شده از پانکراس است. یکی دیگر از مهم ترین وظایف پانکراس، تولید انسولین است که سبب کاهش قند خون و تولید انرژی از آن می شود.

سرطان پانکراس یکی از کشنده ترین انواع سرطان است. تومورهای پانکراس در مقابل انواع دارو بسیار مقاوم هستند و درمان آن بسیار دشوار است.
سرطان پانکراس یازدهمین سرطان شایع در مردان و نهمین سرطان تشخیص داده شده در زنان است. ۷۱ درصد از مبتلایان به سرطان پانکراس در نخستین سال تشخیص جان خودرا از دست می دهند.

این سرطان در مردان شیوع بیشتری دارد. سیگار، اضافه وزن، دیابت، و سن از با اهمیت ترین عوامل خطر بروز این بیماری هستند.
مطالعات پژوهشگران دانشکده پزشکی دانشگاه هاروارد نشان میدهد که سیر، انگور قرمز، اسفناج، گیلاس، زغال اخته، سیب زمینی و کلم بروکلی غذاهایی هستند که سبب سلامت بافت پانکراس (لوزالمعده) می شوند.

گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Proceedings of the National Academy of Sciences انتشار یافته است.





منبع:

1400/04/19
18:56:38
0.0 /5
613
تگها: پزشكی , پژوهش , تحقیقات
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(0)
(0)

تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۵
آجاک : آینده پژوهی