آجاک - acak آینده پژوهی

پژوهش هایی درباره شیردهی به نوزادان در دوران پاندمی كرونا

پژوهش هایی درباره شیردهی به نوزادان در دوران پاندمی كرونا

محققان در یك مطالعه مروری با بررسی پژوهش هایی كه در زمینه شیردهی نوزادان انجام شده، نكاتی را در اینباره بیان كرده اند.


به گزارش آجاک به نقل از ایسنا، شروع زودهنگام شیردهی طی نخستین ساعات بعد از تولد، اثرات مثبتی روی نوزاد دارد، چونکه شیر مادر حاوی آنتی بادی هایی است که سیستم ایمنی نوزاد را تقویت می کند و بهترین ماده مغذی برای نوزاد است. سازمان بهداشت جهانی به علت اثرات مثبت شیر مادر بر سلامت مادر و نوزاد، آنرا بعنوان یک مایع بیولوژیک زنده با کیفیت بالا معرفی کرده و سفارش می کند که نوزاد تا ۶ ماهگی تغذیه انحصاری با شیر مادر داشته باشد. شیر مادر، حاوی انواع بیولوژیک است که عملکرد سیستم ایمنی بدن نوزاد را تقویت کرده و او را در مقابل خیلی از بیماری ها مصون نگه می دارد. محققان در یک مطالعه مروری به بررسی کووید-۱۹ و تغذیه شیر مادر پرداخته اند.
در این پژوهش آمده است: «تاکنون هیچ مدرکی دال بر وجود کرونا ویروس جدید در شیر مادر و یا انتقال آن از راه تغذیه از شیر مادران مبتلا و یا مشکوک به کووید-۱۹ وجود ندارد. بیشترین نگرانی در مورد نوزادان مادران مشکوک و مبتلا، انتقال ویروس از راه دراپلت های تنفسی مادر به نوزاد است.»
در مطالعه ای دیگر، چن و همکارانش، شیر ۹ مادر مبتلا به کووید-۱۹ را از نظر وجود کرونا ویروس جدید، بررسی و اعلام نمودند که تمام نمونه های بررسی شده از نظر کرونا ویروس جدید منفی بودند.
در بخش دیگری از این مقاله آمده است: « بر اساس گزارش CDC تابحال کرونا ویروس جدید در شیر مادران مبتلا به کووید-۱۹ یافت نشده است، اما آنتی بادی هایی ضد آن در شیر مادر گزارش شده است. بنا بر اعلام CDC شیر مادر بهترین منبع تغذیه برای نوزاد است و او را در مقابل خیلی از بیماری ها مصون نگه می دارد. اگر مادر مبتلا به کووید-۱۹ حال عمومی خوبی دارد و می خواهد شیردهی نوزاد را انجام دهد، پیش از شروع شیردهی، دستان خویش را با آب و صابون شسته و از ماسک صورت استفاده نماید و اگر علایم بیماری در مادر شدید می باشد و نمی تواند از نوزاد خود مراقبت کند، باید شیر دوشیده خویش را جهت تغذیه نوزادش آماده کند و برای این کار بهتر است یک شیردوش اختصاصی برای خود تهیه نماید، پیش از شیردوشی و پیش از تماس با پمپ شیر دوشی و بطری شیر، دست های خویش را با آب و صابون به مدت ۴۰- ۶۰ ثانیه بشوید و پس از اتمام شیر دوشی، تمام قسمت های پمپ را که با شیر مادر در تماس بوده است، کاملا شسته و در نهایت ضدعفونی کند.»
نویسندگان این مقاله بعد از بیان دستورالعمل سازمان جهانی بهداشت در مورد تغذیه نوزاد با شیر مادر در دوران پاندمی کووید-۱۹ می گویند: «آن چه از مرور مطالعات انجام گرفته در این حوزه می توان نتیجه گیری کرد، این است که اگر حال عمومی مادر با تشخیص قطعی کووید-۱۹ خوب است و علایم شدید بیماری را ندارد، شیردهی از سینه مادر باید با رعایت نکات بهداشتی، اقدامات احتیاطی پیشگیری و کنترل عفونت، احتیاطات تنفسی و شستشوی دست انجام گیرد.»
در این پژوهش آمده است: « در صورتیکه مادر مشکوک یا مبتلا به کووید-۱۹، قادر به مراقبت از نوزاد خود باشد، مادر و نوزاد می توانند هم اتاق باشند و سفارش می شود نوزاد دو متر از مادر فاصله داشته باشد و کلیه مراقبت ها و شیردهی از سینه باید با رعایت نکات بهداشتی (شستن دست ها و زدن ماسک جراحی سه لایه) انجام گیرد. در صورتیکه جداسازی و قرار دادن نوزاد در اتاق دیگر به دلایلی امکان پذیر نباشد، نوزاد باید حداقل دو متر از مادر فاصله داشته باشد و یک پرده از سقف تا پایین بین مادر و نوزاد قرار داده شود.»
پژوهشگران در بخش پایانی این مقاله بیان کرده اند: « با عنایت به این که مطالعاتی که نشان دهنده نبود ویروس در شیر مادر باشد، بسیار محدود است. جهت مدیریت شیردهی در پاندمی کووید-۱۹ به انجام مطالعات بیشتری در این حوزه نیاز است.»
این مقاله که در شماره ویژه کووید-۱۹ مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک انتشار یافته، توسط ژیلا حیدرپور دامن آباد و لیلا ولی زاده از دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تبریز نوشته شده است.




منبع:

1399/08/14
14:21:08
5.0 /5
982
تگها: اپل , پزشكی , پژوهش , سازمان
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(1)
(0)

تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
آجاک : آینده پژوهی