آجاک - acak آینده پژوهی
افشین:

بودجه معاونت علمی نسبت به آن چیزی که باید باشد، ناچیز است

بودجه معاونت علمی نسبت به آن چیزی که باید باشد، ناچیز است

به گزارش آجاک، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور اظهار داشت: بودجه معاونت نسبت به آن چه که باید باشد، ناچیز است اما تلاش ما بر این است این میزان را باتوجه به عنایت دکتر پزشکیان ارتقا دهیم.



به گزارش آجاک به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، اولین اجلاس بررسی پیشرفت ها و قدردانی از پیشگامان زیست بوم دانش بنیان با حضور حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور، امروز (۱۱ اسفندماه) در محل مرکز همایش های بین المللی صداوسیما اجرا شد.
افشین در این اجلاس، طی سخنانی اظهار داشت: از موضوعات مورد توجه دولت چهاردهم داده است چونکه داشتن اطلاعات به ما کمک می نماید تا تصمیمات بهتر و کارآمدتری بگیریم.
به گفته او، از مشکلات کشور در فاکتورهای بین المللی «تامین مالی» است چونکه با تامین مالی به شیوه سنتی نمی توان زیست بوم را پویا نگه داشت. از ین جهت، استفاده از روش های نوین تامین مالی را در دستور کار خود داریم.
معاون علمی رییس جمهور، همین طور به بازدید نخست وزیران اوراسیا از خانه فناوری و نوآوری ایران گریز زد و اشاره کرد: این تیم از سطح و کیفیت محصولات دانش بنیان ایرانی شگفت زده شده و بعد از این بازدید هر یک لیست خرید و سفارش ارائه کرده بودند.
افشین با اعلان اینکه این اعتماد به محصول دانش بنیان ایرانی باید در خود شرکت های دانش بنیان هم متبلور شود، اضافه کرد: شرکت های دانش بنیان در کنار این اعتماد به نفس، باید به طراحی صنعتی محصولات خود هم توجه ویژه ای داشته باشند چون صرف کیفیت، باوجود اهمیت بالای آن کافی نیست و یک محصول باید در ظاهری شکیل هم ارائه شود.
موضوع دیگری که از دید معاون علمی رییس جمهور مغفول نماند، صیانت از برند دانش بنیان بود و او در این جهت اشاره کرد: نگاه ما در معاونت علمی به «جریان» دانش بنیان است و نه لزوما محصول دانش بنیان و اگر محصولی به سطح فناوری عمومی جامعه برسد، از دایره دانش بنیانی خارج خواهد شد، بر این اساس، در کنار زایش و رویش به ریزش هم در زیست بوم دانش بنیان باور داریم.
افشین ضمن اشاره به این که دولت باید حمایتگر، بیمه گر و صبور باشد، اشاره کرد: تلاش ما در معاونت علمی ایفای این نقش است و از ین جهت، بر طرح های خطرپذیر سرمایه گزاری نموده و از روحیه نوآوری و خلاقیت حمایت نماییم.
معاون علمی رئیس جمهور اضافه کرد: تلاش ما بر کوتاه کردن بروکراسی اداری است و در این راستا، می کوشیم تا ۲۰۰۰ طرحی که از سال ۱۴۰۱ در سامانه خدمت معطل مانده بود را تعیین تکلیف کرده و تا انتهای سال به صفر برسانیم.
به گفته افشین، ما باید در خدمات هوشمند پیشرو باشیم و سازوکار را چابک نماییم چونکه معاونت علمی بخش خصوصی چابک در بدنه دولت شمرده می شود.
او در بخش دیگری از صحبت های خود بر جزییات بودجه معاونت علمی متمرکز شد و اظهار داشت: بودجه نسبت به آن چه که باید باشد، ناچیز است اما تلاش ما بر این است این میزان را باتوجه به عنایت دکتر پزشکیان ارتقا دهیم و شاهد این مدعا ارتقا بودجه صندوق نوآوری و شکوفایی از ده همت به پنجاه همت است و همین طور روش های نوین تامین مالی را به زیست بوم علم و فناوری بیافزایم چونکه تمام ماموریت ما در معاونت علمی، سرمایه گذاری برای آینده است.
نکته کلیدی صحبت های افشین اما اعلام قاطع مخالفتش با توزیع متقارن حمایت ها در کشور بود و در توضیح این موضع خود اظهار داشت: ما در معاونت علمی از دویدن حمایت می نماییم و ملاک ما زمان و مکان نیست. از ین جهت، هر استانی که فعالیت، ایده و دوندگی داشته باشد در لیست حمایت ما قرار خواهد گرفت.
او اضافه کرد: برنامه ما در ایران ساخت سیزدهم هم مبتنی بر همین رویکرد است و چنانچه محصولی دانش بنیان با همان خاصیت ها ارائه شود از سطح حمایتی خود تنزل پیدا خواهدنمود.
گفتنی است در این اجلاس از سامانه مانیتورینگ و پایش مجازی زیست بوم دانش بنیان با حضور معاون علمی رییس جمهور رونمایی گردید.


منبع:

1403/12/12
15:20:35
0.0 /5
210
تگها: آینده , پزشكی , خدمات , شركت
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(0)
(0)

تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
لینک دوستان آجاك
آجاک : آینده پژوهی