پژوهش در سالی كه گذشت،
كاهش دسترسی به مواد و تجهیزات آزمایشگاهی به سبب كمبود پروازهای خارجی
به گزارش آجاك استادیار دانشگاه علوم پزشكی آزاد شاهرود با اعلان اینكه گاهی برای پیش بردن مناسب یك پژوهش نیاز به ابزارها یا مواد آزمایشگاهی خارجی داریم، اظهار داشت: طی دو سه ماه اخیر به سبب كمبود پروازها و موضوع بیماری كرونا كه پیش آمد، دسترسی به این تجهیزات سخت تر شده است.
بهروز یحیایی در گفت و گو با ایسنا، به مهم ترین چالش های پژوهش در سال ۹۸ پرداخت و توضیح داد: باتوجه به حوزه های گسترده ای كه در پژوهش وجود دارد و حوزه های اختصاصی كه ما فعالیت می نماییم، انواعی از مسائل و چالش ها پیش روی یك پژوهشگر قرار می گیرد.
وی افزود: در سال های اخیر و مخصوصاً در سال ۹۸، ما و همكاران پژوهشگرمان در دانشگاه و مركز تحقیقاتی بیشتر با چالش مضیقه بودجه های تحقیقاتی - چه از جانب دانشگاه و چه از جانب ستادهای پشتیبانی از پژوهشگران- روبه رو بودیم و چنان چه كار پژوهشی انجام داده و نیاز به تامین مالی داشتیم، این تامین و گرفتن حمایت در این عرصه بزرگ ترین چالش ما بود.
این پژوهشگر اشاره كرد: البته مضیقه بودجه هیچ گاه موجب نشده افرادی كه دستی در پژوهش دارند از كار خود باز بمانند و قاعدتاً ما این مسیر را با عشق و علاقه طی می نماییم. در واقع تمام وجود پژوهشگر باید با چالش های مختلف عجین باشد تا بتواند راه را هموار كند در غیر این صورت كم می آورد. این در حالیست كه این مساله در رسیدن به نتیجه نهایی در امر پژوهش هم صادق است.
یحیایی اضافه كرد: ما نخستین مركز حقیقات نانوذرات بیولوژیك در پزشكی را در واحد شاهرود راه اندازی كردیم و طی یك سال قبل كارهای مختلفی داشتیم كه اصلی ترین این فعالیت ها، مبارزه با بیماری های سرطانی و استفاده از نانو ذرات بیولوژیكی برای درمان سلول های سرطانی است.
وی عدم امكان برقراری ارتباط مناسب با دانشگاه های خارج از كشور را یكی دیگر از چالش های پژوهش در سال ۹۸ عنوان و تاكید كرد: سطح پذیرش دانشگاه های خارج از كشور برای ارتباط علمی و پژوهشی با محققان ایرانی باید افزایش پیدا كند در صورتیكه آنها نسبت به پذیرش ایده ها و مقالات ما و نیز پذیرش همكاری برخوردهای سخت گیرانه تری دارند.
رئیس مركز تحقیقات نانوذرات بیولوژیك در پزشكی واحد شاهرود اظهار نمود: قاعدتاً بیشتر مواد آزمایشگاهی را در روزهای تحریم ها هم می توانستیم به دست بیاوریم اما این مواد دارای قیمت های بسیار بالایی بود. این در حالیست كه اخیراً - طی دو سه ماه گذشته- به سبب كمبود پروازها و... این امكان سخت تر شده بطوریكه یك شركت ایرانی كه همیشه از آن یك كیت آزمایشگاهی را دریافت می كردیم، به ما قول داده اند چندین ماه پس از عید و با قیمت نامشخص این كیت را به دست ما برسانند.
یحیایی درانتها افزود: بسیاری از مسائل را می توانیم با تولیدات داخلی حل نماییم اما قاعدتاً اگر بخواهیم پژوهش مناسبی انجام دهیم نیاز به ابزارها و مواد آزمایشگاهی خارجی هم داریم كه باید به ترتیبی به آنها هم دسترسی داشته باشیم.
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره