در بیست وپنجمین جشنواره تحقیقاتی رازی عنوان شد
سهم 0 و سه دهم درصدی علم از GDP
به گزارش آجاك معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با بیان این كه ایران در سال ۲۰۱۹ رتبه ۱۵ جهان را در تولید علم و انتشار مقاله داشته است، اظهار داشت: در بهترین حالت سهم علم از GDP رقمی معادل ۰.۳ درصد است.
به گزارش آجاك به نقل از ایسنا، بیست وپنجمین جشنواره تحقیقاتی رازی بامداد امروز (دوشنبه، ۲۳ دی) در سالن همایش های رازی برگزار شده و با قیام و خواندن فاتحه حاضران برای ادای احترام به جانباختگان حوادث چند روز اخیر كشور و شهادت سردار سلیمانی شروع شد.
دكتر رضا ملك زاده در این جشنواره اظهار داشت: وزارت بهداشت بیشتر از ۷۰۰ مركز تحقیقاتی دارد. ۲۷ درصد مقالات داغ ایران در حوزه علوم پزشكی است و ایران ۳۰ درصد كل مقالات خاورمیانه و شمال آفریقا را به خود مختص كرده است.
به گفته معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، بودجه تحقیقات سلامت ۰.۰۰۳ درصد بودجه كل كشور در لایحه بودجه ۱۳۹۹ است.
وی اضافه كرد: ایران ۶۲۱۸۲ مقاله و مستند علمی در سال ۲۰۱۹ در پایگاه علمی scopus منتشر نموده است.
وی با اشاره به جایگاه شانزدهمی ایران برپایه تعداد استنادات در كل علوم در سال ۲۰۱۸ اظهار داشت: ایران در سال ۲۰۱۸ جایگاه شانزدهم را برپایه تعداد مقالات علوم پزشكی بالینی در جهان كسب كرده است.
ملك زاده اضافه كرد: بودجه تحقیقاتی دانشگاه ها و مراكز تحقیقاتی حوزه سلامت ۲.۱ درصد از كل بودجه دانشگاه ها و مراكز تحقیقاتی كشور در لایحه بودجه ۱۳۹۹ است و بودجه معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت هم كمتر از ۳ درصد از بودجه كل وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكی است.
معاون تحقیقاتی وزارت بهداشت با بیان این كه ایران در سال ۲۰۱۹ نسبت به سال ۲۰۱۵ در زمینه نوآوری برپایه داده های global innovation index
۴۵ رتبه ارتقا داشته، اضافه كرد: رتبه ایران در سال ۲۰۱۵ در زمینه نوآوری ۱۰۶ بوده و در سال ۲۰۱۹ به جایگاه ۶۱ رسیده است. سهم دانشگاه های علوم پزشكی از فروش محصولات دانش بنیان ۲۵ درصد كل فروش شركت های دانش بنیان است.
ملك زاده افزود: در دو دولت تدبیر و امید با تاسیس ۱۱۲۰ شركت دانش بنیان در حوزه سلامت، گردش مالی حدود ۲۰۰۰میلیارد تومان در سال حمایت شده است. به منظور تحقق سیاست اقتصاد مقاومتی تولید ۳۴۰ محصول دارویی در شركت های دانش بنیانِ مستقر در دانشگاه های علوم پزشكی به انجام رسیده است و ۸۹ مركز رشد در دانشگاه های علوم پزشكی تاسیس شده است به عبارتی هر دانشگاه حداقل یك مركز رشد.
وی در ادامه درباره عملكرد موسسه نیماد اظهار داشت: از خرداد ۹۴ تا دی ۹۸ موسسه نیماد از ۶۷۷۷ محقق ایرانی حمایت كرده است. در ۵۴۰ طرح مصوب طی هشت فراخوان، ۳۰۵۹ محقق از ایران با ۹۷ محقق غیر ایرانی یا ایرانی غیر مقیم همكاری داشته اند. علاوه بر آن، در ۱۲۱۱ گرنت پژوهشگر فرهیخته طی هشت فراخوان ۳۷۱۸ محقق از ایران با ۲۲ محقق غیرایرانی یا ایرانی غیرمقیم همكاری كرده اند.
ملك زاده افزود: موسسه نیماد در چهار سال گذشته درمجموع ۵۴۰ طرح مصوب داشته كه از میان آنها ۳۴۵ طرح گرنت اصلی، ۱۳۲ گرنت پژوهشگر جوان، ۲۸ گرنت مقاله برتر، ۱۹ گرنت با اعتبار محدود و ۱۶ گرنت بین المللی بوده اند.
وی با بیان این كه ۳۵۴ پژوهشگر ایرانی در فهرست پژوهشگران یك درصد برتر جهان هستند، اظهار داشت: در این لیست، رشته مهندسی ۱۵۳ پژوهشگر دارد و محققان علوم پزشكی ۹۰ نفر هستند.
ملك زاده اظهار نمود: ایران در سال ۲۰۱۹ حدود۵۵۶۷۹ استناد از مقالات خود در بانك اطلاعاتی scopus كسب كرده است و در سال ۲۰۱۹ تابحال رتبه ۱۴ جهانی و اول منطقه را در دریافت تعداد استنادات به مقالات به دست آورده است.
وی در انتها درباره بیست و پنجمین جشنواره رازی اظهار داشت: در این جشنواره ۱۲ فرد حقیقی و ۱۸ فرد حقوقی برگزیده شده اند.
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره