آجاک - acak آینده پژوهی
محققان دانشگاهی در یك مطالعه مروری ارائه كردند

پیشنهاداتی برای کاهش یک رفتار لطمه زا در دوران اپیدمی کرونا

پیشنهاداتی برای کاهش یک رفتار لطمه زا در دوران اپیدمی کرونا

آجاک: پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان با انجام یک مطالعه مروری، تاثیر همه گیری کووید-19 را بر رفتار خودکشی در سراسر جهان، بررسی و در نهایت پیشنهاداتی برای کاهش روند این رفتار در دوران اپیدمی کرونا ارائه کردند.


به گزارش آجاک به نقل از ایسنا، خودکشی؛ اقدامی آگاهانه برای آزار خود است که به مرگ منتهی می شود. این معضل بعنوان یکی از اشکالات مهم در بهداشت عمومی مطرح است و در حرفه بهداشت روان، یک فوریت شمرده می شود. برآورد سالانه موارد مبادرت به خودکشی در دنیا، حدود ۱۵ الی ۲۰ میلیون مورد است که حدود ۸۰۰ هزار مورد آن به مرگ منتهی می شود.
همه گیری کووید-۱۹، یک چالش مهم سلامت روان، در سراسر جهان به وجود آورده است. در بعضی موارد؛ این بحران، با ایجاد تاثیرات شدید بر روی سلامت روان افراد می تواند منجر به رفتارهای خودکشی شود. مطالعات مختلفی ارتباط بین شروع شیوع کووید-۱۹ و بروز اختلال در سلامت روان افراد جامعه را بررسی نموده اند و مشخص شده که شیوع این ویروس موجب اختلالاتی مانند ترس، تنهایی، نگرانی، مشکلات خانوادگی و استرس بعد از سانحه شده است.
باتوجه به اهمیت این موضوع، پژوهشگران اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان با انجام یک مطالعه مروری به بررسی تاثیرات احتمالی همه گیری کووید-۱۹ بر رفتار خودکشی و مبادرت به آن پرداختند.
در این مطالعه که در سال ۱۳۹۹ انجام شد، با جستجوی کلمات کلیدی در رابطه با این مساله در پایگاه های داده، مقالات مرتبط جمع آوری شدند و بعد از بررسی این مقالات تعداد ۵۳ مقاله مورد بررسی قرار گرفت.
بررسی کامل این مقالات نشان داد که شیوع ویروس کووید-۱۹ بر پنج حیطه خیلی مهم شامل «عوامل مربوط به سلامت روان و ایجاد اختلالات روانپزشکی در افراد»، «عوامل در رابطه با تعاملات اجتماعی افراد»، «عوامل در رابطه با اقتصاد و اشتغال افراد»، «عوامل در رابطه با تحصیلات» و «عوامل در رابطه با اختلالات جسمی» تاثیر می گذارد.
باتوجه به این که، اختلال در هر کدام از این پنج حیطه، می تواند زمینه ساز ایجاد افکار و رفتار خودکشی در افراد باشد، می توان نتیجه گرفت که شروع و ادامه این بیماری در جامعه، با افزایش موارد رفتار خودکشی هم راه است.
بررسی این مقالات حاکی از این است که کووید-۱۹ در افرادی که سابقه بیماری هایی مثل انواع سرطان ها، دیابت، پرفشاری خون و سایر بیماریهای زمینه ای نقص سیستم ایمنی، یا سابقه مصرف داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی را دارند، بیشتر رخ می دهد. موارد خودکشی نیز در افرادی که قبلاً سابقه اختلال روان شناختی و یا سابقه قبلی افکار و رفتار خودکشی، همچون اقدام قبلی به خودکشی را داشته اند، طی این همه گیری بیشتر اتفاق می افتد.
پژوهشگران این مطالعه می گویند: از همه این موارد می توان به این نتیجه رسید که بیشتر اختلالات به سبب فاصله گذاری اجتماعی، جداسازی بیمار حین و پس از درمان، قرنطینه کردن افراد و خانواده ها، تنها شدن و نداشتن ارتباطات اجتماعی است و این موارد از اصول اصلی پیشگیری و درمان بیماری کووید-۱۹ هستند.
بگفته این محققان؛ باتوجه به اینکه تمامی عوامل خطر این بیماری بر روی روان و جسم فرد موثر است، بدین سبب خیلی غیر منتظره و دور از ذهن نیست که همه گیری کووید-۱۹ موجب افزایش میزان روند خودکشی در جوامع شود.
در این مطالعه پیشنهاداتی برای کاهش روند میزان خودکشی در دوران اپیدمی کرونا نیز ارائه شده است:
-انجام مطالعات بیشتر در این خصوص؛
-دسترسی آسان به مراقبت های بهداشت روان برای افراد در معرض خطر؛
- پرهیز از گوش دادن و نشر اطلاعات نامعتبر؛
- مداخلات و برنامه های مبتنی بر شواهد، مانند کمک گرفتن از خطوط تلفن بحران؛
- روش های جایگزین آموزش تحصیلی دانش آموزان؛
- تهیه و پخش برنامه ها و فیلم های آموزشی توسط صدا و سیما؛
- فعال کردن بازار کار و کمک های مالی برای رفع رکودهای اقتصادی و پشتیبانی از افراد در معرض خطر خودکشی؛
- نشر و تبلیغ پیام های مناسب؛
- در اختیار قرار دادن تجهیزات کافی برای پرسنل بیمارستان و مراکز سلامت و آموزش لازم در برخورد با مراجعین و مبتلایان.
در انجام این تحقیق عبدالله رحمانی و محسن رضاییان؛ پژوهشگران اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان مشارکت داشتند.
یافته های این مطالعه بهار سال جاری بصورت مقاله علمی با عنوان «تاثیرات احتمالی عالم گیری کووید-۱۹ بر رفتار خودکشی در سراسر جهان: یک مطالعه مروری ساختارمند» در مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان انتشار یافته است.




منبع:

1400/10/05
20:36:11
0.0 /5
679
تگها: ارتباطات , پزشكی , پژوهش , پشتیبان
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(0)
(0)

تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۱
آجاک : آینده پژوهی