آجاک - acak آینده پژوهی

۳ محور اصلی فعالیت بنیاد علم ایران برای پشتیبانی از طرح ها و پژوهش های اولویت دار

۳ محور اصلی فعالیت بنیاد علم ایران برای پشتیبانی از طرح ها و پژوهش های اولویت دار

به گزارش آجاک رئیس بنیاد علم ایران، ضمن اشاره به تغیبر نام ˮصندوق پشتیبانی از پژوهشگران و فناورانˮ به ˮبنیاد علم ایرانˮ، اظهار داشت: اصلی ترین فعالیت این بنیاد در سه محور ˮطرح های پژوهشیˮ، ˮحمایت از پژوهش های پسادکتریˮ و ˮحمایت از رساله های دکتریˮ و طرح های اولویت دار در دستور کار حمایتی ما قرار دارد.


به گزارش آجاک به نقل از ایسنا، دکتر ایمان افتخاری در نشست خبری امروز ضمن اشاره به تغییر نام "صندوق پشتیبانی از پژوهشگران و فناوران" به "بنیاد علم ایران" با تکیه بر این که در طول سالهای گذشته فعالیتهای این صندوق دستخوش تغییر و تحولات بسیاری شده است، اضافه کرد: از سال ۱۳۹۱ تبدیل صندوق پشتیبانی از پژوهشگران و فناوران به بنیاد علم ایران در شورایعالی انقلاب فرهنگی عنوان شد و در نهایت روز سه شنبه گذشته با دستور رئیس شورایعالی انقلاب فرهنگی این مورد در چارچوب اساسنامه ای به تصویب رسید.
وی اظهار نمود: تصویب این اساسنامه شروع یک توسعه اثرگذار در صندوق است و تمرکز ما بر پژوهش های پایه استوار است، ولی تغییر چندانی در فعالیتهای صندوق صورت نمی گیرد؛ اما برخی وظایفی که بر عهده این صندوق بوده است، با تبدیل شدن آن به بنیاد علم ایران، توسط نهادهای دیگر دنبال خواهد شد.
افتخاری به وضعیت بودجه این نهاد با تبدیل آن از صندوق به بنیاد، توضیح داد: ما تصمیم گیرنده در بودجه نیستیم، اما امکان دارد در بدنه دولت تغییراتی در مورد بودجه این بنیاد صورت گیرد.
رییس بنیاد علم ایران افزود: نحوه عملکرد این نهاد علمی از نظر اجرایی مشابه دانشگاه ها تعریف می شود و این تکلیف را مشخص می کند که همانند نهادهای مالی و بانکی از هر پژوهشی حمایت نکند، بلکه طرح های پژوهشی که به رسمیت شناخته شده اند، مورد حمایت قرار گیرند.
وی اصلی ترین فعالیت این بنیاد را در سه محور "طرح های پژوهشی"، "حمایت از پژوهش های پسادکتری" و "حمایت از رساله های دکتری" دانست و خاطرنشان کرد: این رویه همچنان در بنیاد علم ایران مورد پیگیری قرار می گیرند. این نهاد همواره پژوهش های پایه و کاربردی را مورد حمایت قرار داده و تابحال طی ۱۵ سال تشکیل صندوق بیشتر از ۸ هزار پروژه پژوهشی را پشتیبانی کرده تا به ثمر برسند.
افتخاری با تکیه بر این که ساز و کار پشتیبانی از پروژه های پژوهشی در این صندوق مبتنی بر وام نبوده است، اظهار داشت: این حمایتها بلاعوض بوده، همانطور که در سایر کشورها در بنیادهای مشابه این حمایت ها صورت می گیرد.
رییس بنیاد علم ایران با اشاره به اینکه طی ۵ سال گذشته به صورت میانگین و سالانه ۱۱۰۰ پروژه را مورد حمایت قرار دادیم، اظهار داشت: طی ۱۵ سال از تشکیل صندوق پشتیبانی از پژوهشگران و فناوران پشتیبانی از پروژه ها به مرور افزایش پیدا کرده است.
رئیس بنیاد علم ایران با اشاره به اینکه در این بنیاد با ۱۰۰نفر از دانشمندان کشور همکاری مستقیم داریم، اظهار داشت: این افراد در دانشگاه ها و خیلی از امور کشور دست دارند یا آگاه هستند. ازاین رو ما در بنیاد با مشورت آنها پروژه های مسئله محور و مورد نیاز کشور را به تصویب برای حمایت می رسانیم.
به گزارش آجاک به نقل از ایسنا، از سال ۱۳۹۱، تبدیل صندوق پشتیبانی از پژوهشگران و فناوران به بنیاد علم ایران در چارچوب اساسنامه ای در شورایعالی انقلاب فرهنگی عنوان شد. این اساسنامه هفته گذشته بر مبنای دستور حجت الاسلام رئیسی رئیس جمهور و رئیس شورایعالی انقلاب فرهنگی تصویب گردید.
راه اندازی نخستین مرکز ساخت خلاق

در این نشست همینطور دکتر عبدالعالی، معاون ترویج علم و فناوری بنیاد علم ایران از طریق اندازی نخستین مرکز "ساخت خلاق" در زمستان ۱۴۰۰ در دانشگاه علم و صنعت ایران اطلاع داد و اظهار داشت: در این مرکز دانشجویان و همینطور دانش آموزان با ایده وارد می شوند و در نهایت این ایده با ساخت محصولی خاص از مرکز خارج خواهد شد.

وی حوزه فعالیت این مرکز را در زمینه های مکانیک، الکترونیک، کامپیوتر، مواد و کامپوزیت دانست و تصریح کرد: همایش پلاسما از دیگر برنامه های ترویجی این بنیاد است که مرحله اول این برنامه با مبحث "بیان روش تدریس معلمان خلاق و دارای مهارت" در روز ۲۰ آبان ماه جاری در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار می گردد.

عبدالعالی با اشاره به اینکه افراد شرکت کننده در این همایش در مدت ۴ تا ۵ دقیقه روش تدریس خلاق خویش را برای سایر معلمان عرضه می دهند، اظهار داشت: توانمندسازی معلمان به فعالیتهای خلاقانه و شبکه سازی از معلمان خلاق از اهداف این برنامه است.

وی افزود: این همایش به صورت مجانی برگزار می گردد. علاقه مندان می توانند به صورت حضوری و یا مجازی در این برنامه شرکت نمایند.

معاون ترویج علم و فناوری بنیاد علم ایران اظهار نمود: در قدم بعدی مقرر است این مورد با حضور استادان خلاق کشور برگزار گردد.




منبع:

1400/08/15
21:22:03
0.0 /5
703
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(0)
(0)

تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۵
آجاک : آینده پژوهی