آجاک - acak آینده پژوهی
پژوهشگران پاسخ دادند

پس از واکسن کووید-19، تزریق واکسن آنفلوآنزا نیز ضروری است؟

پس از واکسن کووید-19، تزریق واکسن آنفلوآنزا نیز ضروری است؟

آجاک: بگفته پژوهشگران موسسه ملی تحقیقات سلامت ایران و برمبنای شواهد موجود؛ واکسن آنفلوآنزا می تواند تا حدی احتمال مبتلاشدن و شدت بیماری کووید-19 را کاهش داده و واکسیناسیون آنفلوآنزا بعد از واکسیناسیون کووید-19 می تواند از ابتلای همزمان به این دو بیماری پیشگیری کند. بدین سبب باید قبل از شروع فصل سرما، تمهیدات لازم در این خصوص برای کشور تهیه و تنظیم شود.



به گزارش آجاک به نقل از ایسنا، بیماری کووید-۱۹ تا حالا سبب مرگ بیش از ۴.۵ میلیون نفر در سراسر جهان شده است و هنوز خیلی از کشورها واکسن کووید-۱۹ را نتوانسته اند تهیه کنند.

در این بین مباحثی درباب واکسن آنفلوآنزا نیز مطرح گردیده است که آیا تزریق این واکسن می تواند خطر مبتلاشدن و یا شدت بیماری کووید-۱۹ را کم کند؟ یا اینکه برای کم کردن احتمال ابتلای هم زمان به دو بیماری، نیازی به واکسیناسیون هر دو بیماری هست یا خیر؟

با توجه به اینکه با شروع فصل پاییز و زمستان، اهمیت این مساله دو چندان می شود، پژوهشگران موسسه ملی تحقیقات سلامت ایران با تهیه یک گزاره برگ پاسخ سریع و با بررسی شواهد و مطالعات موجود، به این پرسش پاسخ دادند که «آیا در دوران اپیدمی کووید-۱۹ پس از دریافت واکسن کووید-۱۹ نیاز به دریافت واکسن آنفلوآنزا نیز وجود دارد؟»

برای تهیه این گزارش، مقالات در رابطه با این مساله تا تاریخ پنجم شهریور ۱۴۰۰، از پایگاه های داده پزشکی جمع آوری شده و مورد بررسی قرار گرفت.

بر اساس یافته های این مطالعه؛ نیاز به دریافت واکسن آنفلوآنزا در وضعیت همه گیری کووید-۱۹ را می توان از دو منظر بررسی کرد: الف) تاثیر این واکسن بر پیش گیری از کووید-۱۹ و ب) تاثیر این واکسن بر پیش گیری از عفونت مضاعف آنفلوآنزا و کووید-۱۹.

برای بررسی تاثیر واکسن آنفلوآنزا بر پیش گیری از کووید-۱۹ مطالعه ای بصورت مرور نظام مند درباب ارتباط بین واکسیناسیون آنفلوآنزا و نتایج در رابطه با کووید انجام شده است و طی آن ۱۶ مطالعه مشاهده ای شامل ۲۹۰ هزار و ۳۲۷ نفر بررسی شدند. این مطالعه نشان داد که واکسیناسیون آنفلوآنزا با خطر کمتر عفونت کووید-۱۹ هم راه است و اجرای این استراتژی می تواند مزایایی برای پیشگری از کووید-۱۹ داشته باشد.

همچنین یک مطالعه مقطعی گذشته نگر نیز درباب ارتباط بین واکسیناسیون آنفلوآنزا و نتایج در رابطه با کووید-۱۹ در سالمندان ایالات متحده نشان داد که واکسن آنفلوآنزا ممکنست تا حدی از افراد در مقابل عفونت کووید-۱۹ محافظت کند.

برای بررسی تاثیر واکسن آنفلوآنزا در پیش گیری از عفونت همزمان، یک مطالعه مروری نظام مند انجام شده و گزارش شده که در سه هزار و ۷۰ بیمار مبتلا به کووید-۱۹ شیوع آنفلوآنزا ۰.۸ درصد بود. فراوانی رخداد عفونت همزمان آنفلوآنزا و کووید-۱۹ در آسیا ۴.۵ درصد و در قاره آمریکا ۰.۴ درصد بود. شیوع عفونت همزمان با آنفلوآنزا در مردان و زنان مبتلا به کووید-۱۹ نیز به ترتیب ۵.۳ و ۹.۱ درصد بود.

بر اساس گزارشات موردی در مورد کشورهای اسپانیا، ایران، ژاپن و چین در مجلات علمی معتبر، امکان ابتلای همزمان به این دو بیماری وجود دارد. در ایران برمبنای مطالعه ای که از یکی از بیمارستان های شیراز گزارش شده، چهار بیمار بصورت همزمان به آنفلوآنزا و کووید-۱۹ گرفتار شده بودند. در اسپانیا نیز در مقاله ای به این مساله اشاره شده که سه مرد و یک زن همزمان این عفونت را تجربه کره بودند و در چین نیز یک مرد ۶۹ ساله بطور همزمان به این دو بیماری گرفتار شده است.

این نتایج حاکی از این است که واکسن آنفلوآنزا ممکنست افراد را تا حدی در مقابل عفونت کووید-۱۹ محافظت کند. با این وجود دریافت واکسن آنفلوآنزا برای کاهش خطر عفونت همزمان آنفلوآنزا و کووید-۱۹ مهم می باشد. از آن جا که این دو بیماری علایم مشابه و یکسانی دارند، واکسن آنفلوآنزا در کاهش تعداد بیماران مبتلا به آنفلوآنزای شدید بسیار مهم می باشد، تا بتوان منابع لازم برای رسیدگی به موج دیگر بیماران کووید-۱۹ را آزاد کرد.

این گزارش به سفارش معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت تهیه شده و دستورالعمل تخصصی نیست و این مساله باید مورد توجه قرار گیرد.





منبع:

1400/06/16
11:02:51
0.0 /5
701
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(0)
(0)

تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۱
آجاک : آینده پژوهی