یك استاد دانشگاه،
شكوفایی اقتصاد در گرو ادامه پشتیبانی از دانش بنیان ها است
آجاک: یک استاد دانشگاه، شکوفایی هرچه بیشتر اقتصاد کشور را در گرو ادامه راه فعلی در پشتیبانی از دانش بنیان ها و توجه هرچه بیشتر دولت آینده به نخبگان و فناوران دانست.
رضا سهم دینی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا، با اشاره به موفقیت های بیش از پیش حوزه دانش بنیان کشور در توسعه فناوری در عرصه های مختلف همچون صنعت و حوزه پزشکی، نقش جامعه فناوران و نخبگان را در توسعه زیست بوم نوآوری در کشور بسیار اثربخش خواند.
وی با اشاره به نام گذاری سال جاری با عنوان "«تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها» اظهارکرد: دغدغه رهبر معظم انقلاب برای نیل به اقتصاد مقاومتی و پیشرفت کشور در طول سالهای قبل که بسیار منطقی و راهبردی بوده است، همیشه جلب توجه مسئولان اجرائی کشور به تولید داخلی و اتکا به توانمندی های جامعه نخبگان و فناوران بوده است.
این دکترای مدیریت حرفه ای کسب و کار(DBA) با اشاره به شکل گیری بیش از پنج هزار شرکت دانش بنیان در کشور در طول سالهای قبل، تاکیدکرد: طبق اعلام مسئولان میزان درآمد این شرکتها امسال به ۱۵۰ هزار میلیارد تومان بالا رفته است و این روند رو به رشد بیان کننده تاثیرگذاری این بخش در اقتصاد کشور است.
وی در عین حال با اشاره به برخی موانع در راه تولید در کشور، اظهار داشت: متاسفانه برخی قوانین و مقررات همچون سد محکمی روند تولید و سرمایه گذاری در حوزه های مختلف همچون حوزه دانش بنیان را که متشکل از فناوران و نخبگان است را مختل کرده است و این نیازمند اهتمام جدی مجلس شورای اسلامی و دولت برای رسیدگی است.
سهم دینی با بیان اینکه، در طول سالهای قبل اقدامات و البته گفتمان سازی مناسبی در حوزه اقتصاد دانش بنیان کشور به عنوان راهبرد اصلی توسعه کشور به همت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شکل گرفته است، ایجاد همگرایی هرچه بیشتر و تعامل مثبت بین ذی نفعان، فعالان و مدیران بخش های مختلف حاکمیت و بخش خصوصی در این عرصه را بسیار با اهمیت خواند.
وی در ادامه، اقتصاد دانش بنیان را الگو و بنیان نوین و جدیدی در اقتصاد جهانی بمنظور افزایش هرچه بیشتر راندمان، کیفیت و رقابت پذیری دانست که بر تمامی فاکتورهای اقتصاد داخلی و جهانی اثرگذار خواهد بود.
این استاد دانشگاه معتقد است: توجه ویژه به بخش علمی رو به رشد کشور و پیوند هرچه بیشتر دانشگاه ها با بخش های مختلف صنعت، کشاورزی و خدمات با همراهی نخبگان و فناوران در زیست بوم نوآوری و فناوری به طور قطع موجب خودکفایی و البته خنثی سازی تحریم ها خواهد شد.
وی تاکیدکرد: حرکت رو به رشد شرکت های فناور مستقر در پارک ها و مراکز علمی به سمت بومی سازی خیلی از تجهیزات و کالاهای مورد نیاز بخش های مختلف و پتانسیل موجود در این حوزه برای درآمدزایی مناسب برای کشور، خروج از اقتصاد تک محصولی نفت، جذب و اشتغالزایی هرچه بیشتر جامعه بیکار تحصیل کرده دانشگاهی که روز به روز شاهد افزایش آنان در جامعه هستیم، به طور قطع ضرورت توجه هرچه بیشتر به این حوزه را دوچندان کرده است.
منبع: آجاك
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(0)
(0)
تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره