آجاک - acak آینده پژوهی

تاثیر ماده موثره زعفران در درمان اختلال حافظه

تاثیر ماده موثره زعفران در درمان اختلال حافظه

آجاک: نتایج یک مطالعه نشان میدهد کروسین که ماده موثره زعفران است موجب بهبود اختلال حافظه فضایی و اجتنابی در حیوانات مبتلا به اختلال حافظه می شود.


به گزارش آجاک به نقل از ایسنا، التهاب مغزی و استرس اکسیداتیو نقش مهمی در ایجاد و پیشرفت بیماری ھای تحلیل برنده سیستم عصبی ھمچون بیماری آلزایمر ایفا می کنند. پژوهشگران در پژوهشی تاثیر مصرف کروسین را بر اختلال حافظه بیماران مبتلا به آلزایمر مورد بررسی قرار داده اند.
بنا بر اعلام پایگاه نتایج پژوهش های سلامت کشور، تزریق محیطی لیپوپلی ساکارید سبب القای التھاب مغزی و لطمه عملکردھای حافظه و یادگیری می گردد. گزارش شده است که کروسین، جزء فعال اصلی گیاه زعفران، دارای خواص آنتی اکسیدانی، ضدالتھابی و ضدآپوپتوز می باشد.
پژوهشگران ھدف از انجام این مطالعه را بررسی اثر محافظت نورونی کروسین بر التھاب مغزی و اختلال حافظه القا شده توسط لیپوپلی ساکارید اعلام نمودند. نتایج تحقیق نشان داد، مصرف کروسین می تواند به طور یک مکمل در بهبود اختلال حافظه در بیماران مبتلا به آلزایمر مورداستفاده قرار گیرد.
این پژوهش توسط محمدجواد آزمند و زیبا رجایی از دانشگاه علوم پزشکی اصفهان انجام شده و نتایج آن در نخستین شماره جلد یازدهم نشریه ی Avicenna انتشار یافته است.





منبع:

1400/01/19
23:11:06
0.0 /5
451
تگها: پزشكی , پژوهش , سیستم
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(0)
(0)

تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵
آجاک : آینده پژوهی