آجاک - acak آینده پژوهی

چین مدعی دستیابی به برتری كوانتومی شد

چین مدعی دستیابی به برتری كوانتومی شد

به گزارش آجاک کشور چین ادعا نمود با دستیابی به یک نوع جدید از کامپیوتر کوانتومی که توسط گروهی از محققان چندین موسسه تحقیقاتی این کشور ابداع شده، به «برتری کوانتومی» دست یافته است.


برتری کوانتومی زمانی حاصل می شود که یک کامپیوتر کوانتومی بتواند بهترین عملکرد یک ابررایانه را تنها در یک کار داشته باشد.
و چائویانگ استاد دانشگاه علم و صنعت چین اظهار داشت: برتری محاسبات کوانتومی همانند یک آستانه است. به این مفهوم که زمانی که ظرفیت یک نمونه جدید کامپیوتر کوانتومی در انجام یک کار خاص از قدرتمندترین کامپیوتر سنتی بیشتر باشد، این مورد ثابت می کند که آن کامپیوتر کوانتومی احیانا در چند زمینه دیگر هم پیشرفت خواهد داشت.
به گزارش خبرگزاری یونایتدپرس، سال قبل کامپیوتر کوانتومی گوگل، نخستین کامپیوتری بود که به برتری کوانتومی دست یافت؛ این کامپیوتر محاسبات را در عرض چند دقیقه انجام می دهد.
بر خلاف کامپیوتر Sycamore گوگل که از مواد ابررسانا برای مدیریت کیوبیت ها - بیت های اطلاعات کوانتومی - استفاده می کرد، این کامپیوتر جدید چینی که «جیژانگ» (Jiuzhang )نام دارد، مبتنی بر فوتون است و از نور برای جابجایی و ذخیره بیت های کوانتوم استفاده می نماید.
محققان برای اثبات برتری کوانتومی این کامپیوتر از آن برای انجام نوعی محاسبه به نام نمونه برداری از بوزون استفاده کردند. محققان موفقیت خویش را در مقاله جدیدی که این هفته در مجله Science انتشار یافته است، شرح دادند.
نمونه برداری از بوزون، یک الگوریتم شبیه سازی کلاسیک است که انجام آن برای کامپیوتر های کلاسیک دشوار است. در نمونه برداری از بوزون، توزیع خروجی ها را از یک مدار نوری خط مستقیم که شامل چندین ورودی و خروجی است محاسبه می شود. این رأیناه چینی با ارسال فوتون از راه یک سری مدارهای نوری هدایت شده توسط آینه ها، قادر به انجام این محاسبات بود.
«جیژانگ» فقط در چند دقیقه محاسبات نمونه برداری از بوزون را به پایان رساند. این در شرایطی است که دانشمندان تخمین زده اند، همین محاسبات برای سریع ترین ابر کامپیوتر های جهان بیشتر از نیم میلیارد سال طول می کشد.
محققان مسوول طراحی جیژانگ ادعا می کنند که این کامپیوتر کوانتومی می تواند برای انجام محاسبات مفید برای «نظریه گراف»، فراگیری ماشینی و شیمی کوانتوم سازگار شود.
نظریه گراف شاخه ای از ریاضیات است که دربارهٔ گراف ها بحث می کند.



منبع:

1399/09/16
12:57:48
5.0 /5
823
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(1)
(0)

تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۵
آجاک : آینده پژوهی