آجاک - acak آینده پژوهی
اختصاصی آجاك؛

فرآوری غذایی و دارویی چاره برون رفت از مشكلات زرشك است

فرآوری غذایی و دارویی چاره برون رفت از مشكلات زرشك است

عضو گروه پژوهشی تولید و فرآوری گیاهان استراتژیك جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی اظهار داشت: فرآوری غذایی و دارویی چاره برون رفت از مشكلات زرشك است كه برای توسعه صنایع تبدیلی این محصول، نیازمند ایده و محصول اولیه و ایجاد بستر مناسب برای زیرساخت های تولید آن هستیم.


طیبه شاهی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اضافه کرد: برای ایجاد زمینه مطلوب جذب سرمایه گذار، نیازمند تعامل سازنده بخش دولتی با بخش خصوصی هستیم به خصوص در شرایط بحرانی زرشک که زمان نقش مهمی را ایفا می کند.
وی اظهار داشت: این روزها که زرشک به معنای واقعی دلش پر از خون است صرفاً بیان مساله و نپرداختن به حل بنیادی مشکلات این محصول، دردی از کشاورزان را دوا نخواهد کرد.
وی عنوان کرد: محصولات کشاورزی پس از برداشت هم زنده هستند و بسته به میزان و شدت تنفس و سایر عوامل محیطی، شروع فرآیند فساد و طول عمر این محصولات هم متفاوت می باشد.
عضو گروه پژوهشی تولید و فرآوری گیاهان استراتژیک جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی افزود: از سوی دیگر خیلی از محصولات کشاورزی در یک زمان مشخص و کوتاه تولید می شوند ازاین رو فرآوری مناسب این محصولات علاوه بر افزایش زمان ماندگاری امکان مصرف در فصول غیر برداشت را هم فراهم می آورد.
وی خاطرنشان کرد: با عنایت به میزان بالای ضایعات محصولات کشاورزی که حدود ۳۰ درصد و در بعضی موارد بیشتر است، اهمیت صنایع تبدیلی در جلوگیری و کاهش ضایعات بخش کشاورزی، ایجاد ارزش افزوده، ایجاد اشتغال، گسترش دامنه خرید به علت تنوع محصولات فرآوری شده، حضور موفق در بازارهای بین المللی و در نتیجه خرید تضمینی محصولات کشاورزی کاملا مشخص می شود.
شاهی اظهار داشت: صنایع فرآوری در کشورهای پیشرفته نه تنها مکمل بخش کشاورزی هستند بلکه امنیت غذایی که شاخصه ای از توسعه پایدار کشورها است را به همراه خواهد داشت.
وی خاطرنشان کرد: یکی از مزیت های مهم زرشک برای فرآوری در صنعت مواد غذایی علاوه بر ارگانیک بودن آن، ایجاد رنگ و طعم مطلوب توام با یکدیگر است که احتیاج به طعم دهنده و رنگ مصنوعی را برطرف خواهد نمود.
عضو گروه پژوهشی تولید و فرآوری گیاهان استراتژیک جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی اظهار داشت: این میوه پرارزش قابلیت کاربرد در تهیه مربا، سس، آب میوه، شربت، آب نبات، ژله، دمنوش، نوشابه، انواع نوشیدنی ها، پودر برای مصارف مختلف قنادی و لبنیات و خیلی از محصولات نوآورانه دیگر را دارد که هر یک از اینها قابلیت صادراتی ویژه ای دارند.
وی اضافه کرد: زرشک منبعی غنی از ویتامین c بعنوان تقویت کننده سیستم ایمنی و حاوی مقدار زیادی از آنتوسیانین، فلاوونوئید و همینطور دارای مقادیری از آلکالوئیدها همچون بربرین، بربامین، اکسیاکانتین و پلاماتین است.
شاهی اظهار داشت: برای گیاه زرشک خواص مختلفی همچون هیپولیپیدمیک، هیپوگلیسیمیک، حفاظت کبدی، حفاظت کلیوی، ضد التهابی و ضد اضطرابی، اثرات ضد سرطانی و آنتی اکسیدانی و پیشگیری از رشد باکتری ها گزارش شده است.
وی عنوان کرد: توجه به هریک از این خواص قابلیت تولید به صورت قرص، کپسول، شربت و پماد و به صورت مکمل برای درمان و جلوگیری از بیماری های مختلف را دارد، بگونه ای که هم اکنون عصاره زرشک به صورت کپسول و با برند Enzymedica در کشور استرالیا تولید و عرضه می شود و در بیماری های قلبی عروقی و تنظیم قند خون موثر است.
عضو گروه پژوهشی تولید و فراوری گیاهان استراتژیک جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی بیان نمود: البته در ریشه، پوست و برگ این گیاه هم خواص درمانی قابل توجهی وجود دارد که قابلیت تولید فراورده های دارویی با ارزش افزوده قابل توجهی را ایجاد نماید.
براساس پیشبینی های صورت گرفته سال جاری حدود ۲۱ هزار و ۹۰۰ تن زرشک از سطح ۱۸ هزار و ۵۲۷ هکتار باغات استان خراسان جنوبی برداشت می شود که به نسبت ۲۰ هزار و ۹۰۰ تن زرشک برداشت شده پارسال با رشد مواجه می باشد.
علاوه بر این شهرستان قاینات با تولید ۶ هزار و ۳۷۰ تن زرشک، بیشترین میزان تولید این محصول را در استان به خود مختص کرده است.
خراسان جنوبی رتبه نخست تولید زرشک بی دانه جهان را به خود مختص کرده است و رتبه دوم تولید زعفران را دارد.


1399/08/30
22:07:45
5.0 /5
801
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(1)
(0)

تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
آجاک : آینده پژوهی