آجاک - acak آینده پژوهی
در یك پژوهش بررسی شد

نتایج روانی بحران كووید ۱۹ برای پرستاران

نتایج روانی بحران كووید ۱۹ برای پرستاران

نتایج یك بررسی نشان داد كه بحران همه گیری كووید 19 موجب ایجاد نتایج روانی مثل افسردگی، كاهش تمركز و آشفتگی ذهنی، عدم اعتماد به نفس، نگرش منفی به سازمان، تعارض درون فردی، ناامیدی، استرس، تضعیف روحیه و... در پرستاران شده است.


به گزارش آجاک به نقل از ایسنا، شرایطی که همه گیری کووید ۱۹ در ایران و جهان ایجاد کرده، سبب شده کارکنان مراقبت های بهداشتی که بطور مستقیم در تشخیص، معالجه و مراقبت از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ درگیر هستند، در معرض خطرات بسیاری به خصوص از جنبه های پریشانی روانی و سایر علایم سلامت روان قرار گیرند.
تعداد بیش از پیش موارد تاییدشده و مشکوک، فشار زیاد کار، کاهش وسایل محافظت شخصی، پوشش گسترده رسانه ها، فقدان داروهای خاص و احساس عدم حمایت کافی از آنها ممکنست همگی در فشار روانی این افراد نقش داشته باشند.
بااینکه عواملی که موجب ایجاد حالت های روانی مختلف در کارکنان بخش های درمانی مبارزه با کووید ۱۹ بررسی و شناسایی شده اند، اما پیامدهایی که این بیماری در آینده بر کادر درمان بر جای می گذارد، مورد تحلیل و بررسی قرار نگرفته است.
به همین دلیل پژوهشگران نتایج روانی که این بیماری برای پرستاران داشته را بررسی کردند. رضا سپهوند، معصومه مومنی منفرد، صابر تقی پور؛ پژوهشگران دانشکده مدیریت دانشگاه لرستان، در انجام این مطالعه مشارکت داشتند.
برای شناسایی این نتایج روانی بیماری کووید ۱۹ در پرستاران، با ۱۴ نفر از اساتید پرستاری و متخصصان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی لرستان مصاحبه انجام شد. با بررسی مصاحبه ها، موارد و مولفه های مطرح شده در آنها بعنوان نتایج روانی این بیماری در پرستاران شناسایی شد.
همین طور در مرحله دوم این پژوهش نظرات ۳۵ نفر از مدیران بیمارستان های ارائه دهنده خدمات به بیماران مبتلا به ویروس کووید ۱۹ در استان لرستان، شامل مدیران عالی، مدیران اداری و منابع انسانی، مدیران پرستاری بوسیله پرسش نامه مورد بررسی قرار گرفت.
در مصاحبه های انجام شده، ۱۶ مورد پیامد روانی بیماری کووید ۱۹ در پرستاران عنوان شد. این موارد شامل؛ خلاقیت زدایی، عدم اعتماد به نفس، نگرش منفی به سازمان، تعارض درون فردی، ناامیدی، استرس، تضعیف روحیه، بی انگیزگی، کاهش تمرکز، فرسودگی شغلی، کاهش رضایت درونی، کاهش درگیری شغلی، خستگی عاطفی، افسردگی، آشفتگی ذهنی و فشار کاری ادراک شده است.
طبق بررسی های انجام شده؛ افسردگی، کاهش تمرکز و آشفتگی ذهنی مهم ترین نتایج روانی ناشی از کووید ۱۹ در میان پرستاران است و همین طور نگرش منفی به سازمان و خلاقیت زدایی، کم اهمیت ترین نتایج این بیماری است.
بگفته پژوهشگران این مطالعه؛ «شرایط بحرانی به دنبال انتشار سریع بیماری کووید ۱۹ سبب گردیده پرستاران فشار کاری بالایی را احساس کنند به نحوی که زمان بندی کارهای کاریشان گرفتار تغییرات عدیده ای شده است. پرستاران به سبب درگیری مستقیم با این بیماری و خطرات انتقال بیماری می بایست به صورت مستمر در محیط کاری حضور داشته باشندو علاوه بر این؛ پرستاران از دیدار همسر و فرزندان و سایر اعضای خانواده محروم هستند. بدین سبب جای تعجب ندارد که سلامت روانی آنها در معرض خطر حادی قرار گرفته است. کادر درمانی علاوه بر رفتارهای وظیفه ای خود در محیط کاری آن هم با شرایط غیر عادی و دشوار می بایست بعضی از رفتارهای شهروندی را نیز از خود بروز دهند. این رفتارها می تواند شامل آرامش و القای امیدواری به بیماران باشد. این خود سبب بروز فشارهای ذهنی بیشتر بر کادر درمان می شود».
پژوهشگران باتوجه به نتایج به دست آمده از این مطالعه پیشنهاداتی را ارائه کردند:
- فراهم آوردن زیر ساخت هایی در بیمارستان که پرستاران بتوانند به صورت مجازی با خانواده هایشان تماس داشته باشند؛
- بهره گیری از مشاوران بمنظور اینکه بتوانند حالات روحی پرستاران را مورد ارزیابی قرار دهند؛
- ایجاد تغییراتی ساختاری در بیمارستان ها به نحوی که کادر درمانی برمبنای انطباقات رفتاری و نگرشی در کنار یکدیگر به فعالیت مشغول شوند تا میزان تعارضات غیرسازنده کاهش یابد؛
- تدوین مزایا و تسهیلات ویژه همچون بیمه های عمر برای کادر درمانی به نحوی که امیدواری و رضایت در کارکنان افزایش یابد؛
- تامین امکانات پیشگیری حرفه ای برای کادر درمانی به نحوی که اضطراب انتقال بیماری در پرستاران به کم ترین حد خود کاهش یابد؛
- فراهم کردن امکانات رفاهی معقول و در حد توان در بیمارستان ها به نحوی که موجب ایجاد محیط کاری با نشاط و بهبود روحیه در کادر درمانی شود.
نتایج این مطالعه به صورت مقاله علمی پژوهشی با عنوان «شناسایی و اولویت بندی نتایج روانی ویروس کووید ۱۹ در پرستاران» در فصلنامه بیمارستان وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران انتشار یافته است.







1399/07/27
11:28:13
5.0 /5
859
تگها: آینده , پزشكی , پژوهش , خدمات
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(1)
(0)

تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۱
آجاک : آینده پژوهی