آجاک - acak آینده پژوهی

خنك كردن تلفن همراه با نوارهای گرافیتی

خنك كردن تلفن همراه با نوارهای گرافیتی

به گزارش آجاك محققان شكل نازكی از گرافیت با ضخامت نانومتر ساختند كه به خنك نگه داشتن دستگاه های الكترونیكی كمك می نماید.


به گزارش پایگاه اینترنتی نیواطلس، گرافیت، کربن طبیعی است که نرم و سیاه و براق بوده و در مغز مداد و صنعت به کار می آید. نوارهای گرافیتی نقش مهمی در خنک نگاه داشتن خیلی از وسایل الکترونیکی دارند؛ این نوارها با قابلیت عالی هدایت حرارتی خود، برای خنثی سازی گرمای تولید شده توسط دستگاه های الکترونیکی که در اطراف ما قرار دارند، مورد استفاده قرار می گیرند.
دکتر جی. دئوکار که ریاست تیم این مطالعه جدید را بر عهده داشت، اظهار داشت: روش مورد استفاده برای ساخت این نوارهای گرافیتی که در آن از پلیمر بعنوان یک ماده منبع استفاده می شود، پیچیده و بسیار پُرمصرف است.
وی و همکارانش در دانشگاه «علوم و فناوری ملک عبدالله عربستان سعودی» بر روی روشی کارآمدتر برای تولید این نوارهای گرافیکی خنک کننده کار کرده اند. روشی که این محققان استفاده کردند شامل استفاده از ورقه های نیکل بعنوان کاتالیزور برای تبدیل گاز داغ متان به گرافیت است. با استفاده از این روش، نوارهای گرافیتی که در سطح ورقه های نیکل ایجاد می شوند تنها ۱۰۰ نانومتر ضخامت دارند. (۱۰۰۰ نانومتر معادل یک میکرومتر است).
صفحات که محققان آنها را «نوارهای گرافیتی با ضخامت نانومتر» (NGFs) عنوان می کنند با قرار دادن مواد در دمای حدود ۹۰۰ درجه سانتی گراد (هزار و ۶۵۲ درجه فارنهایت) تولید شدند.
این نوارهای گرافیتی بسیار نازک تر از نوارهای گرافیتی با ضخامت میکرومتر هستند که هم اکنون مورد استفاده قرار می گیرند اما هنوز از گرافن های تک لایه ای ضخیم ترند. محققان می گویند، تولید این نوارهای گرافیتی با ضخامت نانومتر ارزان قیمت است و از درجه ای از انعطاف پذیری و استقامت برخوردار می باشند که هیچ یک از این مواد آنرا ندارد.
از این ورقه های رسانا و نیمه شفاف می توان در مواردی دیگری غیر از خنک نگه داشتن دستگاه های تلفن همراه هم استفاده نمود. محققان می گویند، ماهیت همه کاره آنها، می تواند آنها را بعنوان اجزای سلول های خورشیدی یا حسگرهایی مورد استفاده قرار دهد که گاز NO۲ را تشخیص می دهند.
مشروح این تحقیق در مجله Nanotechnology and Scientific Reports انتشار یافته است.


1399/07/22
13:02:05
5.0 /5
874
تگها: الكترونیك , اینترنت , دستگاه , فناوری
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(1)
(0)

تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۱
آجاک : آینده پژوهی