در گزارش آجاك اعلام شد؛
مرکز نوآوری محله محور به 5 استان می رسد آموزش مهارت های پول ساز 1410
به گزارش آجاک، معاون توسعه اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی از ایجاد مرکز نوآوری اجتماعی محله محور در تهران و 4 استان دیگر آگاهی داد و اظهار داشت: هدف ما است که این کار را به یک الگوی توسعه یافته و ملی تبدیل نماییم.
به گزارش آجاک به نقل از مهر، توسعه عدالت آموزشی و فناورانه، یکی از راهبردهای کلیدی در حکمرانی نوین برای کاهش شکاف های اجتماعی و اقتصادیست. در دنیای امروز، «نوآوری اجتماعی» نه تنها بعنوان ابزاری برای خیریه، بلکه به مثابه یک موتور محرک برای بازآفرینی بافت های شهری و توانمندسازی نیروی انسانی شناخته می شود. در این رویکرد، مناطق کمتر برخوردار به جای آن که صرفا بعنوان مصرف کننده خدمات نگریسته شوند، بعنوان قطب های بالقوه خلاقیت و نوآوری تعریف مجدد می شوند؛ جایی که استعدادهای نهفته نوجوانان می تواند با بسترسازی مناسب، به راهکارهای فناورانه برای حل مسایل همان منطقه تبدیل گردد.
معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری با درک این حقیقت که شکوفایی اقتصاد دانش بنیان نیازمند توزیع عادلانه فرصت ها در تمامی لایه های اجتماعی است، طرحی نوین را تحت عنوان «مراکز نوآوری اجتماعی محله محور» آغاز نموده است. افتتاح اولین مرکز از این دست در منطقه هرندی تهران، سرآغازی بر یک گذار راهبردی است؛ گذاری از آموزش های صرفا نظری بسمت مهارت افزایی فناورانه با مروری بر افق آینده فناوری در کشور. این مدل که بر پایه همکاریهای چندجانبه و با مشارکت نهادهای توسعه محور طراحی شده، تلاش دارد تا با تشکیل یک چرخه پایدار و پایان ناپذیر، نوجوانان مستعد را از سطح «کارآموز» به «کارآفرین» ارتقا داده و بدین ترتیب، محله را به کانون تولید ثروت و دانش تبدیل کند.
هدایت نوجوانان مستعد مناطق کمتر برخوردار به سمت کسب وکارهای دانش بنیان
محمدجواد صدری مهر، معاون توسعه اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن اشاره به افتتاح اولین مرکز نوآوری اجتماعی محله محور در منطقه هرندی تهران، هدف از تاسیس این مرکز را ایجاد بستری برای شناسایی، پرورش استعدادها و هدایت نوجوانان مستعد مناطق کمتر برخوردار به سمت کسب وکارهای دانش بنیان و فناورانه مطرح کرد.
معاون توسعه اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی افزود: ایجاد کسب وکارهای نوآورانه در این مراکز مبتنی بر دو رکن اصلی است؛ نخست، تحریک و پرورش خلاقیت در جوانان و نوجوانان و دوم آموزش مهارت های نوین حوزه فناوری.
خلاقیت و نوآوری در مناطق کمتر برخوردار بیشتر از متوسط جامعه است
وی اضافه کرد: بررسی های علمی و پژوهشی به خوبی ثابت کرده است که میزان خلاقیت و نوآوری در مناطق کمتر برخوردار بیشتر از متوسط جامعه است. ما هم به این باور رسیده ایم که استعدادها در این مناطق در سطح بالایی وجود دارند و تنها کافی است زمینه های بروز و تجلی آنها را فراهم نماییم. این مراکز نوآوری و اجتماعی، دقیقا بستری برای شکوفایی این استعدادهای بالقوه هستند.
آموزش مهارت هایی که در سال ۱۴۱۰ ترند و پردرآمد است
صدری مهر ضمن اشاره به نوع مهارت هایی که در این مراکز عرضه می شود، خاطرنشان کرد: ما مهارت های فناورانه ای را به نوجوانان آموزش می دهیم که با نگاهی ۵ تا ۱۰ ساله به بازار فناوری کشور و جهان تدوین شده اند. به بیانی دیگر مبدأ مختصات آموزش های ما در مراکز نوآوری و اجتماعی، افق سال ۱۴۱۰ است؛ یعنی ما مهارت هایی را عرضه می دهیم که در سال ۱۴۱۰ و بعد از آن، جزو مهارت های ترند، پردرآمد و پیشران در اقتصاد جهانی و ملی خواهند بود.
بسته آموزشی که هم رباتیک دارد هم برنامه نویسی پیشرفته
وی افزود: بسته آموزشی ما شامل فناوری های پیشرفته نظیر هوش مصنوعی، رباتیک، برنامه نویسی پیشرفته، ساخت و تولید پیشرفته، پویانمایی سازی، تولید محتوا، نویسندگی و گرافیک است که هر کدام از این بسته ها کاملا هدفمند و معطوف به یک شغل مشخص و کسب و کار نوآورانه طراحی شده اند.
راه اندازی «استارت آپ های دانش آموزی» در مناطق کمتر برخوردار
معاون توسعه اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی، در رابطه با تداخل این آموزش ها با برنامه های درسی مدارس اظهار داشت: رویکرد ما در این مراکز، الگوی «آموزش مکمل» است تا هیچ تداخلی با برنامه های رسمی آموزش و پرورش نداشته باشد. یکی از برنامه های اصلی ما در این حوزه، راه اندازی «استارت آپ های دانش آموزی» است.
صدری مهر اضافه کرد: در این مدل، نوجوانان با ایجاد تیم های منسجم، تمرین می کنند که چطور ایده پردازی کنند، مدل کسب و کار بسازند و آن ایده را پیاده سازی کنند. تلاش ما اینست که با پیوند دادن این تیم ها با کسب وکارهای فعال در هر منطقه، بچه ها بتوانند در همان دوران دانش آموزی، طعم ایجاد درآمد را بچشند. باآنکه هدف اصلی این مدل در دوره دانش آموزی، تمرین کسب و کار است، اما زیربنای مستحکمی برای ورود حرفه ای آنان به بازار کار آینده به وجود می آورد.
«مرکز نوآوری اجتماعی محله محور» پیشروترین مدلهای اجتماعی در دنیاست
وی با تاکید بر این که این مدل با همت معاونت علمی و ستاد توسعه محلات ۲۰۲۰ شروع شده است، اظهار داشت: مدل ما یکی از پیشروترین مدلهای اجتماعی در دنیاست. در این فرایند، نوجوانان مستعد وارد مرکز می شوند و در خروجی، تیمی را می سازند که یک کسب و کار نوآورانه برای حل یک مساله محلی یا ملی دارد.
صدری مهر خاطرنشان کرد: نکته کلیدی اینست که این مدل یک «چرخه پایان ناپذیر» است؛ یعنی نوجوانان نه تنها خودشان توانمند می شوند، بلکه در مراحل بعدی، همین افراد توانمندشده، خود به مربی و عامل توانمندسازی تیم های جدیدتر در همان محله تبدیل می شوند. این چرخه می تواند منجربه تولید ثروت از راه حل مسایل حقیقی جامعه شود.
راه اندازی مرکز نوآوری اجتماعی محله محور در ۴ استان دیگر
معاون توسعه اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی در انتها تصریح کرد: منطقه هرندی بعنوان پایلوت این طرح انتخاب شده است و برنامه داریم در شش ماه پایانی سال، این مدل را در ۴ مرکز استان دیگر با مشارکت شهرداری ها و سایر نهادهای مرتبط اجرا نماییم. هدف غائی ما اینست که با هم افزایی نهادهایی مانند آموزش و پرورش و شهرداری ها، این کار را به یک الگوی توسعه یافته و ملی در تمام کشور تبدیل نماییم.
بطور خلاصه بسته آموزشی ما شامل فناوری های پیشرفته نظیر هوش مصنوعی، رباتیک، برنامه نویسی پیشرفته، ساخت و تولید پیشرفته، انیمیشن سازی، تولید محتوا، نویسندگی و گرافیک است که هر کدام از این بسته ها کاملا هدفمند و معطوف به یک شغل مشخص و کسب وکار نوآورانه طراحی شده اند. معاون توسعه اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی، در ارتباط با تداخل این آموزش ها با برنامه های درسی مدارس گفت: رویکرد ما در این مراکز، الگوی آموزش مکمل است تا هیچ تداخلی با برنامه های رسمی آموزش و پرورش نداشته باشد. این چرخه می تواند منتج به تولید ثروت از راه حل مسائل حقیقی جامعه شود.
منبع: آجاك
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(0)
(0)
تازه ترینهای مرتبط
نظر بینندگان آجاک در این باره