آجاک - acak آینده پژوهی

جنگ مرورگرها

جنگ مرورگرها

آجاک: گزارشگر فناوری بی بی سی در گزارش خود، تجربه استفاده از مرورگر جدید «چت جی پی تی اطلس» را شرح داده و آنرا با مرورگر «گوگل کروم» مقایسه کرده است.


به گزارش آجاک به نقل از ایسنا، «عمران رحمان جونز»(Imran Rahman-Jones)، خبرنگار فناوری بی بی سی باور دارد که مرورگر «چت جی پی تی اطلس»(ChatGPT Atlas) شرکت «اوپن ای آی»(OpenAI) پتانسیل بالایی دارد، اما نیازمند پرداخت هزینه است.
به نقل از بی بی سی، جونز گزارشی را درباره ی تجربه خود از استفاده از مرورگر جدید «چت جی پی تی اطلس» نوشت که در ادامه آنرا می خوانیم.
چند دقیقه ای از استفاده از مرورگر چت جی پی تی اطلس نگذشته بود که به یک مانع نسبتاً بزرگ برخوردم. این مرورگر مانند مرورگر «گوگل کروم»(Google Chrome) نیست که حدودا ۶۰ درصد مردم از آن استفاده می نمایند. همه چیز پیرامون یک چت بات تولید شده که مقرر است برای گشتن در وب با او صحبت کنید.
در یکی از یادداشت ها آمده بود: «تعداد پیام ها به حد نصاب رسید.» در دیگری نوشته شده بود: «هیچ مدلی از گزینه های مورد استفاده پشتیبانی نمی کند.» و سپس این پیام آمد: «شما به سقف طرح رایگان GPT-5 رسیده اید.»
اوپن ای آی می گوید که استفاده از اینترنت را آسان تر و کارآمدتر خواهدنمود و یک گام نزدیک تر به ارایه یک دستیار فوق العاده واقعی نزدیک شده است، اما دستیارهای صوتی خواه فوق العاده باشند و خواه نباشند، رایگان نیستند و این شرکت باید از ۸۰۰ میلیون کاربر خود درآمد بیشتری را به دست بیاورد. پس مرورگر جدید چه طور می تواند کارآمد باشد؟
بگفته اوپن ای آی، اطلس به کاربر فرصت می دهد تا درباره ی معنای استفاده از وب تجدید نظر کند. اطلس از نظر ظاهری تا حدودی به کروم یا «سافاری»(Safari) شرکت «اپل» شباهت دارد؛ البته به غیر از از تفاوت بزرگش که یک چت بات در نوار کناری است.
در یک وبسایت رزرو قطار، اطلس سرویس برجسته کردن پیشنهادهای ویژه یا مقایسه قیمتها با سایر سایت ها را ارایه می داد. من از اطلس خواستم برایم قطار رزرو کند، اما به من گفت این امکان فقط برای مشتریان چت جی پی تی که هزینه پرداخت می کنند، در دسترس می باشد.
هنوز روزهای اول است، اما پتانسیل تغییرات بزرگی در نحوه ی استفاده ما از اینترنت وجود دارد. موضوع مشخص این است که اطلس یک محصول ممتاز خواهد بود و تنها در صورت پرداخت هزینه اشتراک، با همه ظرفیت خود کار خواهدنمود. باتوجه به اینکه ما به جستجوی رایگان در اینترنت عادت کرده ایم، این امر مستلزم آنست که خیلی از افراد عادت های خودرا بطور شایان توجهی تغییر دهند.

پول، داده، رقابت


مأموریت اصلی اوپن ای آی، رسیدن به هوش مصنوعی جامع بود؛ یعنی نوعی هوش مصنوعی که بتواند با هوش انسانی برابری کند. یک مرورگر چه طور به این مأموریت کمک می کند؟
در حقیقت مرورگر نمی تواند این کار را انجام دهد، اما می تواند مقداری درآمد بوجود آورد. اوپن ای آی، سرمایه گذاران ریسک پذیر و سرمایه گذاران عادی را متقاعد کرده است که با میلیاردها دلار از آن حمایت کنند تا در مقطعی، برگشت سرمایه را نشان دهد.
بعبارت دیگر، مرورگر باید پول دربیاورد، اما جمع آوری پول به روش سنتی اینترنت یعنی تبلیغات امکان دارد یک ریسک باشد.
«استفانی لیو»(Stephanie Liu)، تحلیلگر ارشد شرکت فناوری اطلاعات آمریکایی «فارستر»(Forrester) اظهار داشت: اوپن ای آی امکان دارد وسوسه شود که برای جبران هزینه ها و کسب سود، تبلیغات نشان دهد، اما برای اینکه در بازار رقابتی باقی بماند، باید یک تجربه کاربری خوب را نیز ارائه کند.
اوپن ای آی امیدوار است کاربرانش اطلس را آن قدر خوب بدانند که حاضر به پرداخت هزینه شوند، اما بر طبق گزارش فایننشال تایمز، تنها حدود پنج درصد از کاربران هزینه اشتراک را پرداخت می کنند.
کار دیگری که اطلس می تواند انجام دهد، این است که امکان دسترسی به حجم بزرگی از داده های کاربران را به شرکت بدهد. این نوع فناوری های هوش مصنوعی در نهایت به مقیاس پذیری مربوط می شوند؛ یعنی تفکر رایج این است که هر چه داده های بیشتری به آنها بدهید، بهتر خواهند شد.
وب جهت استفاده انسان ها طراحی شده است. ازاین رو اگر اطلس بتواند کاربر را زیر نظر داشته باشد و بعنوان مثال، نحوه رزرو بلیط قطار را درنظر داشته باشد، می تواند یاد بگیرد که چه طور این نوع فرآیندها را بهتر هدایت کند.
لیو اظهار داشت: هنوز مشخص نیست که اوپن ای آی چه طور از داده های کاربران اطلس استفاده خواهد کرد، اما برای کاربرانی که ناشناس بودن و حفظ حریم خصوصی را ترجیح می دهند، این مرورگر امکان دارد ریسک بزرگی باشد.

قاتل گوگل


در مرحله بعد به رقابت می رسیم.
گوگل کروم آن قدر مسلط است که مقامات سرتاسر جهان را به شگفتی واداشته و کلماتی مانند انحصار به گوش می رسد. هوش مصنوعی «جمینای»(Gemini) گوگل حال قسمتی از موتور جستجوی آن به شمار می رود؛ در صورتیکه شرکت «مایکروسافت»، هوش مصنوعی «کوپایلت»(Copilot) را به مرورگر «اج»(Edge) خود افزوده است.
در ایام اولیه چت جی پی تی، برخی آنرا «قاتل گوگل» لقب دادند و آنرا یک محصول متحول کننده دانستند که جستجوی آنلاین را به گونه ای که ما می شناسیم، غیر ضروری خواهدنمود.
این اتفاق هنوز رخ نداده، اما «اریک گوینز»(Erik Goins) بنیانگذار شرکت «فلایویل استودیوز»(Flywheel Studios) باور دارد که این اتفاق می تواند رخ دهد.
بگفته گوینز، گوگل کسب و کار خودرا بر طبق واسطه بودن بین کاربران و وبسایت ها بنا کرده است؛ در صورتیکه چت جی پی تی واسطه را بطور کامل حذف می کند. گوینز اظهار داشت: دیگر لازم نیست عبارت «هتل های میامی» را جستجو کنید و روی نتایج گوگل کلیک کنید. فقط از چت جی پی تی می پرسید تا مستقیماً شما را به هم متصل کند.
اینکه آیا تعداد کافی از افراد حاضر هستند برای کمی راحتی بیشتر هزینه کنند یا خیر، هنوز مشخص نیست و راه طولانی تا سرنگونی گوگل در پیش است.

به طور خلاصه، مأموریت اصلی اوپن ای آی، رسیدن به هوش مصنوعی جامع بود؛ یعنی نوعی هوش مصنوعی که بتواند با هوش انسانی برابری کند. اوپن ای آی، سرمایه گذاران ریسک پذیر و سرمایه گذاران عادی را متقاعد کرده است که با میلیاردها دلار از آن حمایت کنند تا در مقطعی، برگشت سرمایه را نشان دهد. این اتفاق هنوز رخ نداده، اما اریک گوینز (Erik Goins) بنیانگذار شرکت فلایویل استودیوز (Flywheel Studios) باور دارد که این اتفاق می تواند رخ دهد.

منبع:

1404/08/04
12:23:19
0.0 /5
8
تگها: آنلاین , آینده , اپل , اینترنت
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(0)
(0)

تازه ترینهای مرتبط
نظر بینندگان آجاک در این باره
لطفا شما هم نظر بدین
= ۳ بعلاوه ۴
آجاک : آینده پژوهی
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها