آجاک - acak آینده پژوهی

اعطای گرنت توسعه فناوری های نوظهور با همکاری کشورهای اسلامی

اعطای گرنت توسعه فناوری های نوظهور با همکاری کشورهای اسلامی

به گزارش آجاک، رییس شورای سیاست گذاری جایزه مصطفی (ص) اظهار داشت: در امتداد تقویت همکاریهای علمی و فناوری میان کشورهای اسلامی، معاونت علمی گرنت ویژه یک میلیون دلاری را برای توسعه فناوری نوظهور اختصاص می دهد.



به گزارش آجاک به نقل از مهر، جلسه شورای مشورتی و سیاست گذاری جایزه مصطفی امروز دوشنبه ۱۷ شهریور ماه با حضور حسین افشین رئیس شورای سیاست گذاری جایزه مصطفی (ص) و معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور، خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، حسین امید رئیس دانشگاه تهران، علی اکبر صالحی رئیس و قائم مقام فرهنگستان علوم، مهدی صفاری نیا مدیر عامل بنیاد علم وفناوری مصطفی (ص) و پرفسور محمد اقبال چودهری؛ هماهنگ کننده کمیته وزارتی همکاریهای علمی و فناوری سازمان همکاریهای اسلامی (کامستک) برگزار گردید.
حسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور ضمن اشاره به اهمیت کاهش شکاف های علمی و فناوری بین کشورها، اظهار داشت: در گذشته شاهد اختلاف طبقاتی اقتصادی بین افراد و کشورها بودیم، اما امروز این اختلاف طبقاتی در حوزه علم و فناوری شکل گرفته و گسترش یافته است. بخصوص کشورهای جهان اسلام باید با همت و اتحاد، این شکاف ها را کاهش دهند و به یکدیگر کمک کنند.
او اضافه کرد: یکی از زمینه هایی که میتوان این همبستگی و همکاری را تقویت کرد، جایزه مصطفی است. این جایزه می تواند بهانه ای برای ایجاد یک زنجیره مشترک تولید فناوری در کشورهای اسلامی باشد.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور اضافه کرد: برای تحقق این هدف، تصمیم گرفتیم در کنار جایزه مصطفی، یک گرنت ویژه به مبلغ یک میلیون دلار تعریف نماییم که در اختیار محققان داخل و خارج از ایران، بخصوص کشورهای اسلامی قرار گیرد تا به شکل مشترک روی حوزه های نوظهور علمی و فناوری کار کنند.
افشین اشاره کرد: این گرنت با حمایت بنیاد ملی علم ایران برای پروژه های مشترک دانشمندان و اندیشمندان کشورهای اسلامی درنظر گرفته شده است. هدف اصلی ما، اشتراک داده ها و ظرفیتهای علمی کشورها برای پیمودن سریع تر مراحل پیشرفت علمی و فناوری است.
رئیس شورای سیاست گذاری جایزه مصطفی (ص) ضمن اشاره به این که ششمین دوره جایزه مصطفی نزدیک به یک دهه است که برگزار می شود، اظهار داشت: این جایزه جایگاه خوبی در کشورهای اسلامی یافته و ما علاقمندیم دانشگاه ها و محققان کشورهای اسلامی دستاوردهای اثرگذاری در زندگی انسان ها عرضه کنند.
وی همینطور تصریح کرد: خصوصیت برجسته جایزه مصطفی دستاوردمحور بودن آن است؛ به این معنا که پروژه ها باید در لبه فناوری قرار داشته و نتایج کاربردی و ملموس داشته باشند.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور ضمن تاکید بر نقش سازنده فناوری در زندگی انسان ها، از دانشگاه ها دعوت کرد تا افراد منتخب خویش را جهت شرکت در جایزه مصطفی نامزد کنند. وی همین طور از تمام خواست بعد از اطلاع رسانی رسمی در رابطه با گرنت ویژه، مشارکت فعال داشته باشند.
افشین بیان کرد: ما علاقه مندیم همکاریهای فناورانه و نوآورانه ای با کشورهای اسلامی، بخصوص در حوزه های نوظهوری مانند فناوری کوانتوم و هوش مصنوعی، شکل بگیرد. می خواهیم پروژه های مشترک تعریف نماییم و در این راه، آمادگی ایجاد زیرساخت های آزمایشگاهی مشترک با کشورهای جهان اسلام را داریم.
وی با اعلان اینکه کشورهای اسلامی در حوزه های نوظهور فناوری فاصله ای قابل توجه با جهان دارند، اظهار داشت: امروز میلیاردها دلار در دنیا برای توسعه تکنولوژی های جدید هزینه می شود و ما باید تلاش نماییم این فاصله را کاهش دهیم.
رئیس شورای سیاست گذاری جایزه مصطفی (ص) اضافه کرد: ما آمادگی داریم به شکل مشترک با کشورهای اسلامی همسایه، در حوزه سرمایه گذاری زیرساخت های فناوری، بخصوص در حوزه هایی مانند هوش مصنوعی و حوزه هایی که به عنوان فناوری های مادر رشد سایر رشته ها محسوب می شوند، همکاری نماییم و لابراتوار ها و زیرساخت های مشترک ایجاد نماییم.
معاون علمی رئیس جمهور تصریح کرد: دیدگاه ما در رابطه با جایزه مصطفی همچنان اینست که باید این شکاف فناوری را کاهش دهیم، اما همزمان آماده ایم پیشنهادهای مختلف را بشنویم و مسیرهای جدید همکاری را بررسی نماییم.
وی اضافه کرد: اگر کشورهای اسلامی از همین حالا به این مساله تمرکز نکنند، ممکنست این فاصله به قدری زیاد شود که جبران آن دهه ها طول بکشد. اما اگر حالا متحد شویم و در علم و فناوری به عنوان یک ید واحد حرکت نماییم، اساسا می توانیم این فاصله را کاهش داده و به نتایج مطلوب برسیم. بطور خلاصه جلسه شورای مشورتی و سیاستگذاری جایزه مصطفی امروز دوشنبه ۱۷ شهریور ماه با حضور حسین افشین رییس شورای سیاستگذاری جایزه مصطفی (ص) و معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور، خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، حسین امید رییس دانشگاه تهران، علی اکبر صالحی رییس و قائم مقام فرهنگستان علوم، مهدی صفاری نیا مدیر عامل بنیاد علم وفناوری مصطفی (ص) و پرفسور محمد اقبال چودهری؛ هماهنگ کننده کمیته وزارتی همکاریهای علمی و فناوری سازمان همکاریهای اسلامی (کامستک) برگزار شد. وی همین طور خاطرنشان کرد: خصوصیت برجسته جایزه مصطفی دستاوردمحور بودن آن است؛ به این معنا که پروژه ها باید در لبه فناوری قرار داشته و نتایج کاربردی و ملموس داشته باشند. وی همچنین از تمام خواست پس از اطلاع رسانی رسمی در ارتباط با گرنت ویژه، مشارکت فعال داشته باشند.
1404/06/18
09:18:40
0.0 /5
10
تگها: تقویت , تكنولوژی , سازمان , شركت
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(0)
(0)

تازه ترینهای مرتبط
نظر بینندگان آجاک در این باره
لطفا شما هم نظر بدین
= ۵ بعلاوه ۴
لینک دوستان آجاك
آجاک : آینده پژوهی
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها