بومی سازی ۱۳۴ محصول دانش بنیان کلیدی اشتغال سالانه ۱۵۰۰ سرباز امریه
به گزارش آجاک، معاون توسعه شرکت های دانش بنیان اظهار داشت: بر طبق قراردادهای تولید بار اول، اراده ما بر این است که 134 محصول کلیدی دانش بنیان را بومی سازی نماییم و تا حالا موفق به بومی سازی 54 محصول راهبردی شده ایم.
به گزارش آجاک به نقل از مهر، تورج امرایی معاون توسعه شرکت های دانش بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در نشست خبری که بامداد امروز در محل معاونت علمی برگزار شد، ضمن اشاره به قانون جهش تولید دانش بنیان، این قانون را یکی از مترقی ترین قوانین کشور دانست و اظهار نمود: در معاونت علمی و خصوصاً در معاونت توسعه شرکت های دانش بنیان، تلاش داریم از همه ظرفیتهای این قانون به بهترین شکل ممکن بهره برداری نماییم. تکالیفی در اسناد بالادستی برای ما تعریف شده که به عنوان فاکتورهای کلیدی مطرح هستند و باید به آنها دست پیدا کنیم.
درآمد کل شرکت های دانش بنیان پارسال ۱۱۴۷ همت بود
به گفته معاون توسعه شرکت های دانش بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، شرکت های دانش بنیان کشور شامل بالاتر از ۱۰ هزار و ۱۰۰ شرکت می شوند که ۶۷ درصد آنها نوپا، ۲۴ درصد نوآور و ۹ درصد فناور هستند. درآمد کل شرکت های دانش بنیان پارسال ۱، ۱۴۷ هزار میلیارد تومان بوده که از این میزان، ۲۶۳ هزار میلیارد تومان مربوط به محصولات دانش بنیان است.
سهم ۰.۶ درصدی محصولات دانش بنیان از تولید ناخالص داخلی
وی اضافه کرد: میزان درآمد شرکت های دانش بنیان، سهمی ۲.۸ درصدی از تولید ناخالص داخلی کشور دارد، در حالیکه سهم فروش محصولات دانش بنیان تنها ۰.۶ درصد از تولید ناخالص داخلی است. این رقم باید مطابق برنامه هفتم توسعه افزایش یابد تا سهم اقتصاد دانش بنیان به ۷ درصد و تعداد شرکت های دانش بنیان به ۳۰ هزار شرکت برسد.
امرایی یکی از مهم ترین مواد قانون جهش دانش بنیان را مواد ۱۱ و ۱۳ دانست و توضیح داد: در قالب این مواد، دبیرخانه ای تحت عنوان دبیرخانه اعتبار مالیاتی در معاونت علمی به وجود آمده است. این دو ماده به شرکت های دانش بنیان و حتی شرکت های غیر دانش بنیان اجازه می دهند که در صورت انجام مطالعه و توسعه یا سرمایه گذاری در زیست بوم فناوری کشور از اعتبار مالیاتی بهره مند شوند.
به گفته وی، سقف مصوب پروژه های اعتبار مالیاتی امسال به بالای ۵ هزار میلیارد تومان رسیده و بازهم درحال ارزیابی است. این مساله سبب رونق فعالیتهای مطالعه و توسعه در شرکت های دانش بنیان و غیر دانش بنیان خواهد شد.
برگزاری فراخوان های مسئله محور در عرصه های استراتژیک
معاون توسعه شرکت های دانش بنیان معاونت علمی ضمن بیان این مطلب که یکی از اقدامات کلیدی معاونت علمی، برگزاری فراخوان های مسئله محور در عرصه های راهبردی کشور است، به دو فراخوان مهم در این حوزه اشاره نمود و اظهار داشت: یکی در عرصه دارو و دیگری در عرصه انرژی (به ویژه ناترازی انرژی). هدف از این فراخوان ها، استفاده بهینه از ظرفیت قانون جهش دانش بنیان برای توسعه فناوری و پیشرفت محصولات در این دو حوزه کلیدی است.
وی افزود: یکی دیگر از بخش های مهم این قانون، ماده ۱۰ است که به تولید بار اول اختصاص دارد. در همین رابطه دبیرخانه ای تحت عنوان کارگروه تولید بار اول در معاونت علمی تشکیل شده است که شامل نمایندگانی از وزارت صمت و سایر دستگاههای مرتبط می باشد. هدف این کارگروه، ساخت محصولات راهبردی دانش بنیان برای نخستین بار در کشور و پیشگیری از وابستگی به واردات است.
امرایی اعلام نمود: تا حالا ۱۷۹ ابلاغیه تولید بار اول به دستگاههای اجرائی ارسال شده که ارزش آنها ۴۵۵ میلیون دلار است. از این تعداد، ۱۳۴ قرارداد به ارزش ۲۴۱ میلیون دلار به مرحله اجرا رسیده و ۵۴ قرارداد نیز به انتها رسیده است.
۱۳۴ محصول دانش بنیان کلیدی درحال بومی سازی است
وی اضافه کرد: بر طبق این قراردادها اراده ما بر این است که ۱۳۴ محصول مهم و کلیدی دانش بنیان را بومی سازی نماییم و تا حالا موفق به بومی سازی ۵۴ محصول راهبردی شده ایم. این محصولات در عرصه های مختلفی مانند صنعت نفت، صنعت برق و فناوری اطلاعات و ارتباطات قرار دارند و قراردادهای بسیار خوبی در این حوزه ها منعقد شده است.
معاون توسعه شرکت های دانش بنیان معاونت علمی با بیان این که برای تسریع در اجرای برنامه های تولید بار اول، دو اقدام اساسی در دستور کار قرار دارد، اظهار داشت: تشکیل کارگروه های ویژه برای شناسایی نیازهای فناورانه صنایع و اولویت بندی اقلام کلیدی و طراحی سازوکار تامین مالی برای شرکت های مجری تولید بار اول در سال ۱۴۰۴، با استفاده از منابع ماده ۳ قانون جهش دانش بنیان که از محل حقوق ورودی ماشین آلات تامین خواهد شد.
معاون توسعه شرکت های دانش بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در ادامه نشست خبری به تاکید بر اهمیت سرمایه گذاری در تولید بار اول پرداخت و خاطرنشان کرد: برآوردها نشان داده است هر یک دلار سرمایه گذاری در این عرصه، ۵ دلار صرفه جویی ارزی برای کشور بوجود می آورد.
۲۵۰۰ شرکت دانش بنیان از معافیت های بیمه ای بهره مند شدند
امرایی همین طور به حمایت های مالی و بیمه ای از شرکت های دانش بنیان اشاره نمود و اظهار داشت: تا حالا ۲۵۰۰ شرکت دانش بنیان از معافیت های بیمه ای به ارزش ۲ هزار میلیارد تومان بهره مند شده اند. در سال ۱۴۰۳، قراردادهای دانش بنیان به ارزش ۶.۶ هزار میلیارد تومان ارزیابی و ۸۰۰ میلیارد تومان معافیت بیمه ای برای آنها اعمال شده است.
اشتغال سالیانه ۱۵۰۰ سرباز امریه در شرکت های دانش بنیان
وی در ادامه به طرح سرباز امریه اشاره نمود و اظهار داشت: سالانه ۱۵۰۰ سرباز امریه برای اشتغال در شرکت های دانش بنیان و ۴۰۰ نفر برای طرح جایگزین خدمت پذیرفته می شوند که در تعامل با ستاد کل نیروهای مسلح بنا داریم این میزان را افزایش دهیم.
امرایی از برگزاری اولین اجلاس ایران دانش بنیان در روز شنبه ۱۱ اسفند آگاهی داد و اظهار داشت: این اجلاس بمنظور قدردانی از نقش آفرینان زیست بوم فناوری کشور برگزار می گردد. همین طور در این رویداد، گزارش سالانه دانش بنیان منتشر خواهد شد که مبنایی برای تصمیم گیری مدیران و شرکت های فعال در این عرصه خواهد بود.
فهرست کالا و خدمات دانش بنیان تا آخر سال بروزرسانی می شود
معاون توسعه شرکت های دانش بنیان معاونت علمی از بروزرسانی لیست کالا و خدمات دانش بنیان تا قبل از پایان سال جاری آگاهی داد و اظهار داشت: آخرین نسخه این لیست مربوط به سال ۱۴۰۰ است. حال درحال بازبینی این لیست با عنایت به فناوری های نوظهور مانند هوش مصنوعی، اقتصاد دیجیتال، انرژی های تجدیدپذیر و سایر حوزه های پیشرفته هستیم.
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(0)
(0)
تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره