آجاک - acak آینده پژوهی
در قالب یك پژوهش میسر شد

تهیه پروتئین از ضایعات هسته پرتقال

تهیه پروتئین از ضایعات هسته پرتقال

به گزارش آجاك نتایج یك پژوهش نشان داده است كه پروتئین هیدرولیز شده حاصل از هسته پرتقال می تواند در فرمولاسیون مواد غذایی بعنوان افزودنی طبیعی با قابلیت آنتی اكسیدانی و هم استفاده بعنوان دارو قابلیت كاربرد داشته باشد.


به گزارش آجاک به نقل از ایسنا، پپتیدهای زیست فعال بعنوان پروتئین های هیدرولیزشده ای تعریف می شوند که بعد از ورود و جذب در بدن، توانایی تحریک فعالیتهای مطلوب را دارند. محققان در پژوهشی بهینه یابی فرایند تولید پروتئین هیدرولیز شده از ضایعات هسته پرتقال توسط آنزیم پپسین را بررسی نموده اند.
در این پژوهش که توسط سیده نرگس مظلومی، دکترای علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، علیرضا صادقی ماهونک، استاد علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، محمد قربانی، دانشیار علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان و غلامرضا هوشمند استادیار گروه فارماکولوژی دانشگاه علوم پزشکی مازندران انجام شده، آمده است: «فعالیت های بیولوژیکی ناشی از پپتیدهای زیست فعال، شامل فعالیت ایمنی زایی، آنتی اکسیدانی، ضددیابتی، ضد فشارخون، ضدمیکروبی، ضد ترومبوتیک، چلاته کنندگی فلزات( نظیر آهن) و قدرت اتصال دهندگی به مواد معدنی هستند.»
در این مقاله درباره نحوه انجام پژوهش بیان شده است: « مواد اولیه تهیه شده این تحقیق ( هسته پرتقال)، از شرکت تعاونی کشاورزی باغداران مرکبات رامسر تهیه شد. تمام مواد شیمیایی به کار برده شده در این پژوهش از درجه آزمایشگاهی برخوردار بودند.»
محققان ابتدا آرد چربی گیری شده ی هسته پرتقال را آماده سازی و سپس کنسانتره پروتئینی هسته پرتقال جهت تولید پروتئین هیدرولیزشده را تولید کردند. آنها بعد از تهیه پروتئین هیدرولیز شده، فرایند دستیابی به تیمار با بیشترین قدرت ضداکسیدانی را بهینه یابی کردند و در نهایت فعالیت آنتی اکسیدانی اندازه گیری شد.
نویسندگان این مقاله می گویند: « نتایج حاصل نشان داد که آنزیم پپسین منجر به هضم شدن باندهای پپتیدی از راه شکستن پیوند میان اسیدهای آمینه آبگریز مانند لوسین و اسیدهای آمینه آروماتیک مانند فنیل آلانین، تریپتوفان و تیروزین با سایر اسیدهای آمینه می شود و اعتقاد بر این است که گروه فنیل در انتهای باقیمانده زنجیره پپتیدی دارای قابلیت مهار رادیکال و خاصیت ضداکسیدانی است.»
در این مقاله آمده است: « تحقیق حاضر نشان داد که از راه بهینه کردن شرایط هیدرولیز امکان تولید پپتیدهای با قدرت آنتی اکسیدانی بالا و قابل استفاده در مواد غذایی وجود دارد و هم ضایعات صنعت تولید آب میوه پرتقال بعنوان یک محصول در دسترس، به صورت یک منبع پروتئینی جدید جهت تولید پروتئین هیدرولیز شده مورد استفاده قرار می گیرد و با در نظر گرفتن فعالیت آنتی اکسیدانی بالقوه در هسته پرتقال می توان از آن به جای آنتی اکسیدان های سنتزی و سایر نگهدارنده های شیمیایی جهت به تاخیر انداختن اکسیداسیون بهره برد.»
محققان از این پژوهش نتیجه گیری کردند که پروتئین هیدرولیز شده حاصل از هسته پرتقال می تواند در فرمولاسیون مواد غذایی بعنوان افزودنی طبیعی با قابلیت آنتی اکسیدانی و هم استفاده بعنوان دارو قابلیت کاربرد داشته باشد.
این پژوهش در نخستین شماره ی پانزدهمین سال مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران که متعلق به انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور است انتشار یافته است.



1399/03/10
22:26:58
5.0 /5
2019
تگها: پزشكی , پژوهش , تحقیقات , شركت
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(1)
(0)

تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
آجاک : آینده پژوهی