آجاک - acak آینده پژوهی
رفع یك چالش قانونی پس از سه سال؛

میزان مشارکت دانشگاه ها در جلوگیری از سرقت علمی چقدر است؟

میزان مشارکت دانشگاه ها در جلوگیری از سرقت علمی چقدر است؟

آجاک: به گزارش آجاک، بررسی آمارهای همانندجویی و ثبت رساله ها، رساله ها و پروپوزال ها نشان داده است که برخی مؤسسات همکاری لازم را در اجرای قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی ندارند.



به گزارش آجاک به نقل از ایسنا، همانندجویی فرآیندی برای تشخیص تقلب و پیشگیری از کپی کاری در تهیه آثار علمی است. برای ایجاد یک بانک اطلاعاتی کامل، افراد باید آثار علمی خود شامل رساله، رساله، پروپوزال را در سامانه ای بارگذاری کنند تا با جستجو در این بانک اطلاعاتی، میزان شباهت یک اثر علمی با دیگر آثار بررسی شود و از این طریق از سرقت علمی و ادبی جلوگیری شود.

بر اساس تبصره ۹ قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی؛ حوزه های علمیه و همینطور دانشگاه ها، پژوهشگاه ها، مؤسسه های آموزش عالی، پژوهشی فناوری کشور، دولتی و غیر دولتی موظف می باشند که پیشنهاده ها (پروپوزال ها)، رساله ها و رساله های (پارساها) دانشجویان و دانش آموختگان تحصیلات تکمیلی خویش را که فاقد طبقه بندی هستند، در سامانه های پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) ثبت و همانندجویی کنند.

بر همین اساس ایرانداک برای اجرای این قانون، دو سامانه «همانندجو» و «سامانه ملی ثبت پیشنهاده ها، رساله ها و رساله ها» را راه اندازی نمود. بر مبنای قانون؛ پرداخت مالی به استادهای راهنما، مشاور و داور و ترفیع و ارتقای اساتید و همینطور دانشجویان، منوط به دریافت ثبت و همانندجویی پروپوزال، رساله و رساله در این سامانه ها است.

آخرین آمارها در ارتباط با آخر پاییز ۱۴۰۱ نشان داده است که بیشتر از ۲۰۹ هزار همانندجویی تا پایان پاییز ۱۴۰۱ در سامانه همانندجویی انجام شده است.
آمار همانندجویی تا پایان پاییز ۱۴۰۱- منبع: ایرانداک

1402/01/14
21:26:28
0.0 /5
419
تگها: پژوهش , فناوری , فناوری اطلاعات
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(0)
(0)

تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۱
آجاک : آینده پژوهی