آجاک - acak آینده پژوهی

علاقه 40 درصدی مردم به تفکیک پسماند بدون دریافت پاداش

علاقه 40 درصدی مردم به تفکیک پسماند بدون دریافت پاداش

به گزارش آجاک، نتایج تحقیقات مروری بر روی ۵۰ مقاله در زمینه تفکیک پسماند از مبدا نشان داد که ۴۰ درصد از افراد بدون انتظارات خاصی علاقه به تفکیک پسماند دارند و باید نسبت به رفع این تفکر که ˮتفکیک پسماند فایده ای نداردˮ، اقدام گردد.


به گزارش آجاک به نقل از ایسنا، تعدادی از پژوهشگران دانشگاه تهران به رهبری دکتر علیرضا بازارگان، استاد دانشگاه تهران مروری بر پژوهش های انجام شده در حوزه تفکیک از مبدا پسماند در کشور انجام دادند که نتایج آن در نشست عمومی کارگروه مدیریت پسماند با مبحث تفکیک از مبدا پسماندهای عادی که از بامداد امروز به صورت آنلاین در فرهنگستان علوم درحال برگزاری است، عرضه شد.
دکتر بازارگان، مدیر گرایش مدیریت پسماند دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران در این جلسه با اشاره به اینکه این پژوهش با مروری بر بیشتر از ۵۰ مقاله تهیه شده در حوزه تفکیک از مبدا پسماند در کشور اجرایی شد، اظهار داشت: نتایج به دست آمده نشان داده است که آگاهی بالاتر از تفکیک از مبدا ایجاد شده، ضمن آنکه سطح آگاهی مردم پس از عرضه آموزش در این عرصه بهبود یافته است.
وی تصریح کرد: همینطور مشارکت مردم برای تفکیک زباله پس از عرضه آموزش ها ارتقاء یافته است و شاهد افزایش همکاری اعضای خانواده، فضای کافی برای نگهداری زباله ها، اهمیت دادن به محیط زیست و احساس مسؤوولیت شهروندی بودیم.
وی ضمن اشاره به نقش اطلاع رسانی مناسب در همکاری مردم در تفکیک پسماند، افزود: بعنوان نمونه در شهر بابل ۹۱ درصد از مردم آگاه هستند که تفکیک پسماند از مبدا خوب است، ولی ۳۰ درصد در تفکیک پسماند مشارکت دارند.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران، خاطرنشان کرد: این بررسی نشان داد که موانعی چون فقدان انگیزه مادی، فقدان فضای کافی، فقدان زمان کافی و سختی در تفکیک و تحویل پسماند از پله و آسانسور، مشخص نبودن زمان بندی برای جمع آوری پسماندها از در منازل و ساعات کار نامناسب غرفه های جمع آوری پسماندهای خشک در اجرای مناسب این طرح در کشور وجود دارد.
بازارگان تصریح کرد: در پژوهشی که تأثیر عوامل انگیزشی را بر بازیافت زباله خانگی مورد بررسی قرار داده است، مهم ترین عامل "بازخورد" به مفهوم موفقیت برنامه های بازیافت در شهر اشاره شده است. به عبارتی، وقتی شهروند می بیند که تفکیک از مبدا مفید واقع شده، انگیزه می شود.
وی تصریح کرد: ازاین رو لازم است در زمینه رفع این تفکر در شهروندان که "تفکیک کردن من در منزل فایده ای ندارد" اقدام گردد.
مدیر گرایش مدیریت پسماند دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران، افزود: نتایج این مطالعات نشان داد که ۴۰ درصد از افراد بدون انتظاراتی مانند وجه نقد و هدیه و یا کسر از عوارض دفن پسماند، علاقه به تفکیک پسماند از مبدا را دارند.
این مطالعات با همکاری سحر شمس، مرضیه آقاسی، سلیمان سبزه کار، فاطمه فرهنگ، غزاله سلیمی اجرایی شده است.




منبع:

1401/11/07
19:21:26
0.0 /5
345
تگها: آنلاین , پژوهش , تحقیقات
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(0)
(0)

تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۵
آجاک : آینده پژوهی