آجاک - acak آینده پژوهی

حضور ۱۸۷۰ پژوهشگر در لیست پژوهشگران ۲ درصد برتر استنفورد

حضور ۱۸۷۰ پژوهشگر در لیست پژوهشگران ۲ درصد برتر استنفورد

آجاک: آجاک: بگفته رییس مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC)؛ در سال 2021، تعداد 1870 پژوهشگر از بین تعداد کل 200 هزار و 409 پژوهشگر بین المللی با وابستگی سازمانی جمهوری اسلامی ایران حضور دارند.



به گزارش آجاک به نقل از ایسنا، دکتر سید احمد فاضل زاده با بیان اظهار داشت: در چند سال اخیر، برخی از پژوهشگران دانشگاه استنفورد با بهره گیری از داده های پایگاه اسکوپوس اقدام به ایجاد پایگاه داده و محاسبه شاخصی به نام «شاخص استنادی مرکب» کردند.

فاضل زاده افزود: این لیست در کشور ما با نام «فهرست دانشگاه استنفورد» شناخته شده و مورد توجه رسانه ها و مؤسسات قرار گرفته است. هدف این پایگاه داده، ارائه مجموعه ای از سنجه های استنادی استاندارد شده برای ارزیابی تاثیر استنادی دانشمندان در رشته ها و حوزه های علمی مختلف در سطح جهان است.

وی افزود: شاخص استنادی مرکب، مجموعه ای از چند شاخص استنادی مجزا است که پژوهشگران دانشگاه استنفورد در مقاله سال ۲۰۱۶ خود معرفی و محاسبه کرده اند. این شاخص ها مبتنی بر تعداد استنادات دریافتی مقالات دانشمندان و جایگاه های نویسندگی آنها (الگوی هم-نویسندگی) و شاخص هرش است.

رئیس ISC اظهار داشت: برمبنای تازه ترین بروزرسانی این پایگاه داده که پخش شده، دامنه پوشش داده ها از سال ۱۹۹۶ تا ۲۰۲۱ است. این لیست دربرگیرنده نویسندگان پراستناد بر طبق شاخص استنادی مرکب و جزو دو درصد پراستناد در ۲۲ حوزه موضوعی اصلی و ۱۷۶ حوزه فرعی است.

وی اظهار داشت: در آخرین نسخه این پایگاه داده، با محاسبه استنادات فقط در سال ۲۰۲۱، تعداد ۱۸۷۰ پژوهشگر از بین تعداد کل ۲۰۰ هزار و ۴۰۹ پژوهشگر بین المللی با وابستگی سازمانی ایران حضور دارند.

فاضل زاده اظهار داشت: نمودار شماره ۱، روند تغییرات تعداد کل پژوهشگران ایرانی پراستناد دو درصد را در ضمن سالهای قبل این پایگاه داده نشان میدهد. شایان ذکر است که تعداد پژوهشگران ایرانی در دو سال اخیر در مقایسه با سالهای قبل، رشد شایان توجهی داشته است.



وی افزود: در آخرین نسخه این پایگاه داده، با محاسبه استنادات در طول دوره خدمت علمی در بازه ۱۹۹۶ تا ۲۰۲۱، تعداد ۷۱۵ پژوهشگر با وابستگی سازمانی ایران از بین تعداد کل ۱۹۵ هزار و ۶۰۵ پژوهشگر بین المللی حضور دارند.

نمودار شماره ۲، روند تغییرات تعداد کل پژوهشگران ایرانی پر استناد ۲ درصد در دوران خدمت علمی پژوهشگر را در ضمن سالهای قبل این پایگاه داده نشان میدهد.



در جدول یک، ۱۵ دانشگاه از جمهوری اسلامی ایران که حداقل دارای ۵ پژوهشگر پراستناد ۲ درصد هستند، بر طبق پایگاه داده استنفورد در سال ۲۰۲۱ ارائه شده است. بوسیله این لینک، فهرست کامل این دانشگاه ها، قابل مشاهده می باشد.



در جدول ۲، تعداد ۱۵ دانشگاه از جمهوری اسلامی ایران که دارای بیشترین تعداد پژوهشگر پراستناد ۲ درصد در ضمن دوران خدمت علمی پژوهشگر هستند، ارائه شده است. همین طور فهرست کامل این دانشگاه ها، بوسیله این لینک دردسترس است.



همچنین در جدول ۳، تعداد پژوهشگران پراستناد ۲ درصد برتر کشور به تفکیک حوزه موضوعی بر طبق پایگاه داده در سال ۲۰۲۱ مشاهده می­ شود. قابل توجه است که توزیع پژوهشگران در زمینه ­های موضوعی یکسان نیست.


در جدول ۴، تعداد پژوهشگران پراستناد ۲ درصد برتر کشور به تفکیک حوزه موضوعی در دوران خدمت علمی پژوهشگر مشاهده می­ شود.


همانطور که در جدول های ۳ و ۴ مشاهده شد، ۵ حوزه موضوعی که بیشترین تعداد پژوهشگران ایرانی پراستناد ۲ درصد برتر را دارد، عبارتند از پزشکی بالینی، مهندسی، فناوری ­های راهبردی (هوش مصنوعی، نانو، فرایندهای ساخت پیشرفته و... )، شیمی و فناوری اطلاعات و ارتباطات.
در نمودار ۳، تعداد پژوهشگران ایرانی پراستناد ۲ درصد برتر به تفکیک حوزه­ های موضوعی در سال­ های مختلف نشان داده شده است.


در نمودار ۴، تعداد پژوهشگران ایرانی پراستناد ۲ درصد برتر به تفکیک حوزه­ های موضوعی در دوران خدمت علمی پژوهشگر نشان داده شده است.





1401/08/05
13:57:08
0.0 /5
408
تگها: ارتباطات , استاندارد , پزشكی , پژوهش
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(0)
(0)

تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۱
آجاک : آینده پژوهی