آجاک - acak آینده پژوهی
دبیر انجمن مدیریت فناوری و نوآوری خبر داد:

حل چالش زیست بوم نوآوری با توسعه مهارت های چندرشته ای و بین رشته ای

حل چالش زیست بوم نوآوری با توسعه مهارت های چندرشته ای و بین رشته ای

به گزارش آجاک، دبیر انجمن مدیریت فناوری و نوآوری اظهار داشت: چالش بزرگ زیست بوم نوآوری کمبود و مهاجرت نیروی انسانی متخصص است، باآنکه دانشگاه آموزش های علمی را به دانشجویان ارائه می کند اما خبرگی فعالیت در این زیست بوم مستلزم داشتن مهارت بخصوص توانمندی چندرشته ای و بین رشته ای است.


انجمن مدیریت فناوری و نوآوری با هدف توانمندسازی سرمایه های انسانی زیست بوم تأمین مالی نوآوری، به تازگی با انجمن سرمایه گذاری خطرپذیر تفاهمنامه ای امضا کرد. به گفته سیدسروش قاضی نوری، رئیس انجمن مدیریت فناوری و نوآوری، عمده ترین چالش فضای کسب و کار کشور نیروی انسانی است و امضای این تفاهمنامه فرصتی مناسب برای توسعه همکاری ها خواهد بود.
همچنین استفاده از شبکه نخبگانی و خبرگانی هر دو انجمن در آماده سازی نیروهای متخصص مورد نیاز زیست بوم فناوری ونوآوری و کمک به حل مبحث اشتغال، مهاجرت نیروی متخصص و جوان با انجام پروژه های مشترک در موضوعات مختلف، همچون مهم ترین مصادیق این همکاری خواهد بود.
محمدمهدی فریدوند، رئیس هیات مدیره انجمن سرمایه گذاری خطرپذیر، هم گسترش همکاریهای مختلف در حوزه های علمی متعدد را از برنامه های اصلی انجمن و این تفاهمنامه را بستر همکاری در موضوعات میان رشته ای با استفاده از ظرفیت طرفین در طراحی و اجرای برنامه های آموزشی و پژوهشی، توسعه و ارتقای عملکرد صندوق های سرمایه گذاری و پژوهش و فناوری و نهادهای مالی دیگر دانست.
کمبود و مهاجرت نیروی انسانی، چالش عمده فضای نوآوری
دبیر انجمن مدیریت فناوری و نوآوری در گفتگو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا در رابطه با تاریخچه فعالیت این انجمن اظهار داشت: انجمن مدیریت فناوری و نواوری بعنوان یک انجمن علمی در سال ۱۳۸۰ تاسیس شد و در سالهای گذشته همکاری نزدیکی با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وزارت علوم و دیگر نهادهای متولی در زیست بوم نوآوری داشته است.


میترا امین لو در رابطه با تفاهمنامه اخیر این انجمن با انجمن صنفی کارفرمایی صندوق ها و نهادهای سرمایه گذاری خطرپذیر برای توانمندسازی سرمایه های انسانی مالی زیست بوم نوآوری، توضیح داد: برپایه تجارب و صدمه شناسی های صورت گرفته توسط انجمن در فضای مالی زیست بوم نوآوری با مسئله نیروی انسانی متخصص و توانمند این حیطه روبرو هستیم؛ بخصوص با افزایش صندوق های پژوهش و فناوری و نهادهای حامی مالی زیست بوم نوآوری آموزش و توانمندسازی سرمایه های انسانی این بخش بااهمیت تر شده و دو انجمن با درک این لزوم طی تفاهمنامه مورد اشاره توافق کردند نیرونی انسانی این بخش را با حمایت معاونت علمی و فناوری و صندوق نوآوری و شکوفایی آموزش داده و توانمند کنند.

امروز چالش بزرگ زیست بوم نوآوری کمبود و از سویی مهاجرت نیروی انسانی متخصص است، ازاین رو باید نیروی های خبره این حیطه را بسازیم. باآنکه دانشگاه آموزش های علمی را به دانشجویان ارائه می کند؛ خبرگی فعالیت در زیست بوم نوآوری مستلزم داشتن مهارت؛ بخصوص توانمندی های چندرشته ای و بین رشته ای است و فقدان این مهارت ها سبب ضعف سیستم در نگهداشت نیروها شده است.

امین لو اظهار داشت: بخشی از بازار کار زیست بوم نوآوری در اختیار صندوق های سرمایه گذاری خطرپذیر است و مهارت های متخصصان مالی این افراد هر چند دانش مالی است، لکن با مهارت هایی مثلاً کارمندان بانک فرق دارد؛ چونکه در زیست بوم نوآوری عمده مواجهه با دارایی های غیرملموس است.
وی در توضیح دوره های آموزشی که مقرر است در چارچوب این تفاهمنامه برگزار شود، عنوان کرد: این دوره ها شامل دوره های آموزشی، کارورزی، نشست های انتقال تجربه و بازدید است که به صورت فشرده و شامل بیشتر از ۱۰۰ ساعت برگزار می گردد. بر مبنای برنامه ریزی ها هر دوره حدود چهار ماه به طول می انجامد و ۲۵ تا ۳۰ نفر در هر دوره آموزش می بینند.
امین لو ضمن اشاره به تفاهمنامه با انجمن سرمایه گذاری خطرپذیر برای آموزش نیروهای متخصص حوزه مالی زیست بوم نوآوری اظهار داشت: دوره هایی شامل آموزش، کارورزی، نشست های انتقال تجربه و بازدید به صورت فشرده شامل بیشتر از ۱۰۰ ساعت برای آموزش این نیروها برگزار می گردد.
نیروی انسانی؛ عمده ترین چالش زیست بوم نوآوری
دبیر انجمن مدیریت فناوری و نوآوری همینطور در مورد یکی از عمده ترین مشکل زیست بوم فناوری و نوآوری در کشور اظهار داشت: هر حرکت جدیدی به پیشران ها و حمایت هایی از سوی دولت نیاز دارد. باآنکه در دوره های متنوع و بنا به سطح بلوغ آن برنامه، اقدامات متنوعی هم در فرم و هم محتوای حمایت، باید برنامه ریزی شود.
امین لو اظهار داشت: تاریخچه رسمی نهادهای نوآوری در کشور ما شاید قریب ۱۵ سال است، دولت، معاونت علمی و فناروی و بقیه نهادها پیشران و حمایت های اولیه را ارائه داده اند ولی هرچه پیشتر می رویم، سیاست های حمایتی باید بیشتر ناظر بر محتوا باشد تا فرم. در غیر این صورت خروجی غیر از ایجاد ساختارهای فیزیکی کم بهره و بدون خروجی در دراز مدت نیست. حالا تمرکز بر توسعه توانمندی های نرم بخصوص با محوریت سرمایه های انسانی بااهمیت است.
زیست بوم نوآوری به دانش های میان رشته ای نیاز دارد؛ مثلاً اگر فردی در رشته حقوق تحصیل کرده است باید در حیطه فناوری و نوآوری هم آشنایی پیدا کند در غیر این صورت این افراد به اندازه کافی برای تسریع پویایی زیست بوم نواوری توانمند نیستند.
وی عنوان کرد: نوآوری مبتنی بر فناوری، زمان بر است در حالیکه به اندازه کافی برای نهادینه شدن آن صبر نمی نماییم تا دستاورد کافی به دست آید. حالا سهم اقتصاد دانش بنیان از کل اقتصاد کشور عددی تک رقمی است و باید توجه داشت اقتصاد دانش بنیان صرفاً در رابطه با هفت هزار شرکت دانش بنیان نیست و این شرکت ها باید در زنجیره تأمین شرکتهای بزرگ قرار گیرند تا با هم آفرینی ارزش و نوآوری اکوسیستم نوآوری مبتنی بر اقتصاد دانش بنیان را محقق کنند.
وی اظهار داشت: دولت طی این مدت با حمایت خود از نوآوری تعدادی شرکت دانش بنیان درست کرده که به تنهایی نمی توانند اقتصاد کلان کشور را متحول کنند و این شرکت ها را باید هم مسیر و در زنجیره ارزش شرکتهای بزرگ با قابلیت افزایش بهره وری از مسیر تحول دیجیتال قرار دهیم تا به اقتصاد کلان کشور متصل نماییم.


منبع:

1401/06/05
10:05:01
0.0 /5
548
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(0)
(0)

تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۱
آجاک : آینده پژوهی