آجاک - acak آینده پژوهی
در یك مطالعه توصیه شد

ایروبیک، نیروبخش روح و روان دختران نوجوان

ایروبیک، نیروبخش روح و روان دختران نوجوان

به گزارش آجاک سلامت نوجوانان چه از لحاظ جسمی و چه از لحاظ روحی دارای اهمیت بالایی در حفظ این سرمایه های کشور است. محققان برای بهبود وضعیت روحی روانی دختران نوجوان، ورزش های ایروبیک را پیشنهاد داده اند.


به گزارش آجاک به نقل از ایسنا، با عنایت به افزایش روز افزون سرعت زندگی و مدرن شدن فعالیتهای روزمره انسان ها، انجام فعالیتهای جسمانی، امری ضروری به نظر می آید. درواقع ورزش و فعالیتهای فیزیکی از مهم ترین مؤلفه های مؤثر بر تندرستی و بهداشت روانی انسان بوده اند. در این خصوص روانشناسان هم قطعا می دانند که روح و روان انسان به صورت مستقیم تحت تاثیر شرایط جسمانی و بدنی قرار داشته و متقابلا جسم انسان هم متأثر از وضعیت روحی و روانی فرد است. دراین زمینه، از مدلهای نظری مهم حوزه «روانشناسی ورزشی» میتوان به روانشناسی مثبت نگر اشاره نمود. از شاخصهای اصلی این رویکرد، میتوان بررسی و شناسایی توانمندی ها، نقاط قوت، استعدادها و محاسن افراد را نام برد.
به اعتقاد پژوهشگران این حوزه، در بهزیستی روان شناختی بر این مطلب تاکید می شود که نبـود نشانه های بیماری های روانی، شاخصی برای سالم تر بودن نیست. بلکـه سازگاری، شادمانی، اعتمادبه نفس و خصوصیت های مثبتـی ازاین دست، نشان دهنده سلامت فرد بوده و در این راستا، هدف اصلی یک شخص در زندگی، شکوفاسازی قابلیت های خـود اسـت. بعد از ظهور جنبش های روانشناسی مثبت که تاکید بسیاری بر وجود خصوصیت های مثبت و رشد توانایی های فردی دارند، بعضی از صاحب نظران و دانشمندان علوم روانشناسی، به جای استفاده از اصطلاح سلامت روانی، از عبارت بهزیستی روان شناختی بهره برده اند که بهتر با تعاریف مربوطه سازگار است.
در ارتباط با این مبحث علم روانشناسی، پژوهشگرانی از دانشگاه تبریز مطالعه ای را انجام داده اند که در آن تاثیر ورزش ایروبیک بر نیازها و بهزیستی روان شناختی دختران نوجوان مورد بررسی علمی قرار گرفته است.
این تحقیق، روی ۶۰ نفر از دانش آموزان دختر ۱۲ ساله تبریزی انجام شده و داده های مورد نیاز با بهره گیری از پرسش نامه های مقیاس ارضای نیازهای روان شناختی در ورزش و بهداشت روان شناختی به دست آمده اند. این داده ها سپس با بهره گیری از نرم افزارهای آماری، تجزیه و تحلیل شده اند.
یافته های این پژوهش مبین آن هستند که فعالیت بدنی می تواند سبب بهبود ارضای نیازهای بنیادین روان شناختی و بهزیستی روان شناختی دختران نوجوان شود. درواقع افرادی که به صورت مرتب به اجرای فعالیتهای ورزشی می پردازند، از بهزیستی روان شناختی بهتری نسبت به سایر افراد برخوردار می باشند.
محمدتقی اقدسی، محقق گروه ورزش بیومکانیک دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه تبریز و همکارانش در اینباره می گویند: «نتایج پژوهش ما نشان داد که ورزش ایروبیک به صورت مفهوم دار و قابل توجهی بر افزایش میزان مؤلفه های شایستگی، خودمختاری و ارتباط بعنوان نیازهای بنیادین روان شناختی و همینطور بر مؤلفه های تسلط بر محیط، هدفمندی در زندگی، پذیرش خویشتن و استقلال بعنوان بهزیستی روان شناختی دختران نوجوان تاثیر مثبت دارد».
آنها می افزایند: «بنابر این نتایج، بنظر می رسد دختران نوجوان با شرکت فعال در ورزش ایروبیک و درگیری و تعامل اجتماعی فعال با دیگر اعضای کلاس و شناخت و آگاهی از توانمندی های خود می توانند به ارضای نیازهای بنیادین روان شناختی و بهزیستی روان شناختی دست یابند».
با عنایت به نتایج و اهمیت فعالیت بدنی در بهبود موارد ذکرشده فوق و به دنبال آن، رشد سالم و عملکرد بهینه، سلامت جسمانی، روانی و اجتماعی بخصوص در نوجوانان، تشویق و ترغیب آنان به مشارکت در ورزش امری ضروری بنظر می رسد.
این یافته ها که بر بالا رفتن روحیه و سلامت دختران نوجوان کشورمان تاکید دارند، در دوماهنامه «طب توان بخشی» وابسته به دانشکده علوم توان بخشی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی انتشار یافته اند.




منبع:

1401/02/30
14:45:18
0.0 /5
576
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(0)
(0)

تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۲
آجاک : آینده پژوهی