آجاک - acak آینده پژوهی

قول معاون وزیر بهداشت برای تحقق عدالت در توزیع منابع تحقیقاتی

قول معاون وزیر بهداشت برای تحقق عدالت در توزیع منابع تحقیقاتی

به گزارش آجاک معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با تاکید بر این که در سال آینده عدالت در توزیع منابع تحقیقاتی را به مفهوم مطلق خواهیم دید، اظهار داشت: اگر موضوع تحقیقاتی مشکلی از ما را حل کند به اندازه کافی موجودی در اختیار فرد قرار خواهد گرفت.


به گزارش آجاک به نقل از ایسنا، دکتریونس پناهی در نخستین روز از نشست دو روزه "مجمع دبیران شوراهای صنفی دستیاران و دانشجویان دکترای تخصصی" دانشگاه های علوم پزشکی کشور اظهار داشت: تحقیقات دیده بان حوزه سلامت است، ما اعتقاد داریم اگر کسی بخواهد در زمینه سلامت حرفی بزند باید «evidence» آن برمبنای تحقیق و پژوهش باشد. در دانشگاه ها نیز تحقیقاتی پسندیده است که مشکلی را در زمینه سلامت در کشور و دانشگاه حل کند.
وی با اشاره به اینکه پژوهش پاسخگو، پژوهشی برگرفته از نیاز آن منطقه است، اضافه کرد: زمانی فکر می کردیم هر آن چه که به چاپ برسد پژوهش است، بعدها هم خیلی از اوقات این مقالات چاپ شده را بعنوان پایان نامه ارائه می دادند، اما این چیزی نیست که ما حالا در کشور به آن نیاز داشته باشیم. ما حالا منابع و عمر محدود داریم و تحریم نیز در کشور وجود دارد اما با چنین شرایطی، می خواهیم زندگی نماییم پس باید پژوهش های ما از مدلی که وجود دارد فاصله بگیرد.
پناهی ابراز کرد: موضوع پایان نامه یک موضوع آموزشی است و در اختیار این معاونت (آموزشی) قرار دارد، یکی از اشکالات ما این است که پایان نامه باید پژوهشی شود و این مساله را باید در سطح وزارت بهداشت حل نماییم.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه پایان نامه، یک گردش کار در زمینه آموزش می خورد و در انتهای کار به حوزه پژوهش می آید، اشاره کرد: مشکلات ما در زمینه پایان نامه ها به سبب عبور کردن از مسیری غیر از پژوهش است اگر ما این مدل را حل نماییم می توانیم به نتایج بسیار اثرگذارتری دست پیدا نماییم برای اینکه هزینه های قابل توجهی از پایان نامه ها در داخل معاونت تحقیقات نهفته است.
وی در پاسخ به سؤال یکی از دانشجویان درباب استانداردهای لازم برای ارائه یک پایان نامه خوب، بیان داشت: از نظر من برای یک پایان نامه خوب، استانداردی نداریم و موفقیت در این عرصه به استانداردی که گروه تعیین می کند باز می گردد، ما نمی توانیم این جا بنشینیم و استانداردی برای پایان نامه تعریف نماییم برای اینکه موفقیت در این عرصه بستگی به سطح استاد، امکانات دانشگاه و سؤالات مطرح شده در گروه دارد.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با تاکید بر نیازمحور بودن پایان نامه ها، اظهار داشت: باید پایان نامه ها نیاز محور باشد و حداقل بتواند نیاز همان گروه را رفع کند. کتاب من زمانی ارزش دارد که ۱۵ درصد «reference» (ارجاعات) از آن خود فرد باشد و دراین زمینه کتاب های ساده تر بنویسد و تحقیق کند. عضو هیأت علمی باید بتواند ۱۰ دقیقه از ارائه یک ونیم ساعته خودرا درباب کارهایی که خودش در آن حوزه انجام داده است اختصاص دهد.
این مقام مسؤول افزود: اگر این نگاه در اعضای هیأت علمی ما باشد که در نشست های درسی خود حتما از کارهای تشخیصی و تحقیقی خود صحبت کنند، آن زمان به پایان نامه و تحقیقات تا این حد بیگانه نگاه نخواهیم کرد.
پناهی به کمیته اخلاق در دانشگاه ها اشاره نمود و اظهار داشت: کمیته اخلاق وظیفه اش تصویب و نظارت در انتهای کار است، دوستان کمیته اخلاق نباید در گردنه بمانند تا فرد تخلف کند و بعد با او برخورد کنند. ما باید در این عرصه، فرآیند پیشگیرانه و تصویب بموقع داشته باشیم و اگر مصوبه ای در این کمیته تصویب گردید باید پشتیبان باشد.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در پاسخ به سؤال دانشجویی درباب پذیرش مقاله، اظهار داشت: نباید دغدغه پذیرش مقاله را داشت در صورتیکه مقالات قوی و در امتداد نیاز و با موضوع جدید باشد، ما در این عرصه مجلاتی بسیاری داریم که محتوا و مطلب ندارد و باید جلوی آنها را گرفت.
این مقام مسؤول اشاره کرد: برمبنای قانون پرداخت اعتبارات، اگر پایان نامه ها در دل پژوهش قرار گیرد، می توانیم از آن حمایت نماییم اما حالا کار سخت پیش می رود برای اینکه پول در اختیار پژوهش و پایان نامه در اختیار آموزش است. اطمینان داشته باشید در سال آینده عدالت در توزیع منابع تحقیقاتی را به مفهوم مطلق خواهید دید اگر موضوع تحقیقاتی مشکلی از ما را حل کند به اندازه کافی موجودی در اختیار فرد قرار خواهد گرفت.
پناهی درباب پزشک پژوهشگر و دستیار اظهار داشت: ذات کار بسیار عالی است و در دنیا مشابه آن وجود دارد اما اینکه شما روی جمعیت خاص، کاری را تعریف کنید به صلاح نیست. نکته دوم در این خصوص اینکه من معاون تحقیقات هستم و در مورد معاون آموزشی و درمان نمی توانم تصمیم بگیرم. ما در این خصوص به دنبال اصلاح هستیم و در شورای تخصصی این مساله دنبال می شود. اگر به یک شکل مناسب برسیم که بتوانند همه از آن استفاده کنند اساسا این راه را ادامه خواهیم داد.
وی از تدوین بخش نامه هایی درباب بنیاد ملی نخبگان آگاهی داد و اظهار داشت: بخش نامه ای را نیز برای پایان نامه ها در دست تدوین داریم. ما در مجلس این قول را داده ایم که تحقیقات را به سمت پژوهش های فناورانه، حل مشکل و پاسخگو ببریم. هیچ کجای دنیا مرسوم نیست ما کلی دانشمند یک درصد در زمینه های مختلف داشته باشیم و در همان حوزه خیلی از نیازهای ما از خارج کشور تامین گردد.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت ضمن تاکید بر اهمیت مقالات، اظهار داشت: در دنیا به فردی می گویند استاد که در زمینه تخصص خود کشفی ارائه داده است و یا مشکلی را حل کرده باشد، فقط دادن مقاله فایده ندارد و تولید دانش مرجعیت علمی و مقاله نیز در جای خود قرار دارد، اما به واقع در تحقیق و پژوهش مقاله وسیله و مسیر است اما هدف نیست. در تحقیقات، مقاله مانند کاه است اما هدف اصلی گندم و برنج است، هر دو خوب است اما ما نباید به هدف کاه، گندم بکاریم.




منبع:

1400/11/11
12:54:28
0.0 /5
673
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(0)
(0)

تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
آجاک : آینده پژوهی