آجاک - acak آینده پژوهی
در گفت وگو با آجاك اعلام شد

رد درخواست ایجاد پارک در بزرگترین دانشگاه علوم انسانی کشور

رد درخواست ایجاد پارک در بزرگترین دانشگاه علوم انسانی کشور

به گزارش آجاک معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علامه طباطبایی با تاکید بر این که بیشترین چالش های امروز کشور ناشی از علوم انسانی است، اظهار داشت: این در حالیست که در زمان چالش ها باید اقدامات تولید فکر، بیشتر تقویت شود و انتظار داریم خصوصاً در زمینه علوم انسانی توجه بیشتری صورت گیرد.


دکتر سیدجلال دهقانی فیروزآبادی در گفتگو با ایسنا، ضمن اشاره به راه اندازی پارک های علم و فناوری در بعضی از دانشگاه های بزرگ تحت شرایط خاصی، اظهار داشت: بر مبنای رویکرد جدید، از جانب وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مجوز پارک های علم و فناوری صادر نشد چون اعتقاد بر این بود که تعداد پارک های علم و فناوری راه اندازی شده در کشور کفایت می کند.
وی افزود: از طرفی طرح دیگری عنوان شد که در تهران یک پارک علم و فناوری جامع راه اندازی شود و به تازگی اعلام گردید که یکی از اولویت های شهردار تهران هم ایجاد یک پارک علم و فناوری برای شهر تهران است.
دهقانی فیروزآبادی ضمن اشاره به نقش علوم انسانی در رفع چالش های کشور، اظهار نمود: دانشگاه علامه طباطبایی بعنوان بزرگترین دانشگاه علوم انسانی کشور درخواست تاسیس پارک علم و فناوری علوم انسانی را عرضه کرد که با عنایت به سیاست های حاکم در آن زمان با این درخواست موافقت نشد، ولی راه اندازی پردیس علم و فناوری در هیات امنای دانشگاه به تصویب رسید.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علامه طباطبایی ضمن اشاره به تفاوت پردیس ها با پارک های علم و فناوری با تکیه بر این که پارک های علم و فناوری از خدمات گسترده تری برخودار هستند، خاطرنشان کرد: فعالیت پردیس های فناوری باید در ارتباط با پارک های علم و فناوری باشد و این امر مانع بزرگی نیست ولی بر مبنای برنامه های پژوهشی دانشگاه و با عنایت به اهمیت علوم انسانی، لازم است که یک پارک مستقل علوم انسانی تاسیس شود که هم اکنون با راه اندازی پردیس علم و فناوری موافقت شده است، نه راه اندازی پارک علم و فناوری.
دهقانی فیروزآبادی با اشاره به اینکه در دولت جدید ما پیگیر راه اندازی این پارک هستیم، اظهار داشت: اگر مقرر است پارک های علم و فناوری تجمیع شود بحث جداگانه است ولی ما نیازمند ایجاد پارکی در حوزه علوم انسانی هستیم.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علامه طباطبایی به چالش دانشگاه ها در دسترسی به اعتبارات پژوهشی اشاره نمود و با اشاره به اینکه مرجعیت علمی در حوزه علوم انسانی از نگاههای اصلی این دانشگاه است، اظهار داشت: با عنایت به شرایط خاص کشور و مضیقه های بودجه ای که برای تأمین حقوق و دستمزد اساتید دانشگاه وجود دارد، طبیعتا بودجه های پژوهشی به میزانی که لازم است در اختیار دانشگاه ها نیست و در این میان بودجه های پژوهشی کاسته می شود که بخشی از این امر ناشی از اولویت ها و لزوم هایی است که برای پرداخت دستمزد و هزینه های دیگر وجود دارد.
وی فعالیتهای پژوهشی و فناوری را مغز فعالیتهای دانشگاه ها توصیف کرد و افزود: در زمان چالش ها باید اقدامات تولید فکر، بیشتر تقویت شود ازاین رو انتظار داریم که بخصوص در حوزه علوم انسانی توجه بیشتری صورت گیرد؛ چون که این حوزه در کشور آن چنان که باید اجتماعی نشده است و حمایت بیشتری را می طلبد.
دهقانی فیروزآبادی به بند قانونی در زمینه اختصاص بخشی از اعتبارات هزینه ای دستگاه ها به امر پژوهش اشاره و اظهار نمود: مکانیزم هایی برای این امر وجود دارد ولی دستگاههای اجرایی بیشتر از این می توانند به حوزه پژوهش بخصوص در پژوهش های علوم انسانی کمک کنند.
وی بیشترین چالش های امروز کشور را ناشی از علوم انسانی دانست و خاطرنشان کرد: ازاین رو حکمرانی ایجاب می کند که بخش های پژوهشی را بیشتر به جامعه متصل نماییم.
این عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی ضمن اشاره به تاکید رئیس جمهور در تبدیل دانشگاه ها به اتاق فکر دولت، افزود: ازاین رو تخصیص بودجه های دستگاههای اجرایی به حوزه پژوهش، لزوم دارد.
وی با اشاره به اینکه در سالهای اخیر بودجه های پژوهشی هر سال روند افزایشی داشته است، اظهار داشت: مسئله اصلی آن است که اگر این اعتبارات به صورت کامل به دانشگاه ها اختصاص پیدا کند و یا این اعتبارت برای مصارف دیگر استفاده نشود، می تواند صرف امور تحقیقاتی شود.




منبع:

1400/10/16
12:24:31
0.0 /5
571
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(0)
(0)

تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
آجاک : آینده پژوهی