امیدی برای دستیابی به روش های نوین کنترل دیابت
به گزارش آجاک نتایج یک تحقیق نشان داده است بین مصرف نیتریت و ترشح انسولین ارتباطی وجود دارد.
به گزارش آجاک به نقل از ایسنا، مطالعات حیوانی، سنگ بنای خیلی از پژوهشها در یافتن علل و راهکارهای حل مسائل بهداشتی به شمار میروند که غالبا قبل از شروع تحقیقات بالینی میتوانند سر نخ های اصلی را به دست پژوهشگران داده و تا حد زیادی نقشه راه حصول به نتیجه را مشخص کنند.
بر مبنای یکی از تازه ترین پژوهش های مرکز تحقیقات فیزیولوژی پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، ارتباطی بین مصرف نیتریت و ترشح انسولین مشاهده شده است.
دکتر اصغر قاسمی، رئیس این مرکز تحقیقاتی در این خصوص اظهار داشت: مشاهدات این پژوهش نشان داد که در دیابت نوع ۲ برخی ژن های دخیل در ترشح انسولین در موش های صحرایی با کاهش بیان مواجهند و در این تحقیق تجویز نیتریت در موشهای دیابتی به صورت قابل توجهی منجر به افزایش بیان ژنهای در ارتباط با ترشح انسولین شده است.
این متخصص فیزیولوژی تصریح کرد: ساز و کار اثر تحریک کننده نیتریت بر ترشح انسولین در موشهای صحرایی دیابتی نوع ۲ حداقل تا حدی به علت افزایش بیان ژن مولکولهای درگیر در فرآیند ترشح انسولین میباشد. وی با یادآوری فراوانی نیترات در سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج و هم لبو، افزود بر مبنای نتایج حاصله امکان دارد مصرف این قبیل خوراکی ها برای جلوگیری از دیابت نوع ۲ مفید باشد.
با عنایت به این که اختلال در عملکرد انسولین از علل اصلی بروز بیماری نوع ۲ به حساب می آید، مطالعات بیشتر از دست میتواند در آینده راهگشای دستیابی به روشهای جدیدتر مهار این بیماری باشد.
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(0)
(0)
تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره