آجاک - acak آینده پژوهی
توصیه پژوهشگران به زنان مبتلا به افسردگی؛

با یوگا، احساساتتان را بهتر توصیف کنید

با یوگا، احساساتتان را بهتر توصیف کنید

ناگویی هیجانی به معنای بی علاقه ای به بروز هیجانات است. افراد با مشکل ناگویی هیجانی در یافتن کلمات مناسب برای توصیف احساسات و بیان هیجاناتشان ناتوانند. نتایج یک تحقیق نشان داده است یوگادرمانی باعث کاهش طرح واره های ناسازگار و ناگویی هیجانی در زنان افسرده می شود.


به گزارش آجاک به نقل از ایسنا، زنان مبتلا به افسردگی نه تنها با سلسله مشکلات جسمی، بلکه با مشکلاتی نظیر درماندگی آموخته شده و مشکلات طرحواره ای و اضطراب به دنبال تشخیص و درمان و سیر بیماری هم روبرو هستند که وضعیت آنان را بغرنج می کند و روال طبیعی زندگی آنها را برهم می زند.
یکی از انواع تمرینات بدنی، تمرینات غیرهوازی مانند یوگاست که به آرامی انجام و به ارتباط جسمی و شناختی در کودکان منجر می شود. تاکید یوگا بر آرام سازی است و تمرینات آن، ایستا و پویا انجام می شوند که از ورزش های معمولی متمایز هستند. محققان در پژوهشی با عنوان «اثربخشی یوگادرمانی بر طرح واره های ناسازگار اولیه و ناگویی هیجانی زنان افسرده» این مورد را بررسی نموده اند.
در این پژوهش آمده است: «طرح واره های ناسازگار اولیه شامل طرحواره های حوزه ی طرد و بریدگی و حوزه خودگردانی و عملکرد مختل است. در حوزه طرد و بریدگی، انتظار این است که نیازهای فرد برای امنیت، ثبات، محبت، همدلی، درمیان گذاشتن احساسات، پذیرش و احترام به روشی پیشبینی پذیر ارضا نخواهد شد. طرح واره های این حوزه معمولاً در خانواده هایی به وجود می آید که بی عاطفه، سرد، منزوی، تندخو، پیشبینی ناپذیر یا بدرفتار هستند. در حوزه خودگردانی و عملکرد مختل، انتظارات فرد از خود و محیطش با توانایی های محسوس او برای جدایی، بقا و عملکرد مستقل یا انجام موفقیت آمیز کارها تداخل پیدا می کند.»
نویسندگان، در بخش دیگری از این مقاله بیان می کنند: « ناگویی هیجانی به معنای بی علاقه ای به بروز هیجانات است. افراد با مشکل ناگویی هیجانی در یافتن کلمات مناسب برای توصیف احساسات و بیان هیجاناتشان ناتوانند و این مساله در خیلی از بیماران روان تنی مشاهده می شود. در واقع، شکایت اصلی این بیماران هنگام رفتن به پزشک، ناگویی نیست. بلکه این مشکل را در جسم بیمار خود نشان می دهند و به جای توصیف احساسات خود، جزئیات را شرح می دهند.»
این پژوهش از نوع نیمه تجربی بوده که به روش پیش آزمون پس آزمون همراه با گروه کنترل انجام شد. جامعه آماری این پژوهش از همه ی زنان افسرده ی رجوع کننده به مراکز مشاوره امید و راه فردا در نیمسال اول سال ۱۳۹۸ شهر تهران تشکیل می شد. روش نمونه گیری تصادفی ساده و تعداد نمونه ها سی آزمودنی بود که به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش(۱۵نفر) و کنترل(۱۵ نفر) قرار گرفتند.
بر مبنای آن چه در این مقاله آمده است، گروه مداخله در هشت جلسه ی نود دقیقه ای و هفته ای یک مرتبه به صورت گروهی یوگادرمانی را آموزش دیدند ولی به گروه کنترل این آموزش داده نشد. پرسشنامه ی طرح واره های ناسازگار یانگ و ناگویی هیجانی تورنتو قبل و پس از اجرای آموزش درباره ی گروه ها اجرا شد.
نویسندگان این مقاله می گویند: نتایج این پژوهش نشان داد که یوگادرمانی باعث کاهش طرح واره های ناسازگار و ناگویی هیجانی در زنان افسرده می شود. این یافته ها میتواند گام مفیدی برای حل مشکلات زنان افسرده و در نهایت، تضمین سلامت جسمی و روانی آنان شود. ازاین رو پیشنهاد می شود درمانگران و مشاوران با شناسایی طرح واره های ناسازگار اولیه و ناگویی های هیجانی و کسب مهارت در آموزش یوگا، میزان امید و رضایت از زندگی را در زنان افسرده بالا برند.
این پژوهش توسط سحر سعیدی اصل و فاطمه السادات رباطی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد رفسنجان انجام شده است. مقاله حاصل از این پژوهش در دومین شماره بیست و نهمین دوره مجله مراقبت پرستاری و مامایی ابن سینا انتشار یافته است.




منبع:

1400/08/21
13:25:54
0.0 /5
562
تگها: پژوهش
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(0)
(0)

تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۴
آجاک : آینده پژوهی