ارتباط کوتاهی کاری تحصیلی دانشجویان و کمال گرایی
آجاک: پژوهشگران در یک مطالعه با بررسی باورهای فراشناختی و کمال گرایی در دانشجویان به پیش بینی کوتاهی کاری تحصیلی آنها پرداختند.
به گزارش آجاک به نقل از ایسنا، کمال گرایی؛ یک خاصیت شخصیتی است که خصوصیات آن، با تلاش فرد برای بی عیب ونقص بودن و تنظیم استانداردهایی برای بالاترین سطح عملکرد توصیف می شود. شخص کمال گرا خودارزیابی انتقادی دارد و در مورد ارزیابی دیگران نسبت به خود نگران است.
به تعویق انداختن کارهای ضروری و انجام دادن کارهایی با ضرورت کمتر را کوتاهی کاری می گویند. برخی بررسی ها نشان داده که افراد کمال گرا و کوتاهی کار خاصیت های شناختی مشترکی دارند که موجب می شود، هر دو بر معیارهای مطلق و بی عیب و نقص انجام دادن کارها، تکیه کنند.
با توجه به همین موضوع، پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با انجام یک مطالعه، کوتاهی کاری تحصیلی دانشجویان را برمبنای باورهای فراشناختی و کمال گرایی مورد بررسی قرار دادند. برای انجام این مطالعه ۳۰۰ نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه بطور تصادفی انتخاب شدند.
نتایج حاصل از یافته های این پژوهش، نشان داد که بین کوتاهی کاری تحصیلی با کمال گرایی همبستگی مثبت مدلول داری وجود داد. همین طور مشخص شد که کوتاهی کاری تحصیلی با باورهای فراشناختی همبستگی منفی و مدلول داری دارد.
پژوهشگران این مطالعه باتوجه به نتایج به دست آمده و نقش راهبردهای فراشناختی و کمال گرایی در پیش بینی کوتاهی کاری تحصیلی دانشجویان، سفارش می کنند که برنامه های آموزشی گسترده در حوزه یادگیری باورهای فراشناختی مثبت و مناسب راه اندازی شود. همین طور دانشجویان از باورهای فراشناختی منفی و زیان بار پرهیز کرده و جلسات آموزشی در جهت شناخت ابعاد منفی و مثبت کمال گرایی و تأثیر آن بر کوتاهی کاری تحصیلی دانشجویان برای بهبود آموزش و یادگیری و کاهش کوتاهی کاری تحصیلی اجرا شود.
نتایج این پروژه تحقیقاتی با عنوان «پیش بینی کوتاهی کاری تحصیلی برمبنای باورهای فراشناختی وکمال گرایی در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه» در پایگاه نتایج پژوهش های سلامت کشور انتشار یافته و یحیی صفری و علیرضاخاتونی؛ پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، در انجام این طرح پژوهشی مشارکت داشتند.
منبع: آجاك
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(0)
(0)
تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره