آجاک - acak آینده پژوهی

امضای تفاهمنامه میان دو مرکز تحقیقاتی کشاورزی

امضای تفاهمنامه میان دو مرکز تحقیقاتی کشاورزی

آجاک: بمنظور فراهم آوردن امکان همکاریهای علمی- پژوهشی در کشاورزی، تفاهم نامه همکاریهای تحقیقاتی بین پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر چغندرقند توسط روسای پژوهشگاه و موسسه امضاء و مبادله شد.



به گزارش آجاک به نقل از ایسنا، در مراسم امضاء و تبادل این تفاهمنامه که با حضور رئیس و معاونین پژوهشگاه و موسسه مذکور روز چهارشنبه، سوم شهریور ۱۴۰۰ در سالن جلسات پژوهشگاه صورت گرفت، دکتر مریم هاشمی، معاون پژوهشی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزیاین جلسه را در جهت تفاهمات صورت گرفته در جلسه نخست هماهنگی به تاریخ 21 فروردین ماه جاری دانست و افزود: راهکارهای همکاری مشترک با موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندرقند بررسی شده و حاصل بررسی های صورت گرفته در چارچوب تفاهمنامه امروز به امضاء خواهد رسید.

دکتر اباذ رجبی، معاون پژوهشی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندرقند هم در این نشست ضمن تشکر از برگزاری این گونه از جلسات، محورهای مدنظر را شامل نشانگرهای ملکولی و اصلاح معکوس چغندرقند برشمرد و مهم ترین اولویت موسسه متبوع خویش را بالابردن عیار چغندرقند با روش های ملکولی برشمرد.

در ادامه دکتر داریوش طالقانی، رئیس موسسه تحقیقات اصلاح تهیه بذر چغندرقند، ضمن ابراز خرسندی از رویکرد جدید پژوهشگاه در تعامل بیشتر از پیش با موسسات تحقیقاتی به تشریح نقش پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در کمک به اهداف موسسات مختلف تحقیقاتی پرداخت.

دکتر طالقانی همینطور مشکل بزرگ گیاه چغندرقند را بیماری های مختلف این گیاه همچون بیماری ریزومانیا و انحصار شرکتهای بزرگ تولید کننده بذر این گیاه در دنیا برشمرد و ضمن تاکید بر نقش موثر پژوهشگاه در امور اصلاحی بذر چغندرقند، اولویت اصلی موسسه را بالا بردن عیار چغندرقند با روشهای نوین بیوتکنولوژی عنوان نمود.

در ادامه این مراسم دکتر گلکاری، رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ضمن تشکر از حضور مهمانان در این مراسم، از چغندرقند بعنوان گیاه مهم کشور یاد کرد و با عنایت به نیاز روزانه کشور به صنعت قند و شکر از تمایل پژوهشگاه به کمک به حل معضلات کشاورزی بویژه در حوزه قند و شکر اطلاع داد.

رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی پیشنهاد داد: همکاریهای در میان پژوهشگاه و موسسات تحقیقاتی تبدیل به سازوکار منظم و روتین شود که به صورت اتوماتیک در همه دوران ها صورت گیرد.

در آخر این مراسم دکتر پورداد، معاون برنامه ریزی و پشتیبانی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی هم طی سخنانی ضمن ابراز شادمانی از این اتفاق خوب، پژوهشگاه را محل مناسبی برای هر گونه کمک به موسسات تحقیقات کشاورزی دیگر دانست که به نیروی انسانی متعهد و متخصص به تجهیزات روز دنیا در این حوزه مجهز است.

وی همینطور همکاریهای مشترک موسسات را از دغدغه های اصلی سازمان برشمرد و بر نقش موثر پژوهشگاه در نیل به اهداف تحقیقاتی سایر موسسات تصریح کرد.

امضاء و تبادل تفاهمنامه همکاریهای تحقیقاتی فیمابین برنامه پایانی این مراسم بود.

بنابر اعلام روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی؛ تفاهمنامه همکاریهای تحقیقاتی فیمابین پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندرقند در 7 ماده و 5 تبصره به امضای روسای مربوطه رسید که از اهم موضوعات آن تعامل و همکاری فعال و سازنده جهت برقراری ارتباطات علمی و پژوهشی هدفمند، با مشارکت تخصص های مختلف در جهت وظایف حاکمیتی و تحقیقاتی و انجام تحقیقات مشترک مورد نیازطرفین به منظور توسعه و تجاری سازی محصولات فناورانه در حوزه گیاهان قندی به شرح شناسایی نشانگرهای مولکولی SNP در رابطه با تجمع ساکارز در ریشه چغندرقند، شناسایی نشانگرهای مولکولی پیوسته با ژن های تحمل به ساقه روی (بولتینگ) در چغندرقند، شناسایی نشانگرهای مولکولی جدید پیوسته با ژن های مقاومت به ریزوکتونیا و... است.





منبع:

1400/06/06
09:00:22
0.0 /5
626
تگها: ارتباطات , پژوهش , پشتیبان , تحقیقات
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(0)
(0)

تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۲
آجاک : آینده پژوهی