آجاک - acak آینده پژوهی
یافته های یك پژوهش نشان داد

نقش ویتامین k2 در کنترل قند خون

نقش ویتامین k2 در کنترل قند خون

آجاک: نتایج یک مطالعه نشان داد مصرف مکمل ویتامین K2 به میزان 360 میکروگرم در روز به مدت 12 هفته، منجر به کنترل بهتر قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 شده است.


به گزارش آجاک به نقل از ایسنا، دیابت همچون بیماری هایی است که مبتلایان آن به شدت در جهان رو به افزایش هستند و در طولانی مدت باتوجه به عوارض متعدد، بار سنگینی بر اقتصاد کلان جهان و کشورها وارد کرده و نیز بر راندمان نیروی انسانی اثر منفی چشمگیری دارد. باتوجه به اهمیت این مساله و با هدف کاستن از ناتوانی های ناشی از دیابت، دانشمندان این حوزه در پی یافتن راه هایی بمنظور پیشگیری و یا کم کردن میزان بروز عوارض زمین گیر کننده آن و در عین حال اجتناب از اقدامات به ظاهر مفید اما بی تاثیر هستند تا از بار این بیماری کاسته شود.
بیماریهای قلبی عروقی یکی از جدی ترین عواقب ناخوشایند مبتلاشدن به دیابت است که سالانه قربانیان زیادی می گیرد به نحوی که بیماران مبتلا به دیابت، حدود چهار برابر بیشتر از افراد سالم در معرض خطر بیماریهای قلبی عروقی هستند و خطر مرگ ناشی از بیماریهای قلبی عروقی نیز در این افراد بالا است.
شواهد حاضر نشان می دهند که احیانا ویتامین K بوسیله تعدیل فاکتورهای التهابی و پروتئین های وابسته به این ویتامین، بتواند در سلامت قلب و عروق موثر باشد، برهمین اساس مرکز تحقیقات تغذیه در بیماریهای غدد درون ریز وابسته به پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم مبادرت به طراحی و اجرای مطالعه ای برای تعیین اثر موثرترین فرم ویتامین K بر فاکتورهای عروقی در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ کرده است.
این شاخص ها به آسانی و با بهره گیری از متغیرهای آزمایشگاهی روتین اندازه گیری قند و چربی های خون، قابل تعیین هستند.
دکتر نازنین مصلحی، مجری این طرح، درباب نتایج آن اظهار داشت: مصرف مکمل ویتامین K۲ به میزان ۳۶۰ میکروگرم در روز به مدت ۱۲ هفته، منجر به کنترل بهتر قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ شد ولی اثر قابل توجهی بر بهبود فاکتورهای پیش گویی کننده خطر بیماریهای قلبی عروقی نداشت. جهت روشن شدن ارتباط مصرف این ویتامین با خطر مبتلاشدن به بیماریهای قلبی عروقی در مبتلایان به دیابت، نیاز به مطالعات با طول مدت مداخله بیشتری است.
طبق اعلام روابط عمومی پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، موثرترین فرم ویتامین K، در منابع غذایی حیوانی از قبیل لبنیات، تخم مرغ، انواع گوشت ها و مواد غذایی تخمیری وجود دارد.




منبع:

1400/05/31
23:18:12
0.0 /5
180
تگهای خبر: پژوهش , تحقیقات , طراحی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۱
آجاک : آینده پژوهی