آجاک - acak آینده پژوهی
در مطالعه روی زنان یاسوج بررسی شد

الگوی تغذیه زنان آبستن چقدر مناسب است؟

الگوی تغذیه زنان آبستن چقدر مناسب است؟

بررسی های الگوی تغذیه ای زنان آبستن رجوع کننده به مراکز درمانی شهر یاسوج نشان داد که زنان آبستن شرکت کننده در این مطالعه، از نظر میزان انرژی دریافتی و درشت مغذی ها در وضعیت نامطلوبی قرار دارند.



به گزارش آجاک به نقل از ایسنا، یکی از مهم ترین مراحل زندگی زنان که تغییرات فیزیولوژیکی و روانی گوناگونی را در آنها ایجاد می کند، دوران حاملگی است. در این دوران جنین به سرعت رشد می کند و برای تکثیر سلول های خود به انواع مواد مغذی نیاز دارد. این مواد مغذی باید از راه تغذیه مناسب مادر تأمین شوند، بنابراین داشتن یک رژیم غذایی سالم و مناسب می تواند یک دوره حاملگی و زایمان ایمن را تضمین کند.

بر همین اساس؛ ارزیابی وضعیت تغذیه ای زنان آبستن و کشف مشکلات تغذیه ای آنها و مقابله با آنها همچون مواردی هستند، که سازمان بهداشت جهانی برای دوران حاملگی در اولویت قرار داده است.

با توجه به این که الگوی تغذیه ای در هر منطقه، برگرفته از فرهنگ همان منطقه است و امکان دارد با نقاط دیگر تفاوت هایی داشته باشد، پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی یاسوج الگوی تغذیه ای زنان آبستن رجوع کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر یاسوج را مورد بررسی قرار دادند.

نتایج این مطالعه نشان داد که زنان آبستن شرکت کننده در این مطالعه، از نظر میزان انرژی دریافتی و درشت مغذی ها در وضعیت نامطلوبی هستند؛ چون که به غیر از گروه چربی ها، از دیگر گروه های غذایی بیشتر از حد مجاز یا کمتر از حد مجاز مصرف می کنند.

به گفته پژوهشگران این مطالعه؛ با عنایت به نتایج مطالعه حاضر، لازم است تا در مورد درشت مغذی ها، ریز مغذی ها و مقادیر مورد نیاز آنها در دوران بارداری، به تمامی زنان آبستن رجوع کننده به مراکز بهداشتی- درمانی آموزش و اطلاعات کافی داده شود. چونکه باآنکه اغلب زنان آبستن شرکت کننده در این مطالعه از نظر سطح تحصیلات، باسواد بودند؛ ولی این سواد شامل سواد تغذیه ای نمی گردد. این مساله لزوم آموزش سواد تغذیه ای به زنان آبستن را با هر سطح تحصیلات و درآمدی دوچندان می کند.

این محققان پیشنهاد می کنند تا در مورد ریز مغذی ها و ویتامین هایی که دریافت آنها از رژیم غذایی کمتر از میزان سفارش شده است، مکمل یاری لازم صورت گیرد تا از عوارض کمبود آنها بر سلامت مادر و جنین جلوگیری شود.

نتایج این پروژه تحقیقاتی با عنوان «بررسی الگوی تغذیه زنان آبستن رجوع کننده به مراکز بهداشتی-درمانی شهر یاسوج در سال 1396» در پایگاه نتایج پژوهش های سلامت کشور انتشار یافته و سید امید صالحی و یاسمن خزائی؛ پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی یاسوج در انجام این طرح تحقیقاتی مشارکت داشتند.





منبع:

1400/05/26
16:17:46
0.0 /5
519
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(0)
(0)

تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۵
آجاک : آینده پژوهی