آجاک - acak آینده پژوهی

۶ چالش مجتمع صنعتی فولاد اسفراین به فناوران کشور ارائه شد

۶ چالش مجتمع صنعتی فولاد اسفراین به فناوران کشور ارائه شد

به گزارش آجاک ۶ چالش مجتمع صنعتی فولاد اسفراین در رویداد مجازی فرصت سازی کسب و کار در مسایل صنعتی اسفراین با همکاری پارک علم و فناوری دانشگاه تهران به اعضای هیات علمی، شرکتهای دانش بنیان وفناوران کشور ارائه شد.


به گزارش خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا، پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با همکاری و مشارکت مجتمع صنعتی فولاد اسفراین با هدف فرصت سازی کسب و کار در مسایل صنعتی و تأمین نیاز فناورانه این مجتمع صنعتی و جذب ایده های برتر در جهت رفع چالش روز دوشنبه اولین رویداد ریورس پیچ را با حضور مجازی اساتید، دانشجویان و استارتاپ ها برگزار کرد.
در این برنامه از جانب مسؤلان واحد تحقیق و توسعه مجتمع صنعتی فولاد اسفراین ۶ چالش این مجموعه ارائه شد.
در این رویداد ساخت صفحات لغزشی(Slide Plate) مانیپولاتور ماشین آهنگری SXP۶۵ به روش نوردی از جنس Alzen بعنوان اولین چالش عنوان شد.
صفحات لغزشی مانیپولاتور ماشین آهنگری یکی از قطعات مصرفی بود که در صورت نداشتن کیفیت مناسب سبب خارج شدن دستگاههای آهنگری از سرویس و کاهش راندمان تولید می شود. به قول مسئولان بخش واحد تحقیق و توسعه این مجتمع صنعتی، تابحال این قطعات چندین بار از تولیدکنندگان داخلی خریداری شده است که به هیچ وجه قابل رقابت با نمونه خارجی نیست.
دومین چالش تولید مقاطع بزرگتر از mm ۵۰۰ فولادهای پرکربن – پرکروم لدبوریتی بدون ایجاد ترک سطحی و عیوب داخلی است، فولاد ابزاری سردکار مورد بحث در این پروژه شامل ۳ گرید فولادی K۱۰۰، K۱۱۰، K۱۰۷ است که بالای ۱.۵ درصد کربن و بالای ۱۲ درصد کروم داشته و در صنایع قالب سازی کاربرد بسیار زیادی دارند، تولید این فولادها چه در مرحله شمش ریزی و چه در مرحله آهنگری با مسایل و مشکلات خاصی مواجه می باشد.
با توجه به حضور مقدار زیاد عناصر آلیاژی نظیر کروم و کربن در ترکیب شیمیایی این گریدهای فولادی و جدایش این عناصر در شمش اولیه، تشکیل کاربیدهای درشت در قسمت های میانی شمش بسیار محتمل بوده و این امر، علاوه بر ایجاد ناهمگنی در ساختار شمش و در نهایت محصول تولیدی سبب می شود در حین آهنگری ترک و عیوب داخلی زیادی در میلگرد حاصله ایجاد شود.
سومین چالش مطرح شده در این رویداد، طراحی و ساخت کوکیل و متعلقات و ریخته گری شمش توخالی(Hollow Ingot) تا قطر بیرونی ۲۰۰۰mm است. هم اکنون تولید رینگ و لوله های سنگین و فوق سنگین فولادی در مجتمع صنعتی اسفراین از شمش توپر انجام می گیرد که این موضوع، علاوه بر افزایش مدت زمان تولید، سبب هدررفت مواد و افزایش هزینه های تولید می شود.
از این رو برای پیشگیری از این مورد و افزایش توان رقابتی در تولید این گونه محصولات لازم است در فرایند تولید لوله و رینگ های بزرگ به جای شمش توپر از شمش های توخالی استفاده گردد. همینطور در شمش های توپر عیوب انجمادی شامل جدایش بگونه ای است که طی فرآیندهای تولیدی بعدی شامل آهنگری عیوب فوق منشأ ایجاد عیب می شود، ازاین رو تولید شمش های توخالی بعنوان گلوگاه های استراتژیک مطرح است.
چهارمین چالش ساخت دستگاه ابعادبرداری قطعات و محصولات تولیدی در پرس در حالت داغ و در حین فرایند آهنگری با پرس است. آهنگری یک فرایند تولید قطعات شامل شکل دهی به صورت ضربه ای – فشاری است، طی آهنگری شکل دهی بر اساس فشار موضعی صورت می گیرد. قطعات آهنگری به دلیل خواص نسبتا همگن عیوب ساختاری کم در صنایع مختلف کاربرد گسترده ای دارد.
امروزه صنعت آهنگری صنعت استراتژیک و بسیار مهمی در جهان است که سرمایه گذاری زیادی در جهت کاهش زمان تولید و افزایش کیفیت محصولات انجام می شود. قبل از آهنگری برای پیشگیری از کار سختی قطعات باید در محدوده دمایی ۱۲۰۰- ۹۰۰ گرمایش شوند. اندازه گیری ابعاد در حالت داغ مرحله بسیار مهمی در فرایند آهنگری است.
اندازه گیری ابعاد در حالت داغ اطلاعات مهمی را برای ادامه فرایند در اختیار اپراتور قرار می دهد، چون فرایند آهنگری چند مرحله ای بوده و طی آن امکان دارد شکل قطعه نامتقارن شود. بدون اندازه گیری دقیق ابعاد پرت مواد زیاد بوده و در بعضی مواقع سبب نبود مواد کافی برای رسیدن به ابعاد نهایی می شود. روش های کنونی اندازه گیری تماسی است که این روش ها هم زمان بر بوده و دقت ابعادی نسبتاً کم است.
ساخت دستگاه FerritoScope برای ارزیابی میزان فریت دلتا در فولادهای زنگ نزن پنجمین چالش ارائه شده در این رویداد است. فولادهای زنگ نزن در صنایع مختلف کاربرد دریایی، غذایی و... دارند. در این بین فولادهای آستنیتی و داپلکس به علت داشتن ساختار دو فازی جایگاه ویژه ای از لحاظ خواص مکانیکی دارند.
اندازه گیری فریت چه در فولادهای آستنیتی و چه در فولادهای داپلکس همواره یکی از دغدغه های مهم در تولید این آلیاژهاست. دستگاه فریتوسکوپ به علت دقت بالا و قابل حمل بودن یکی از تجهیزات مهم برای ارزیابی این فولادها است. هم اکنون اندازه گیری فریت دلتا و فریت در ساختارهای دو فازی به صورت چشمی و تئوریتیکی انجام می شود که با دستیابی به این تجهیز دقت کاری در ارزیابی ساختارهای فوق افزایش خواهد داشت.
ششمین چالش طراحی و ساخت ماشین مخصوص تمام اتومات کف تراشی، سوراخ کاری، قلاویزکاری محورهای واگن ارائه شد. با عنایت به زمان بر بودن اتومات کف تراشی، سوراخکاری، قلاویزکاری محورهای واگن و این که مجتمع صنعتی اسفراین درحال تبدیل شدن به قطب تولید محور در کشور است. این تجهیز بار ترافیکی موجود در خط تولید را کاسته و افزایش بهره وری را به دنبال خواهد داشت. دستیابی به این تکنولوژی نقطه عطفی در قطعه زنی با تیراژ بالا در مجتمع صنعتی اسفراین خواهد بود.
پس از برگزاری این رویداد و طرح چالش ها توسط متخصصان و کارشناسان فولاد اساتید، دانشجویان، استارتاپ ها و صاحبان ایده تا ۱۵ شهریور ماه فرصت دارند تا ایده های خویش را قالب پروپوزال تکمیل و به ایمیل info@utstpark.ir ارسال نمایند. بعد از ارزیابی و بررسی ایده های فناورانه رسیده و تعیین طرح های برتر در جلسه ای برنامه ریزی های لازم برای همکاری و تعامل بیشتر انجام می شود. در گام بعدی رویدادی با حضور سرمایه گذاران و صندوق نوآوری و شکوفایی و سایر شتاب دهنده ها با هدف فرصت سازی کسب و کار برگزار می گردد.


1400/05/17
16:09:50
0.0 /5
707
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(0)
(0)

تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
آجاک : آینده پژوهی