آجاک - acak آینده پژوهی

صدای بلند می تواند موجب افزایش فشار خون و ضربان قلب شود

صدای بلند می تواند موجب افزایش فشار خون و ضربان قلب شود

آجاک: پژوهشگران با انجام یک مطالعه تاثیر صدای بلند را بر فشار خون و ضربان قلب کارگران صنایع نفت و گاز خوزستان بررسی کردند.



به گزارش آجاک به نقل از ایسنا، صدای بلند همچون عوامل زیان آور در محیط کار خیلی از صنایع نظیر نفت، گاز، فولاد و... است. مواجهه با سر و صدای بیش از اندازه مجاز علاوه بر تاثیر بر سیستم شنوایی، سبب بروز پاسخ های فیزیکی، روانی و رفتاری و تاثیر بر روی پارامترهای فیزیولوژیکی مانند فشارخون و ضربان قلب نیز می شود. صدا یک عامل فیزیکی خسته کننده است، می تواند موجب کاهش ظرفیت انسان در انجام کارهای فیزیکی و ساده در محیط های کاری شود.

از آن جایی که یکی از بیماریهای شایع در کارگران صنایع، فشارخون بالا است، پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی آبادان با انجام یک طرح پژوهشی، عامل زیان آور صدا را بر میزان فشارخون و ضربان قلب افراد در وضعیت واقعی محیط کار بررسی کردند.

بررسی های این مطالعه نشان داد که میانگین فشار خون کارگرانی که در معرض صدا بودند، در مقایسه با افرادی که در معرض صدا نبودند بطور معناداری بالاتر بود. همین طور تعداد ضربان قلب کارکنان عملیات در مقایسه با سایر کارگران مورد مطالعه بالاتر بود.

یافته های مطالعه حاضر حاکی از این است که مواجهه با صدای به شدت بالا موجب افزایش فشارخون و ضربان قلب می شود به ویژه زمانی که این مواجهه به بالای مقادیر مجاز می رسد. باتوجه به تاثیر صدا بر فشارخون و ضربان قلب و ارتباط مستقیم این پارامترها با بیماریهای قلبی- عروقی، می توان ادعا کرد که صدا یکی از ریسک شاخصهای تشدیدکننده بیماریهای قلبی عروقی است.

به گفته پژوهشگران این تحقیق؛ یافته های این مطالعه می تواند به مدیران صنایع و پرسنل شاغل در این صنایع کمک نماید که جهت افزایش راندمان و کارایی افراد، به بررسی و کنترل عوامل زیان آور درمحیط کار بپردازند و اطلاعات لازم را در قالب کلاس های آموزشی ویژه به پرسنل عرضه کنند تا از تاثیر این عوامل بر افراد پیشگیری شود.
نتایج این پروژه تحقیقاتی با عنوان «بررسی اثر صدا بر پارامترهای فیزیولوژیک افراد(مطالعه موردی: یکی از صنایع نفت و گاز استان خوزستان)» در پایگاه نتایج پژوهش های سلامت کشور انتشار یافته و ساناز کریم پور، سیدمسلم عابدینی، جمیله دریس و فاطمه مقصودی؛ پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی آبادان در انجام آن مشارکت داشتند.





منبع:

1400/04/06
11:13:41
0.0 /5
716
تگها: پزشكی , پژوهش , تحقیقات , سیستم
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(0)
(0)

تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۱
آجاک : آینده پژوهی