پژوهشگران تاكید كردند
ضرورت توجه به انرژی خورشیدی برای تولید برق
به گزارش آجاک بررسی های یک پژوهش نشان داد که از بین انرژی های تجدیدپذیر، انرژی خورشیدی می تواند برق بیشتری برای کشور تولید نماید.
به گزارش آجاک به نقل از ایسنا، با به انتها رسیدن سوخت های فسیلی و همینطور افزایش آلودگی های زیست محیطی ناشی از سوخت های فسیلی، اهمیت استفاده از انرژی های تجدیدپذیر روز به روز بیشتر می شود.
انرژی های تجدیدپذیر به محیط زیست آسیب نمی زنند و به علل مختلف همچون افزایش قیمت نفت، در دنیا مورد توجه زیادی قرار گرفته اند. بنابراین کشورهایی همچون ایران هم باید رویکرد اساسی نسبت به دستیابی
بهتولید برق از منابع تجدیدپذیر را در دستور کار خود قرار دهند.
در حال حاضر چهار منبع خورشیدی، آبی، بادی و زمین گرمایی برای تولید برق از انرژی های تجدید پذیر در دسترس می باشد. یکی از مهم ترین سوالات برای سیاست گذاری آینده صنعت برق ایران در شرایط مختلف اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، فنی و محیط زیستی این است که میزان تولید برق با کدام یک از این منابع تجدیدپذیر بیشتر است؟ و هدف گذاری های کلان توسعه شبکه برق ایران، باید بر پایه توسعه کدام یک از این نیروگاه ها باشد؟
بر همین اساس پژوهشگران تأثیر انواع منابع انرژی های تجدیدپذیر را بر تولید برق در ایران در دوره سالهای ۱۳۶۰ تا ۱۳۹۶ بررسی کردند. برای انجام این مطالعه، از داده های بانک اطلاعات سری زمانی وزارت نیرو و بانک جهانی استفاده شد.
نتایج به دست آمده از این مطالعه نشان داد که از بین انواع منابع انرژی های تجدیدپذیر، انرژی خورشیدی در مقایسه با سایر انرژی ها بر میزان تولید برق بیشتر اثرگذار است. ازاین رو در ایران باید سرمایه گذاری درانرژی خورشیدی را در اولویت قرار داد.
همچنین باید توجه داشت که در مناطق بادخیز، به علل مختلف مثل شبانه روزی بودن، تمام فصل بودن و هزینه های نسبتا کم تر، اولویت با انرژی بادی است؛ ولی در این پژوهش، کل کشور مورد بررسی قرار گرفته است.
پژوهشگران این مطالعه با عنایت به نتایج به دست آمده سفارش می کنند: «برای افزایش تولید برق در بلندمدت ازبین انواع منابع انرژی تجدید پذیر(خورشید، آب، باد و زمین گرمایی)، در ایران سرمایه گذاری در انرژی خورشیدی در اولویت قرار داده شود، تولید این نوع انرژی مورد حمایت دولت قرار گیرد؛ به این صورت که برای سرمایه گذاران انرژی خورشیدی تسهیلات با نرخ بهره کمتر، معافیت های مالیاتی بیشتر و اگر احتیاج به کالاها یا دستگاهایی دارند که وارداتی است، در تعرفه های گمرکی آنها تخفیفاتی صورت گیرد».
همچنین آنها عنوان می کنند: وزارت نیرو می تواند، برقی را که با انرژی خورشیدی تولید می شود، با قیمت بالاتری برای تشویق سرمایه گذارران انرژی خورشیدی بخرد واز طرفی دولت هم می تواند در بحث انرژی برای خصوصی سازی، انرژی خورشیدی را عنوان کند و برای الگوسازی در جامعه، برق فسیلی را به برق خورشیدی در ساختمان ها و مراکز دولتی تبدیل کند. علاوه براین از آن جا که امروزه همه دولت ها درگیر مسائل زیست محیطی هستند، انرژی خورشیدی می تواند یکی از گزینه ها برای کم کردن این نوع آلودگی باشد و برای کسانی که مصرف انرژی خورشیدی بیشتری دارند، امتیازات و گواهینامه های مختلف قائل شوند.
در انجام این تحقیق؛ علی دهقانی؛ استادیار اقتصاد دانشگاه صنعتی شاهرود، ابراهیم قائد؛دانشجوی دکتری اقتصاد پولی و محمدطاهر احمدی شادمهری؛ دانشیار اقتصاد دانشگاه فردوسی مشهد، مشارکت داشتند.
یافته های این مطالعه بهار سالجاری، به صورت مقاله علمی پژوهشی با عنوان «بررسی تأثیر انواع منابع انرژی های تجدیدپذیر بر تولید برق در ایران» در دو فصل نامه علمی انرژی های تجدیدپذیر و نو انتشار یافته است.
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(0)
(0)
تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره