عوارض رژیم غذایی سخت لاغری از چاقی خطرناك تر است
به گزارش آجاک رژیم های سخت لاغری که در مدت زمان کوتاهی چندین کیلو وزن افراد را کاهش دهند، عوارض و بیماری هایی به دنبال دارند که از عارضه های چاقی به مراتب خطرناک تر است.
به گزارش روز دوشنبه گروه دانشگاه و آموزش ایرنا از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، متخصص تغذیه بالینی و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی عنوان کرد: استفاده از مقادیر مشخص پروتئین، چربی، کربوهیدرات، فیبر، ویتامین و مواد معدنی، توسط منابع غذایی سالم در برنامه غذایی که بدن برای تأمین انرژی به آن نیاز دارد، یکی از اصلی ترین تعاریف یک رژیم غذایی سالم می باشد.
دکتر آتوسا سعیدپور با بیان اینکه دریافت انرژی یکی از مهم ترین عامل های یک رژیم غذایی سالم می باشد، تصریح کرد: هر فرد باید بر مبنای شرایط جسمی و سبک زندگی خود انرژی لازم را از راه مواد غذایی تأمین کند.
رژیم های غذایی که شما را از سبک صحیح زندگی دورمی کند، اشکالات اساسی دارند
متخصص تغذیه بالینی و رژیم درمانی دانشگاه با تکیه بر اینکه رژیم های غذایی لاغری که افراد را از سبک صحیح زندگی دور می کند، اشکلات اساسی دارند، اظهار داشت: کاهش وزن خیلی سریع خصوصا با تکنیک های لاغری از راه گرسنگی طولانی مدت منجر به عوارض جبران ناپذیری می شود.
وی ضمن اشاره به اینکه کاهش وزن تدریجی می تواند به سلامت بدن کمک نماید، تصریح کرد: برای کاهش وزن احتیاج به ورزش و رفتن به مشاور تغذیه است تا فرد بتواند به درستی وزن خویش را کم کند، این در شرایطی است که لاغری غیراصولی، می تواند سبب بروز کبد چرب شود.
لاغری غیراصولی و بروز مشکلات کبدی
متخصص تغذیه بالینی و رژیم درمانی دانشگاه اظهار داشت: کاهش وزن غیراصولی، عامل بروز بیماری های کبدی است.
وی ضمن اشاره به این که یک باور اشتباه در بین مردم وجود دارد که اگر فقط غذای چرب بخورند گرفتار بیماری کبد چرب می شوند، اظهار داشت: مصرف بیش از اندازه روغن ها با اینکه برای سلامتی مضر است اما این مواد جزو تری گلیسریدها محسوب می شوند در حالیکه عامل اصلی کبد چرب کربوهیدرات ها محسوب می شوند.
به گفته سعیدپور کبد یکی از ارگان هایی است که وظیفه پردازش و سم زدایی بدن را عهده دارد است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اضافه کرد: رژیم های طولانی مدت لاغری می تواند به کبد صدمه جدی وارد کند.
وی در ادامه با بیان اینکه با کاهش وزن غیراصولی برخی فاکتورها و بافت های چربی و سمی بدن به سرعت کاسته می شوند، اظهار داشت: رژیم های لاغری کوتاه مدت و سفت و سخت منجر به آزاد شدن بافت های احتباس شده چربی در بدن می شود و این در شرایطی است که بدن در این شوک ناگهانی فرصت بازسازی و دفع سموم را پیدا نکرده و این مورد سیستم متابولیکی بدن را در معرض خطر قرار می دهد.
سعیدپور ضمن اشاره به این مورد که آزادشدن ناگهانی و سریع بافت های چربی در خون و ورود آن به کبد، هورمون ها و در نهایت سیستم متابولیک بدن را گرفتار صدمه های جدی می کند، تصریح کرد: این در شرایطی است که اگر درصورتیکه عادات غذایی افراد پس از رسیدن به تناسب اندام و خاتمه رژیم غذایی اصلاح نشود، فرد در مدت زمان کوتاهی به وزن قبلی خود یا بالاتر از آن بازمی گردد.
رژیم های غلط غذایی؛ سلامت کلیه ها را نشانه می گیرند
وی افزود: کلیه ها یکی دیگر از اندام های بدن هستند که با رژیم های غیراصولی در معرض خطر قرار می گیرند.
متخصص تغذیه بالینی و رژیم درمانی دانشگاه توضیح داد: به صورت مثال ایجاد سنگ های کلسترولی صفراوی در افرادی که در هفته بیشتر از پنج کیلو کاهش وزن دارند بسیار شایع است.
سیستم ایمنی بدن وابسته به سلامت روده هاست
وی در ادامه ضمن اشاره به رژیم های نادرست و مشکلات آن در دستگاه گوارش هم اظهار داشت: دستگاه گوارش باید در طول روز از عملکرد نرمالی برخوردار باشند، اگر مواد غذایی برای طولانی مدت به بدن نرسد یا بعضی از منابع غذایی حذف شود، یکی از مهم ترین ارگان هایی که به بدن صدمه وارد می نماید روده ها هستند.
سعیدپور اضافه کرد: اگر درصورتیکه روده ها به شکل اصولی، کافی و بموقع تغذیه نشوند فرد گرفتار مشکلات جدی گوارشی می شود چون که بخشی از سیستم ایمنی بدن به سلامت روده ها وابسته است و اگر روده ها به درستی تغذیه نشوند سیستم ایمنی بدن مبتلا به اختلال خواهد شد.
وی ضمن اشاره به اینکه رژیم های غذایی نامناسب و بخصوص رژیم های تک ماده ای که در آن فقط به خوردن یک قلم ماده غذایی سفارش می شود، سبب از دست رفتن بافت های عضلانی، استخوانی و از دست رفتن آب بدن می شوند، اخطار داد: باید نسخه رژیم های درمانی و لاغری افراد توسط متخصصان حوزه تغذیه پیچیده شود تا متناسب با وضعیت فرد، نحوه سبک زندگی اصلاح گردد.
کاهش طول عمر عارضه رژیم های غذایی نادرست
سردردهای شدید مداوم، خستگی، عدم کارایی، پرخاشگری، حریص شدن به غذاها، صدمه به پوست و ریزش مو از عوارض ظاهری رژیم های غیراصولی لاغری بود که این عضو هیات علمی آن به اشاره نمود و افزود: از دست رفتن آب بدن، از بین رفتن پروتئین عضله، یبوست و در نهایت کاهش طول عمر را از عوارض جدی رژیم های نادرست است.
چگونه لاغر شدن ما را به پوکی استخوان مبتلا می کند؟
متخصص تغذیه بالینی و رژیم درمانی دانشگاه اضافه کرد: به صورت مثال رژیم هایی که سفارش به مصرف زیاد پروتئین به علت داشتن سدیم بالا می کنند، سبب افزایش دفع کلسیم ادراری شده که تداوم این رژیم خاص بیشتر از سه هفته شرایط از دست رفتن کلسیم را مهیا کرده و باعث پوکی استخوان می شود.
وی نسبت به مشاوره های غلط درباره رژیم های نامناسب که از جانب افراد غیرمتخصص سلامت جامعه را به خطر می اندازد انتقاد نمود و اخطار داد: در حالیکه افراد برای کاهش تری گلیسیرید یا همان چربی بد دور قلب، رژیم خوردن میوه را دنبال می کنند که میوه ها دارای قند ساده بوده و مصرف بیش از اندازه آن، خود تبدیل به چربی می شوند.
سعیدپور افزود: رژیم انحصاری میوه و سبزی هم نمی تواند برای هر فردی لاغرکننده و موثر باشد، این رژیم ها سلامت فرد را مبتلا به اختلال می کند.
وی با بیان اینکه کاهش وزن نرمال از نظر دانش تغذیه یک تا دو کیلو در هفته طبیعی است، تصریح کرد: فردی که کاهش وزن را دنبال می کند باید زیرنظر متخصص باشد و این مورد کاملا وابسته به شرایط و وضعیت بدن افراد مختلف متفاوت می باشد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی سفارش کرد: باید روند نرمالی در کاهش وزن داشته باشیم تا بتوانیم این روند را در بازه زمانی طولانی تثبیت نماییم.
منبع: acak.ir
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(0)
(0)
تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره