آجاک - acak آینده پژوهی
رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی مطرح كرد

رتبه اول کشوری و 54 جهانی دانشگاه در میان دانشگاه های کوچک

رتبه اول کشوری و 54 جهانی دانشگاه در میان دانشگاه های کوچک

آجاک: به گزارش آجاک، رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی اظهار داشت: این دانشگاه در رتبه بندی تایمز رتبه اول دانشگاه های کوچک کشور و رتبه 54 جهان را کسب کرده است.



به گزارش آجاک به نقل از ایسنا، دکتر سید علی حسینی امروز در نشست خبری معرفی دستاوردها و رونمایی از محصولات دانش بنیان دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، اظهار داشت: دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی یک دانشگاه مأموریت گرا است که با اولویت مأموریت و مرجعیت سلامت اجتماعی، سلامت روان و علوم توانبخشی فعالیت می کند. این دانشگاه همچون دانشگاه های زیرمجموعه وزارت بهداشت است که به لحاظ تعداد دانشجو و اساتید، در زمره دانشگاه های متوسط و کوچک از نظر جمعیتی قرار می گیرد.

وی افزود: دانشگاه های زیر ۵ هزار دانشجو کوچک محسوب می شوند. با عنایت به این که دانشگاه های کوچک معمولا در حوزه های خاص فعالیت می نمایند، این دانشگاه ها می توانند در بعضی حوزه ها برتر باشند. بنابراین خیلی از افراد به سراغ دانشگاه هایی می روند که در مأموریت هایی برتر هستند.

رییس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی ضمن اشاره به رتبه بندی تایمز، اظهار داشت: یکی از رتبه بندی های مهم، رتبه بندی تایمز است که هر ساله منتشر می شود. این رتبه بندی در ۱۳ شاخص عملکردی و در ۵ معیار کلی آموزش، پژوهش، استنادات علمی فناوری و صنعت و وجهه بین المللی بوده است.

وی با اشاره به اینکه در سال ۲۰۲۳ دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی رتبه اول دانشگاه های کوچک کشور را کسب کرده است، تصریح کرد: همینطور در دنیا هم رتبه ۵۴ به نام دانشگاه ثبت شده است.

وی تصریح کرد: در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در یک سال قبل به ازای هر عضو هیئت علمی در دانشگاه ۳.۵ مقاله تحقیقاتی در دانشگاه انتشار یافته است. این موارد مورد استناد بین المللی قرار می گیرد و امیدواریم این مسائل مورد توجه مسئولین قرار گیرد تا این مسیر را با دقت و سرعت به پیش بریم.

حسینی با اشاره به اینکه دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، موفق ترین دانشکده و پژوهشکده در حوزه سلامت اجتماعی را دارد، اظهار داشت: سلامت اجتماعی ابعاد مختلفی دارد و در کشور روز به روز احتیاج به ابعاد مختلف سلامت اجتماعی بیشتر می شود و تنها دانشگاهی که رشته های تخصصی در حوزه سلامت اجتماعی دارد، این دانشگاه است.

وی ضمن اشاره به تأسیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی بعد از جنگ تحمیلی و اساس نیاز کشور، اظهار داشت: کشور ما از نظر سوانح و حوادث طبیعی از زلزله و سیل گرفته تا حوادث جاده ای که بحران کشور است، خصوصیت های خاصی دارد. همینطور جنگ تحمیلی عواقب روانی و جسمی به همراه داشته است، بنابراین دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی با مأموریت های ویژه شکل گرفته است.

رییس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی با اشاره به اینکه توسعه کمی آموزش و پژوهش هر سال در دستور کار این دانشگاه قرار دارد، اظهار داشت: در دو سال قبل دپارتمان های آموزشی شکل گرفته اند و برخی درحال راه اندازی هستند. همچون آنها میتوان به رشته کارشناسی ارشد مددکاری کودکان که برای نخستین بار راه اندازی شده و دکتری تخصصی روانشناسی بالینی کودکان و نوجوانان، دپارتمان HSE و مدیریت سوانح حوادث و بلایا اشاره نمود.

حسینی با تکیه بر این که مسائل توانبخشی مبتلابه جامعه است، اظهار داشت: احتیاج به عرضه خدمات توانبخشی روزبه روز درکشور بیشتر می شود. جامعه در راه سالمندی است و سالانه صدها نفر گرفتار حوادث جاده ای موقت، طولانی مدت و مادام العمر می شوند. بنابراین نظام سلامت باید به عرضه خدمات در چارچوب بیمه شکل دهد و توجه به این حوزه از جانب بیمه سلامت و نظام سلامت ضروریست.

وی اظهار نمود: افرادی که نیازمند توانبخشی هستند، باید به مدت طولانی تحت درمان قرار گیرند و هزینه های این درمان می تواند سنگین باشد و باید زیر پوشش بیمه قرار گیرند. اعضای هیئت علمی این دانشگاه از اعضای بوردهای تخصصی برجسته وزارت بهداشت می توانند در حوزه مشاوره و سیاستگذاری در این عرصه کمک کنند.

رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی ضمن اشاره به بیمارستان رفیده که تنها بیمارستان تخصصی در حوزه توانبخشی است، اظهار داشت: ما یک بیمارستان تخصصی در حوزه توانبخشی راه اندازی کردیم که البته یک بیمارستان با ۸۰ تخت توانبخشی برای کشوری به بزرگی ایران بسیار محدود و اندک است. ما یک بیمارستان ۱۰۰ تختخوابی را هم در دستور کار داریم که هم اکنون حدود ۴۰ درصد پیش رفته است.

وی افزود: بیمار ضایعه نخاعی برای مدت سه ماه پذیرش می شود، بنابراین فهرست انتظار بیمارستان بسیار طولانی است و نمی تواند پاسخگوی نیازهای کشور باشد.

حسینی با انتقاد از اینکه حوزه توانبخشی متولی مشخص و قابل اتکایی ندارد، اظهار داشت: بنابراین در عرضه خدمات توانبخشی پراکندگی وجود دارد. از سازمان بهزیستی، هلال احمر، وزارت بهداشت و حتی شهرداری خدمات توانبخشی عرضه می کنند. در این دانشگاه در چارچوب طرح های تحقیقاتی در این حوزه کار انجام شده است و عنوان کرده ایم که می توانیم شواهد برگرفته از شرایط کشور را به صورت بسته سیاستی عرضه کرده ایم.

وی ضمن اشاره به همکاری اعضای هیئت علمی این دانشگاه با پژوهشگران خارجی، اظهار داشت: اعضای هیئت علمی ما در مجامع بین المللی صاحب نظر هستند و افرادی دغدغه مند هستند. ما می توانیم مشاور خوبی در این عرصه باشیم و حاکمیت باید به این نتیجه برسد که تولیت توانبخشی در کشور را مشخص نماید.





منبع:

1402/06/03
08:57:53
0.0 /5
278
تگها: پژوهش , تحقیقات , خدمات , سازمان
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(0)
(0)

تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۲
آجاک : آینده پژوهی