آجاک - acak آینده پژوهی

تبدیل تلفن همراه به ردیاب شیمیایی برای امور پزشكی

تبدیل تلفن همراه به ردیاب شیمیایی برای امور پزشكی

آجاک: پژوهشگران با دستکاری دوربین تلفن همراه برای انجام طیف سنجی، موفق شدند که این دستگاه را به یک ردیاب شیمیایی تبدیل کنند بطوریکه قادر به شناسایی داروها، مولکول های بیولوژیکی و عوامل بیماری زا باشد.


به گزارش روز پنجشنبه گروه دانشگاه و آموزش ایرنا از خبرگزاری یونایتدپرس، بگفته پژوهشگران دانشگاه A&M در تگزاس، این دستگاه می تواند برای کاربردهای بسیاری مانند بررسی آلودگی زیست محیطی سایت ها، غربالگری مواد غذایی آلوده یا تشخیص محصولات بیماری زا مورد استفاده قرار گیرد.
محققان در این مطالعه نوشتند: کیفیت و حساسیت فوق العاده دوربین ها در تلفن های همراه امروزی می تواند آنها را بعنوان ردیاب های حساس به نور برای انواع مختلف سنجش مورد استفاده قرار دهد.
آنها می گویند: چند تلاش موفقیت آمیز جهت استفاده از دوربین های تلفن همراه بعنوان سیستم های دیجیتالی میکروسکوپ نوری قابل حمل انجام شده است. آنها برای تبدیل تلفن همراه به ردیاب شیمیایی، لیزر دیود کوچکی را تولید کردند که می تواند روی دوربین گوشی چسبانده شود. این ابزار جانبی به تلفن همراه اجازه می دهد تا دو نوع طیف سنجی، طیف سنجی «فلورسانس» و طیف سنجی «رامان» را انجام دهد.
طیف سنجی فلورسانس نور فلورسنت ساطع شده توسط یک نمونه را اندازه گیری می کند، در صورتیکه طیف سنجی رامان فرکانس ارتعاشی مولکول های هدف را اندازه گیری می کند. طیف سنجی رامان برای شناسایی مولکول های بیولوژیکی، همچون DNA و RNA که بطور معمول کمتر فلورسنت هستند، مفید می باشد. این طیف سنجی شامل تشخیص و اندازه گیری طول موج های مختلف می شود.
از آنجا که مواد شیمیایی مختلف، امضاهای طیفی مختلفی را تولید می کنند، می توان از طیف فرکانس دیجیتالی شده گرفته شده توسط دوربین تلفن همراه برای شناسایی موادی بهره برد که نور از آنها بازتاب می یابد یا عبور می کند.
محققان برای آزمایش دستگاه جدید، سیستم لیزر دوربین را روی اهداف مایع همچون اتانول، استون، الکل ایزوپروپیل و متانول هدف قرار دادند. پژوهشگران همین طور امضاهای طیفی را از اجسام جامد، همچون هویج و جمعتی از باکتری ها به دست آوردند.
آنها تصاویر طیفی گرفته شده بوسیله سیستم تلفن همراه خودرا با حساس ترین طیف سنج های تجاری مقایسه کردند و متوجه شدند که تصاویر آنها ۱۰ برابر قابل توجه تر است.
مشروح این مطالعه در نشریه Review of Scientific Instruments انتشار یافته است.



منبع:

1400/02/17
13:51:37
0.0 /5
698
تگها: پزشكی , پژوهش , دستگاه , دیجیتال
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(0)
(0)

تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۴
آجاک : آینده پژوهی