آجاک - acak آینده پژوهی

تسهیل رصد و پیشبینی زمین لرزه با نظارت های مقیاس نانو

تسهیل رصد و پیشبینی زمین لرزه با نظارت های مقیاس نانو

به گزارش آجاک محققان حوزه زلزله شناسی در یک مطالعه جدید برای پیشبینی زمین لرزه از راه رصد در مقیاس نانو اقدام نموده اند که می تواند سرنخ هایی برای پیشبینی بهتر زلزله فراهم سازد.


به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از پایگاه خبری فیزیک، استفاده از کریستال های کالسیتی منفرد با سختی و زبری متفاوت به مهندسان اجازه می دهد که فیزیک پیچیده در ارتباط با حرکت گسل های زمین را ساده سازی کنند. در یک مطالعه تحقیقی جدید از دانشگاه «ایلینویز»، پژوهشگران نشان داده اند که این ساده سازی چگونه می تواند به پیشبینی بهتر زمین لرزه منجر شود.
دانشمندان با استفاده از مدلهای مبتنی بر مطالعات مشاهداتی و بررسی ضرایب سنگ ها و کانی ها، رفتار گسل ها را توصیف می کنند. اما کاربرد این مدلهای تجربی و آزمایشی (empirical ) برای پیشبینی زمین لرزه به دلیل تعداد متغیرهای منحصر به فرد برای هر گسل همچون تأثیر آب، عملی نیست.
اما این مطالعه جدید به سرپرستی پروفسور «روزا اسپینوزا-مارزال»، رابطه بین اصطکاک و سختی سطح کالسیت (کربنات کلسیم) – یکی از متداول ترین مواد معدنی تشکیل دهنده سنگ ها در پوسته زمین- را بررسی می کند تا بتواند یک رویکرد نظری تر در این حوزه اتخاذ نماید.
محققان می گویند هدف از این مطالعه جدید بررسی فرایندهای در مقیاس نانو است که امکان دارد باعث حرکت گسل ها شوند.
سختی یک کریستال معدنی عموما به ساختار اتمی آن بستگی دارد. اما سنگ ها در نواحی تماس گرفتار تغییراتی می شوند که بر بافت مقیاس نانویی آنها هم تأثیر می گذارد.
این گروه برای آزمایش این که سختی معدنی چطور بر رفتار گسل ها تأثیر می گذارد، کریستال های کالسیتی در محیط های خشک و خیس برای شبیه سازی محیط ها فراهم نمود. این تیم در نهایت نتایج آزمایش ها در شرایط مختلف را مقایسه کرد. نتایج این تحقیقات با مطالعات اخیر موافقت دارد و نشان داده است که آب قدرت گسل را در مقایسه با شرایط خشک می کاهد.
این یافته ها امکان دارد به زلزله شناسان (seismologists ) کمک نماید تا قوانین در ارتباط با بررسی گسل ها را بازتعریف کرده و تعیین نمایند که فشار (استرس) در کجای پوسته زمین در حال افزایش می باشد و از این طریق سرنخ هایی برای پیشبینی زمین لرزه های آینده به دست دهند.
این تیم در عین حال اذعان می کند که هنوز عامل های بسیار دیگری همچون دما و تأثیر مواد معدنی دیگر وجود دارد که باید در نظر گرفته شوند.


منبع:

1401/05/18
11:39:50
0.0 /5
464
تگها: آینده , پژوهش , تحقیقات , كاربر
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(0)
(0)

تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۱
آجاک : آینده پژوهی